Mundbind på den sunde måde: Det skal rigtigt på

Ugen der gik 44 2020: Mere mundbind og Halloween

Af Marina Aagaard, MFT

På minussiden en uge med masser af regn og gråvejr og ekstremt megen corona fokus. Endnu mere nedlukning og endnu mere mundbind. På plussiden fantastisk flotte efterårsdage.

Ugen der gik 44 2020 Marina Aagaard blog Mols Bjerge Nationalpark

Ugen der gik 44 2020

En smule mere træning i denne uge og daglig åndedrætstræning.

Mandag

Dagen går med læsning og skrivning.

Går morgentur med Rex.

Skriver et længere coronavirus versus fitness info- og debatoplæg.

Det nye er, at det nu også herhjemme anerkendes, at coronavirus ikke bare smitter ved kontakt og dråber, men også mikrodråber, der kan holde sig svævende i over to timer og derved smitte personer, der er over to meter væk. Professor Randrup udtaler: Der er større smitterisiko ved fitness end ved skak!

Henrik og jeg træner kortvarigt i fitness … alligevel:

Ny forskning har vist, at ud af 62 millioner besøgende i europæiske fitnesscentre har der været 487 smittetilfælde. Et ekstremt lavt antal.

Jeg løber på løbebånd, opvarmning 10 minutter, 4 min. Tabata ved 15:0 km/t (sølle), 6 min. nedvarmning. Dernæst 4 x 8 frivend modificeret. Håndstand med støtte 2 minutter.

Henrik kører til Herning. Jeg arbejder videre.

Jeg spiser sort pasta med grana og økologisk tomatketchup (bare fordi noget er økologisk er det ikke sundt).

Tirsdag

Jeg læser, skriver og svarer på mails:

Der kommer to på-grund-af-coronavirus-aflysning-af-foredrag lige efter hinanden, fra en kommune og en kæmpevirksomhed. Øv. Det er ikke afbud, men udskydninger til 2021, men det er alligevel øv. Jeg havde glædet mig.

Jeg skulle have været på Zoom-kursus, men det bliver også aflyst til morgen. Dobbelt øv. I stedet går jeg i gang med at forberede videooptagelser, men når kun forberedelserne.

Dagen fortsætter i samme genre. Jeg skal til en undersøgelse og skal derfor bestille en coronatest. Jeg prøver fem gange i løbet af dagen (med indlogning med svær-id). Hver gang er jeg mellem nr. 23.000 og 36.000 i køen! Og ventetiden er 1-2 timer pr. gang. Et par gange misser jeg min tid og tre gange logger jeg ind, men bliver bare smidt af. Sådan kan man også få tiden til at gå. Det lykkes ikke i dag (og jeg glemmer det resten af ugen …).

Vi dropper fitnesscenter træning og træner 7-minute workout (med variationer) i kælderen, 3 x 7 minutter, det er hårdt nok med jumping lunges, air jacks og box jumps.

Vi spiser laks med rødbedetern, bønner og ris.

Onsdag

Op ved 5-tiden.

Til Aarhus. Personlig træning i det fri. Igen en fantastisk morgen.

Til Viby, Aarhus.

8.45-11. Dance; nu kun 9 på holdet plus undertegnede. Personen, der var nr. 10 – og blev auto-slettet af holdet – går skuffet væk. Det er en fase: I øjeblikket bliver deltagere slettet automatisk af hold for at overholde de nye regler, øv, øv, øv. I dag dance til Sessions one with ritmo, et mix, en ‘nem’ løsning – meget stationær træning, suk.
Så core med Ibiza club musik og efter et kvarters pause mobility uden musik – andet end den, der kører i baggrunden.

3 x 10 hængende benløft mellem core og mobility i den flotte pyramide med styrketræning: Selvtræning: 3 x 10 box jump, 4 x 11 push-ups. Efter mobilitey: 4 x 10 pull-ups. 3 x leg curl.
Efter træningen kører jeg til højhus, men er presset tidsmæssigt: Det bliver kun til 6 x 270 x 2: Snollede 3000+ trin.

I dag hjem til forældre. Det bliver til meget begrænset træning; en gåtur med mor på et par hundrede meter. Dernæst 3 x 10 squat og 3 x 10 incline push-ups. Meget moderat træning.

I stedet ser vi på fotos fra deres tur til Quito i Equador. Fantastisk. Bare det var mig.

Efter 4 timer: Hjem. Jeg er glubbende sulten, fordi helt uhørt har jeg ikke nået at spise i dag.

Vi spiser en kæmpe portion Henrik lasagene (spækket med grøntsager). Dertil rødvin … på en onsdag?!

Torsdag – Nu med mundbind

Op ved 6-tiden.

Arbejder, læser og skriver.

Henrik går med Rex, mens jeg løber 6 km i Ringelmose Skov ved Kalø. En ufattelig langsom tur, men i det det mest fantastisk efterårsskov-landskab og endda med solskin.

Klokken 16: Udenrigsministeriet ændrer rejseanbefalinger:

Rejser til hele verden frarådes. Selv Norge, Tyskland og Grækenland er nu lukket land. Kun to nordlige svenske områder er stadig mulige, men ikke anbefalede.

Fra i dag af skal man også bære mundbind en lang række steder. Det er o.k. for at passe på. En nedlukningsramt østriger blev interviewet på tv: “Sundheden er vigtigst. Livet er vigtigst. Mennesker er vigtigst”. [End bøvl].
Fint nok med mundbind, men hvorfor smider folk dem alle steder??? De ligger på gaderne og rundt om i naturen???

Henrik kører til møde i Kolding. Så jeg træner selv i kælderen, 3 x 10 step hop, 3 x 10 step up, 8 TGU og 16 1-arm kettlebell swings.

Jeg er optaget af projektarbejde, så dropper mad: Mæt i en fart i dag! En fæl undtagelse: Jeg vil lave en thai suppe af pulver, men det bliver til klister. Drikker i stedet en kakao proteindrik.

Fredag

Op ved 5-tiden.

Til Aarhus. Personlig træning i det fri. Det støvregner og er køligt. Men hvor er det dog skønt at være ude i den friske luft og havnen, Port of Aarhus, er et fantastisk sted.

Hjem. Morgenmad. Skrivearbejde.

Ved 11-tiden til forældre, der bor i hus med have … med blandet grønt og rødt.

Vi drikker kaffe, ser fotos, og træner en lille smule i udestuen. Det går ikke helt godt. Siden nedlukningen og manglende fitnesscentertræning er kræfterne svundet dramatisk. Dernæst: Mor og jeg går en tur på 1 km med indlagte pauser, det går lidt bedre.
Hjemad ved 15-tiden.

Henrik, Rex og jeg går tur ved Mågehalvøen i skumringen. Dernæst til træning i foreningsfitnesscenteret: Det bliver til 38 minutter på trappemaskinen, 10 min. opvarmning, 20 min. med 10 intervaller 1:1 level 22/17. 8 min. med dobbelttrin. Ikke helt godt men på vej tilbage.

Vi spiser kylling med hhv. ris og kartofler og bønner. Dertil Gewürztraminer. Bagefter – en fejltagelse – en GT; smager godt, men jeg kan mærke i mit hoved, at jeg ikke skal have for meget alkohol.

Lørdag

Op ved 8-tiden. Alt for sent.

Vi står lige op og kører til Agri, Mols Bjerge og tager fotos i et fantastisk morgenlys, der hele tiden skifter mellem tåge, dis, klart vejr og solskin og gråvejr.

 På hjemturen stopper vi også i nærheden af Knebel, fordi lyset, skyerne og refleksionerne i vandet er spektakulære.

Hjem. Vi arbejder hver især på projekter. Jeg laver nogle gamle rejse-film klar til YouTube. Ren nostalgi i denne tid.

Sidst på dagen til foreningsfitnesscenteret.

Vi træner ben. Squat, lunge og romanian deadlift. Det er specielt. Der er to personer, da vi kommer, men de går og så går Henrik før mig, så jeg er helt alene. For første gang i mit liv tager jeg for sjovs skyld en fitness selfie – fordi jeg lige har set en pige gøre det. Mit forsøg mislykkes naturligvis; posituren er ikke særlig overbevisende.

En ven kommer på besøg. Han og Henrik spiser spare ribs. Jeg spiser torsk. Vi får alle kartoffelmos med gulerødder i og masser af rosenkål.

Det er Halloween i dag. Men vi mærker ikke meget til det. Jeg har glemt at pynte med uhyggeligt pynt … en smutter. På grund af corona kommer der heller ingen børn med ‘trick or treat’.

Jeg går på kontoret og skriver. De ser arkitektur tv.

Sent i seng.

Søndag – d. 1.11.

Op til en regnvejsdag.

Jeg skriver månedens nyhedsbrev færdigt.

Afbrudt af søndagsoprydning og -tøjvask.

Ved 17-tiden går Henrik med Rex, mens jeg løber 5 km i Hestehave Skov. Det er mørkt og lidt uhyggeligt. For en gangs skyld møder jeg andre, hele tre grupper af personer undervejs på turen, men ser dem først rigtigt, da vi er kun 5-10 meter fra hinanden, så mørkt er det. Alt er sort eller gråt og det er svært at skelne konturer, så jeg fortryder lidt det sene løb.

På vej ud af skoven ser jeg ‘måneopgangen’ spejle sig i en lille sø.

Hjem. Jeg træner 5 minutters mikrotræning: 4 x 11 push-ups. Jeg er langt om længe ved at genvinde styrken i skulderområdet (og armene!) og ugens sidste åndedrætstræning på ekstra 5 minutter.

Vi spiser kyllingeret med ris, porrer og ærter.

Efter lidt skriveri ser vi film i stuen – og drikker varm Cocio til.

Endnu en uge er slut. Med masser af coronasnak i tv og flere restriktioner. Nu skal der trænes på at holde motivationen oppe og se mulighederne i denne meget specielle pandemi periode.

Følg min Blog HER og Instagram HER

1 kommentar

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mundbind på den sunde måde: Det skal rigtigt på