Motivation? Citat: Stol på håbet

Ferie med fem stjerner eller flere i det fri?

Af Marina Aagaard, MFT

Ferie på hoteller med fem stjerner.
Eller mange flere i det fri?

Hvad skal du i din sommerferie i år?

Ferie med fem stjerner?

Eller flere/færre?

Fem stjernerDa jeg så denne geniale grafik, nikkede jeg.
Af to årsager:

  • I år bliver sommerferien alternativ for mange af os.
  • Naturens undere trumfer enhver form for menneskeskabt luksus.

Allerede inden coronakrisen, begyndte udeliv at vinde frem. Ikke bare blandt potentielle “Alene i vildmarken” og “Øen” deltagere. Helt almindelige danskere er begyndt at drømme om dage i det fri og nætter i telt.

Nu i forbindelse med coronakrisen har mange flere fundet ud i naturen. I mit nabolag – turistflække nær Mols Bjerge Nationalpark – ser jeg flere og flere som overnatter udendørs, kun beskyttet af et tyndt stykke stof. Medierne har også lugtet lunten, naturen (også den hjemlige) sælger billetter: Snart kommer der en ny natur tv-serie: Ikke en BBC tour af den blå planets eksotiske yderområder, men danskeres favoritter i Danmark “Min natur“.

Teaser for Sæson 1: Mange af os har en travl hverdag langt fra naturen. Vi bruger de fleste vågne timer på at være på job. Men vi drømmer. Drømmer om en pause, et åndehul. Om at komme ud. I serien “Min natur” viser seks DR-værter os den natur, som DE bruger til at få det pusterum, som kun naturen kan give.

Fem milliarder stjerner mindst

Sandt at sige er jeg ingen outdoor freak. Jeg er vild med naturen. Men. Jeg bærer ikke som hovedregel mit hus på ryggen, jeg kan ikke fange fisk med en pind, ikke bygge et pyramidebål og ikke tænde det med en solstråle fanget i et stykke glas.

Alligevel kan jeg genkende ‘five million star hotel’ billedet. Det mindede mig øjeblikkeligt om min vandretur til Kilimanjaro, hvor der var så mørkt, at nattehimlen og milliarder af stjerner gik (stjerne)soleklart igennem. Et syn jeg nød hver nat (et plaster på højde-søvnløshed-såret).

Heldigvis kan man opleve lige så skønne himmelsyn, hvis man – som det sikkert bliver tilfældet for mange flere i år – tager ud i den danske natur. Her i udkants-Danmark, hvor der ikke er så meget lys, er stjernehimlen magisk:

Jeg kan anbefale enhver at lægge sig på ryggen på en afsides strand, helst i en sovepose eller godt pakket ind, en skyfri nat, og se på stjerner. Det er fem-stjernet underholdning og tingene bliver sat i perspektiv.

Så ja. Det er dejligt med luksus og indendørs ophold til fem stjerner.
Men det er heldigt, at man også eller i stedet helt gratis kan få oplevelser til fem milliarder stjerner.

God ferie(drøm).

Læs også:

Jenternes tips til naturoplevelser (6 gode ideer til Danmark ferie)

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Motivation? Citat: Stol på håbet