Ferie i bil: Roadtrip i Danmark i ferien

CopenHill, Amager Bakke: Top outdoor tag

Af Marina Aagaard, MFT

Grå, skrå kæmpe, der tårner sig op på Amager. Synlig på miles afstand.
Hvad er det? I dag tog Henrik og jeg ud og undersøgte sagen.

CopenHill_Amager_Bakke_ARC_København_arkitektur_Marina_Aagaard_blog_travel_photo_rejse_foto

CopenHill

Er det et bjerg? Er det en bakke? Nej, det CopenHill!

Tænkt og tegnet af BIG, Bjarke Ingels Group: Et affaldsforbrændingsanlæg
ved navnet ARC, Amager Ressource Center.

Bjarke Ingels og hans ‘værk’ ARC (foto: Ehrhornhummerston © CopenHill).

Et forbrændingsanlæg? Næppe sindsoprivende spændende, hvis man altså ikke lige har det som fagområde. Selvom det faktisk er et meget avanceret anlæg, der på sigt skal forsøge at indfange den CO2, der sendes ud i luften fra værkets skorsten, så over 100.000 københavneres klimaaftryk mindskes betragteligt.

CopenHill Amager Bakke ARC Koebenhavn BIG arkitektur Marina Aagaard blog travel photo rejse fotoCopenHill Amager Bakke ARC Koebenhavn BIG arkitektur Marina Aagaard blog travel photo rejse fotoCopenHill Amager Bakke ARC Koebenhavn udsigt Marina Aagaard blog travel photo rejse fotoMen ARC er ikke kun et forbrændingsanlæg.

Amager Bakke er offentligt tilgængelig inden for åbningstiderne:
Der er gratis adgang på trapperne, løbestierne og opholdsområderne.

Mandag-fredag 12:00 – 20:00. Tirsdag fra kl. 09:00.
Lørdag-søndag 10:00 – 20:00. Onsdag, fredag, lørdag til 22:00.

Tjek for en sikkerheds skyld aktuelle åbningstider.

CopenHill Amager Bakke ARC København ski Marina Aagaard blog travel photo rejse fotoBrug af skibakken kræver til gengæld tilmelding og betaling. Det koster 150 kr. pr. time (og nøglekort 50 kr.). Der er også mulighed for køb af årskort.
Man kan leje udstyr hos Steep and Deep skiudlejning.

CopenHill_Amager_Bakke_ARC_Koebenhavn_fitness_Marina_Aagaard_blog_travel_photo_rejse_foto

Amager Bakke parken omfatter:

  • Skibakke
  • Slalombane
  • Freestyle park
  • Børnebakke
  • Hiking rute til vandring og løb
  • Garmin løbe track
  • Outdoor fitness klatrestativ til urban training
  • Café, bar og tagterrasse i 78 meters højde med kig til Øresundsbroen
  • Udkigspunkt – 85 meters højde – med suveræn udsigt over København
  • Klatrevæg – verdens højeste klatrevæg på 80 meter, opdelt i fire pitches, klatreruter fra 5a (nem) til 8a (virkelig svær) (åbner forår 2020).

CopenHill Amager Bakke ARC Koebenhavn Walltopia klatring Marina Aagaard blog travel photo rejse foto

CopenHill hjemmesiden kan man læse:

CopenHill er Københavns nye epicenter for urban mountain sport.
Vi tilbyder en række outdoor aktiviteter midt i byen. Her kan hele familien være aktive sammen på ski, i løbeskoene eller i vandrestøvlerne.

CopenHill er en unik mulighed for at dyrke de aktiviteter på et niveau og i en højde, der indtil nu ikke har været muligt i byen.
Vi er også et offentligt tilgængeligt rekreativt område med café, restaurant, musik og klassisk afterski stemning.

Bakkens (bjergets) faciliteter

Bjergsport i byen? Det er ikke helt ved siden af. På den skrå tagflade af bygningen er der anlagt en grøn helårs skibakke samt slæbelift.

Skibakken er ca. 400 meter, med en faldhøjde på 75 meter. Skibakken består af fire pister udlagt i forskellige sværhedsgrader. To grønne (12-15% hældning), en grøn/blå (15-23% hældning) og en sort/rød (23-45% hældning). Der er 3 ‘magic carpet’ lifte og en tallerken lift til det øverste stykke.

CopenHill Amager Bakke ARC Koebenhavn ski Marina_Aagaard_blog_travel_photo_rejse_fotoVed siden af er der et vandre- og løbeområde med hældninger fra 5-35 %: Et lille stisystem, hvor den korteste rute er ca. 450 meter. Der er også et Garmin Track, hvor seriøse løbere med lyst til bjergløb kan få målt deres tider.

Som noget særligt er der på begge sider af skibakken trapper, der fører op til toppen af den 85 meter høje bygning: Cirka 403 og 491 trin, dejligt mange, men dog anstrengende dybe og af meget forskellig længde.
Mulighed for 670 meter trappeløb. Trappen er føjet til listen over Danske Trapper.

Skicenter

Ved foden af CopenHill er der skicenter og cafe. Cafeen er stor og ski-autentisk i træ og rustikt look; med en kæmpe bar og et meget stort udvalg af drikkevarer. Til gengæld kun tre slags ikke særligt spændende spiselige genstande; toast, kager og en ting mere … det ændrer sig måske, når bakken bliver helt klar. Lige nu, oktober 2019 er der stadig lidt afdækning og afpudsning oppe på skrænten.

Oppe ved terrassen var cafeen ikke åben, men der var open air pandekage produktion. Optimalt.

Seværdighed og motionscentrum

CopenHill, Amager Bakke, er en arkitektonisk seværdighed og et anbefalet sightseeing mål i København.

Jeg anbefaler alle besøgende at gå turen op ad trapperne eller stierne for at få en god gang motion. Alternativt kan man, hvis man er dårligt gående tage elevatoren. Elevatorturen er i sig selv en attraktion. En stål- og glaselevator, der giver et kig ind i kraftværket. Spændende.

På toppen er der en virkelig fænomenal udsigt til både Øresundsbroen og ud over smukke København. Hjemmesiden overdriver overhovedet ikke. Så bare kom af sted op på udsigtsterrassen – i 85 meters højde – ovenpå ARC.

Udsigtsterrassen summer af begejstret samtale på mange forskellige sprog.

CopenHill Amager Bakke ARC Koebenhavn udsigt Marina_Aagaard_blog_travel_photo_rejse_fotoDesværre havde vi ikke tid til at afprøve skibakken, men den er noget større end vores lokale i Søhøjlandet, Gjern, Jylland, og ser lovende ud.

Trapperne med de lange, uens trin, er ikke designet af en trappeløber, men virker alligevel tillokkende som trappe- og løbetræningsfacilitet. Heldige københavnere.

Løbestierne skal give fornemmelse af autentisk bjergløb, med betongrusstier mellem grønne buske. Dem glæder jeg mig til at prøve en anden gang.

CopenHill Amager Bakke ARC_Koebenhavn_arkitektur_Marina_Aagaard_blog_travel_photo_rejse_fotoTræningsterrassen og dens stativ blev flittigt brugt, men denne dag mest af børn. Desværre er stativets rør – som det ofte opleves – med en diameter, der gør det vanskeligt for personer med små hænder at hænge i fingrene.

Terrassen kan frit benyttes, derudover er det planlagt, at der udbydes formel holdtræning på stedet, både fitness og yoga.

Et fantastisk sted for motionister og turister i alle aldre.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ferie i bil: Roadtrip i Danmark i ferien