Marmolada 3265 m.o.h.: På toppen i Canazei

Canazei skiferie: Sne, sol og smuk natur

Af Marina Aagaard, MFT

I januar eller februar tager jeg på vinterferie – for mig det samme som skiferie.
Det trumfer sommerferie. Synes jeg. Heldigvis er Henrik enig. Så vi følges ad.

Canazei skiferie

Jeg har stået på ski i Sverige, Norge, Østrig, Schweiz, Frankrig, Andorra, Canada og Italien.
Indtil videre har det bedste sted været Italien. På grund af vejret, sneen, naturen og maden.
I Italien har jeg stået på ski i Gressoney (lidt afsides), Sestriere, Saux d’Oulz, Passo Tonnale og Canazei; alle med dejlig sne.

Sådan en skiferie kan være meget dyr. Men den kan også være rimelig i pris: Det afhænger af ens ønsker til komfort og om man selv har udstyr. Jeg (vi) har selv udstyr og vi kører i bil – relativt miljøvenligt, men ikke den billigste løsning. Det er billigere i bus, men vi bruger normalt bilturen til at se nye steder og attraktioner undervejs. I år Bauhaus i Dessau og gensyn med Neuschwanstein.

I år var vi i Canazei for 10. gang. Især fordi skiområdet er enormt og sneen og vejret er som hovedregel godt. Masser af sne og høj sol.

Lige omkring Canazei er der 70 km pister og 39 lifter. Men som noget særligt er der direkte adgang til flere andre skiområder, så man kan løbe lange ture til flere forskellige byer og skiområder. For eksempel kan man løbe skituren “Sella Ronda” den ene vej, grøn rute, eller den anden vej, orange rute; ½ eller 1/1 dags skiløb.

Et fotobevis på, at selvom der er masser af skiturister, er det flere steder ofte muligt at løbe fuldstændigt alene på kæmpepister, fordi der er så mange af dem. De fleste er i øvrigt velpræparerede. Sandt at sige, er der dog også udvalgte pister, som i løbet af dagen eller ugen bliver meget opkørte med store pukler af sne. Det kræver gode benmuskler og/eller sikker skiteknik for at komme hurtigt og let igennem.

For øvede

Et faktum om Canazei som skiområde. Det er ikke for begyndere. Det er mest velegnet til middeløvede skiløbere. Der er flest røde pister, ganske få blå, og ingen grønne. Der er en lille håndfuld sorte, som er pænt udfordrende (uden at være helt ekstreme). Det er World Cup styrtløbspister, men pisterne er så brede, at de kan passeres (i zig-zag, slalomstil, uden alt for store problemer).

Vælger man at løbe ud i området og tage Sella Ronda ruten, kan man være sikker på at skulle på enten en sort piste eller en udfordrende rød undervejs. Der er ingen smutveje. Der er dog mange let øvede skiturister, der vover sig ud på ruten og får alle tiders skitur ud af det, selvom tempoet ikke er maksimalt.
Turen ned fra Marmolada gletscheren fra 3000 til 2000 meter over havet er dog udfordrende … en mulighed er at stille skiene halvvejs og tage gondolen op og ned. Da vi var af sted mandag (uge 5 2020) var sneen opkørt og mange havde en lang trang tur ned …

Udsigter på Sella Ronda ruten

       

Alpin skiløb med mere

I Canazei handler det næsten 100 % om alpin skiløb, men der er også en langrendsløjpe. Og ind imellem er der langrendsløb. I uge 5 2020 var der langrendskonkurrence og til lejligheden blev der anlagt ekstra langrendssne ind gennem byen. Den ene dag blev der skovlet sne ind. Næste dag var der løb. Dagen efter blev al sneen skovlet væk igen. Man fik ellers lyst til langrendsskiløb, da man så energien hos løberne (lige uden for vores hotel).

Der er dejligt i Canazei om vinteren.
Og vist også om sommeren.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marmolada 3265 m.o.h.: På toppen i Canazei