Ferie ude eller hjemme: Vacation vs. staycation?

Aarhus Havn: Tall Ships Races 2019

Marina Aagaard, MFE

Særklasse syn: The Tall Ships Races 2019 i Aarhus 1.-4. august.
Danmarks næststørste by lægger igen kaj til sejlskibsbesøg.

Som den største havn i Danmark – position 56 ° 10 ‘N – 10 ° 13’ E – var Aarhus vært i 2007 været vært for Tall Ships Races. Anden gang var i 2013. Tredje gang er i 2019:

Tall Ships Races 2019

32 skibe fra 19 nationer lægger til kaj og der er mulighed for at komme ombord.

Skibene er inddelt i fire klasser. A- og B-klasserne tæller de større traditionelt riggede skibe. Det er fx fuldriggere, barker og skonnerter. De mere moderne riggede skibe sejler i C- og D-klasserne, hvor skibstyperne er galease, slup og ketch. Du kan læse om de mange skibe herunder.

Skibet på hæderspladsen – i inderhavnen foran Navitas – er den mexicanske publikumsfavorit Cuauhtemoc, der i 2013 sejlede ud med en syngende besætning i ræerne.

Tall Ships Races 2019 Marina Aagaard blog travelTSR er en populær event med mange gratis aktiviteter, der tiltrækker et kæmpestort antal gæster, der nyder mad, drikkevarer, musik og besøger skibene eller ser på dem på en af de mange havnerundfarter.

The Tall Ships Races startede i 1956 (fra Torbay, England, til Lisboa, Portugal).
Først hvert andet år, derefter hvert år med forskellige værtsbyer.

Værtsbyer 2019

The Tall Ships Races afholdes hvert år i fire forskellige værtsbyer. I 2019 er de fire værtsbyer:

Aalborg, Danmark: 3.-6. juli
Frederikstad, Norge: 11.-14. juli
Bergen, Norge: 21.-24. juli
Aarhus: 1.-4. august

Aarhus er for første gang sidst på ruten.

Under The Tall Ships Races sejler de deltagende skibe to kapsejladser, hvor det gælder om at komme først. Skibene er opdelt i fire forskellige klasser efter skibenes størrelse. Imellem de to kapsejladser sejler skibene “cruise in company”, hvor formålet er hygge og samvær på tværs af skibenes besætninger.

Det fornemste trofæ gives til det skib, som har gjort sig mest bemærket for at skabe forståelse og internationale relationer mellem de forskellige nationaliteter. Skibet vælges af de deltagende besætninger. Priserne overrækkes fredag d. 2.8.

Skibene ankommer torsdag d. 1. august og sejler ud søndag d. 4 august omkring klokken 9-10 om morgenen, ved 12-14-tiden passerer de Helgenæs Fyr på Djursland, hvor der også er lagt op til stort publikumsfremmøde, når skibene “for fulde sejl” passerer forbi.

Super sejlskibe

Polske Dar Mlodziely på hele 109 meters længde og 50 meters højde bliver trukket fri af kajen af slæbebåden Aros. Besætningen har taget plads i ræerne under udsejlingen og vinker farvel.

Adskillige sømænd er travle på masterne på det russiske sejlskib Mir lige før afgang.

 Også andre skibe end sejlskibe er til stede i havnen under arrangementet, her over Aarhus Universitets forskningsskib Aurora.

Der er produktion af master på kajen.

Det store mexicanske skib Cuauhtemoc lige før afgang. Et besætningsmedlem hjælper alle store og små gæster på og af skibet.

Vi var denne gang kun forbi et par timer, men man kan nemt få en hel dag eller weekend til at gå med skibsbesøg, sejlture, fotografering og underholdning på kajen.

Læs mere:

The Tall Ships Races

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ferie ude eller hjemme: Vacation vs. staycation?