Oslo en dag tur-retur: Photo of the year?

Hvor sjovt er det lige? Type 1, 2, 3 Fun Scale

Af Marina Aagaard, MFT

Type 2 fun udtrykket møder jeg for første gang sidste weekend:
Fraser Quelch styrer Navy SEAL aktiviteter på TRX Training Summit.
Fraser råber: What type of fun?! Vi råber: Type II fun! (yes, sir!)

Fun Scale Type 2 TRX Training Summit Beach_workout_Vejers_Strand_DanmarkType II fun udtrykket er i spil på militær forhindringsbanen på Oksbøl Kaserne og under den
Navy SEAL inspirerede morgentræning på Vejers Strand komplet med landmine-løb i klitter.

Jeg indser nu, at Type II fun var lige netop det, jeg oplevede i fx det ubeskriveligt anstrengende trappeløb i Italien, “verdens hårdeste kilometer“: Ikke sjovt undervejs, men bagefter!

Hvor sjovt har du det lige nu?


Fun scale (Urban Dictionary)


Type I fun er helt almindelig sjov. Simpel, ukompliceret sjov. Det adskiller sig fra ‘sjov’, fordi det implicerer en mulighed for at type 2 fun eller endda type 3 fun kunne have forekommet i stedet!

Type 1 fun er sjovt, mens det sker. Kendt som simpelthen udelukkende sjovt:
Hygge, idræt, rejser, mad og kulturelle oplevelser.
Type II fun er en aktivitet, som kun er sjov efter, at du stopper med den!
Som i “av, jeg har ondt alle steder, det var godt nok type 2 fun.”

Type 2 fun er elendigt, mens det pågår, men sjovt, når man ser tilbage. Det kan virke som en god ide til at begynde med, men så går det over over stregen såsom tårnløb, forhindringsløb og (tror jeg) ultraløb. Aktiviteter med (risiko for) ubehag, skader, opkastning, nær-besvimelse og svigtende tro på en positiv fuldførelse …
Type III sjov er slet ikke sjovt, ikke engang set i bakspejlet; når man tænker tilbage. Snarere lidelse.
Type 3 fun er i kategorien “Hvad helvede tænkte jeg på? Hvis jeg nogensinde overvejer at gøre det igen, håber jeg, at nogen banker noget fornuft i mig. Det var type 3 fun!” Det kan omfatte aktiviteter – måske især fysiske aktiviteter og ekstremsport fx klatring – hvor man falder og slår sig (slemt) og bliver skadet (i lang tid/permanent).

I en artikel så jeg også “at skrive en bog” klassificeret som type III fun. Det er ret præcist, men efter over 30 styk vil jeg nu alligevel sige, at det er i type II fun kategorien … til sidst. 



Det er naturligvis meget subjektivt i hvilken kategori ens ‘sjove’ oplevelser falder og over tid kan selv type III sjov skifte til type II, for hukommelsen kan svigte, erindringen kan skønmale og tiden læge alle sår!

Fun scale type 2 TRX Navy SEAL beach workoutTak til Fraser Quelch for at lære mig nye ord, begreber og øvelser fx sub wire sand crawling.

Fun scale type 1 fun TRX training summit Fraser Quelch Marina AagaardTop fotos fra Active Aid videoer skudt af Flemming Ahrenkiel.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oslo en dag tur-retur: Photo of the year?