Flyrejse? Er du nødt til det? Spørger KLM, 100 år

KLM 100 Party: Fødselsdagsfest i København

Af Marina Aagaard, MFT

KLM 100 år gammel i år. En ret høj alder for et firma.
Især for et luftfartsselskab. Må man overhovedet fejre det?
Det går vist lige, når der er tale om en ‘sustainability’ first mover!

KLM 100 år party kage ballon Marina Aagaard blog rejseLidt kongelig har man da lov at være!
Ikke på den røde løber, men naturligvis den blå løber.
Det er jo ‘Flying blue’ selskabet, Royal Dutch Airlines, der fylder rundt.

Det oprindelig navn ved grundlæggelsen d. 7.10.1919 var Koninklijke Luchtvaart Maatschappij, i dag tit forkortet KLM. Bosat i Amstelveen, Holland, nær dets ‘hub’ Amsterdam Airport Schiphol.

Facaden på event-hotellet er relativt lille og ydmyg og jeg spekulerer på om det mon er det rigtige sted. Pap-personen indikerer dog, at jeg er på rette vej.

KLM 100 år fejring

Da jeg kommer længere ind i bygningen bekræfter et betragteligt antal blå balloner og ditto flag med 100’er, at jeg er ankommet til destinationen.

En gruppe af tjenere serverer boblende velkomstdrinks, mens en trio ‘Mama says’ spiller klassiske pianobar hits; volumen er lige tilpas, VIP’er, chefer, kollegaer, frequent business flyers og journalister kan tale med hinanden uden at skulle råbe …

En KLM VIP holder en kort tale med humor og alvor – om luftfartsselskabets grundlæggelse i 1919 og første flyvning i 1920, om positionen som 1’er inden for tiltag målrettet bæredygtig flyvning, om udfordringer, men også om en lysere fremtid for fly og klima. Bannerne understregede temaet Celebrate the future.

Dernæst holder den hollandske ambassadør endnu en kort tale med entusiastisk konstatering af, at KLM er en del af det hollandske DNA.
Han nævner også, at Hollands kong Willem-Alexander er uddannet pilot og holder sine flyvetimer vedlige hos KLM: Kongen har siddet i cockpittet hos KLM gennem de sidste 21 år og mindst to gange om måneden fløjet mellem europæiske byer som andenpilot!

Til sidst synger KLM’ere og gæster fødselsdagssangen akkompagneret af trioen.

Fødselsdagsfesten byder på vand og ‘bobler’, friske snacks, mini-bakker med fritter, topklasse fødselsdagskage – skåret for af KLM topchefer – og supersøde blå flødeboller.

Ingen fødselsdag uden gaver. Denne gang dog ikke til fødselaren, men til gæsterne som alle meget passende modtog en CO2-venlig blå cykel-ringeklokke og bæredygtig tandbørste i bambus.

En fin fest i fine rammer.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flyrejse? Er du nødt til det? Spørger KLM, 100 år