Hvor sjovt er det lige? Type 1, 2, 3 Fun Scale

BAEST meets SØNK: Aarhus Festuge 2019

Marina Aagaard, MFT

BAEST. Prisvindende dødsmetalband fra Aarhus.
SØNK. Prisvindende kor vokalgruppe fra Aarhus.

BAEST SØNK Aarhus Festuge 2019 Marina_Aagaard_blog_musik

Aarhus Festuge 2019 29.08.-8.9. startede for alvor med koncerten:

Syng solen sort: Baest feat. Sønk fredag 30.08.19 (del af Stemmer Bygger Bro).

I festugeprogrammet fremhævet som et højdepunkt – og det holdt.

Statens Kunstfond skriver:

BAEST ’Danse Macabre’ er et af årets bedste udgivelser med begrundelsen:
Albummet overrumpler med sin energi og sammensætning, som er en kreativ og personlig fortolkning af old school dødsmetal. Udover den yderst velspillede og gennemarbejdede musik er Simon Olsens stemme helt spektakulær. Frygten forsvinder kun næsten, når man ved, at bandet er fra Aarhus, da man synes at kunne mærke flammende ild under sig, når ’Danse Macabre’ folder sig ud. BAESTs debutalbum er dansk dødsmetal, når det er mest potent.

Band, kor og publikum var i højeste humør.
En fantastisk oplevelse i Mølleparken i Aarhus Centrum.

SØNK startede med at gå på præcis klokken 20:00 med harmonier foran et meget stort og meget blandet publikum i alle aldre. Som metal-anmelder-siden Modgift skriver:

Samhørighed viste sig meget klart denne fredag aften i Mølleparken, hvor halvdelen af publikum lignede nogle, der havde sigtet efter Fredagsrock i Friheden, men var havnet til dødsmetalkoncert istedet.
Det er det musik kan, og det er i særdeleshed hvad Baest kan.

Klokken 20:02 brød BAEST løs akkompagneret af SØNK. Der var helhjertet headbanging og mosh pit foran scenen.

BAEST og SØNK Aarhus Festuge 2019 Marina Aagaard blog musik BAEST SØNK Aarhus Festuge 2019 Marina_Aagaard_blog_musik BAEST SØNK Aarhus Festuge 2019 Marina_Aagaard_blog_musikBAEST SØNK Aarhus Festuge 2019 Marina_Aagaard_blog_musik BAEST SØNK Aarhus Festuge 2019 Marina_Aagaard_blog_musik BAEST SØNK Aarhus Festuge 2019 Marina_Aagaard_blog_musik BAEST SØNK Aarhus Festuge 2019 Marina_Aagaard_blog_musik BAEST SØNK Aarhus Festuge 2019 Marina_Aagaard_blog_musik


SØNK

Cæcilie Uhre Johansen, 1. sopran
Sofie Heidemann Augustesen, 2. sopran
Rikke Jepsen, 1. alt
Maria Bjerre Linnemann, 2. alt
Kasper Fonnesbæk Andersen, 1. tenor
Gustav Andreas Berg, 2. tenor
Jonas Skovsbøll Knudsen, bas
Gomez Peter, human beatbox

Vokalgruppen SØNK består af otte sangere, der danner en blandet stemme (septet) tilføjet menneskelig beatbox. Gruppen er dedikeret til og synkroniseret med moderne pop- og R & B-melodier med en sound påvirket af den skandinaviske klangfarve. SØNK sigter mod at være en anerkendt, højt profileret vokalgruppe inden for moderne a capella, hvorfor de optræder på store scener i og uden for Danmark.

SØNK forener sangere fra de tre kendte og rostede danske kor Vocal Line, Naura og Syng Selected. Med en fælles lidenskab og ønske om at udvikle vokal og kormusik dannede de otte venner fra Aarhus, Danmark SØNK i 2018. SØNK fik en stor fanbase på kort tid, hvilket indikerer talentet og sans for detaljer blandt sangerne. I 2019 blev SØNK tildelt den prestigefyldte Grand Prix og 1. præmie i konkurrencen om Vocal Ensembles på Tampere Vocal Music Festival.


BAEST

Lasse Revsbech (Guitar)
Mattias Melchiorsen (Bas)
Sebastian Abildsteen (Trommer)
Simon Lindemann Olsen (Vokal)
Svend Engsig Karlsson (Guitar)

Svend og Lasse startede med at skrive sange sommeren 2015, og brugte derefter ½ år på at samle medlemmer. Oktober 2015 fik BÆST øvelokale i Monorama i Åbyhøj. Efter 1½ måned blev demo indspillet i Monoramas studie. Første koncert var til Royal Metal Fest 2016.
Spillede første gang på Copenhell i 2017.

Fra KODA Nyheder: Ingen af medlemmerne i bandet er konservatorieuddannede. Flere arbejder som lærere, Simon er uddannet musikpilot (musiklæreruddannelse fra Silkeborg Seminarium), og Lasse arbejder som socialpædagog: “Jeg (Sebastian) gik nogle år på MGK for nogle år siden, og i gymnasiet tænkte jeg, at jeg ville på konservatoriet, men jeg tror ikke nødvendigvis, at det er konservatoriet, der er vejen frem, hvis man gerne vil ud at spille. Så handler det mere om at have en plan og en manager. Flere af os har arbejdet med mennesker. Det er nogle uddannelser, hvor man også arbejder med musik, men ikke som hovedfag, men vi bruger det i vores virke,” siger bandet samstemmigt.


BAEST SØNK Aarhus Festuge 2019 Marina_Aagaard_blog_musikEn stærk start på Aarhus Festuge. For en fan af musik i mange genrer fra klassisk over electronica til metal var det suverænt; maksimum energi, musikglæde og sympatisk udstråling.
Måske burde der have været en smule mere lyd på SØNK mikrofonerne, for koret kunne høres, men måtte gerne have været endnu tydeligere. Det var et fedt mix af sønksang, skønsang, og growl.

Virkelig opløftende oplevelse – og den var gratis.
Inklusive et BAEST ekstranummer.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor sjovt er det lige? Type 1, 2, 3 Fun Scale