Top 10 Cuba rejse oplevelser

Min fitness workout: Katastrofe- og actionfilm inspiration

Af Marina Aagaard, MFT

Survival of the fittest …
Den, der er bedst egnet, overlever.

Ordet fitness kommer fra biologi og betyder:

Evnen til at overleve (og sikre artens beståen).

Min fitness workout Marina Aagaard blogSiloclimbing, Fehmarn. Hvor svært kan det være? Ikke ret svært for klatrere.
For almindelige dødelige motionister er det pænt hårdt, skal jeg hilse at sige.

Min fitness workout – inspiration

Jeg ved ikke hvordan du har det, men når jeg ser en katastrofefilm – en hvor katastrofen er i gang eller hvor de sidste overlevende kæmper videre i diverse barske miljøer – tænker jeg “uha!”; hvis krisen kommer, er det vist for at undgå at blive ædt/skudt/udraderet smart at være all-round fit til lidt af hvert; især med kroppen på egen hånd eller tilgængelige redskaber; altså ikke fitnessmaskiner, men træer, reb eller robåde!:

Efter at have set alt for mange katastrofefilm af vidt forskellig art, by/land/jungle/vand,
tænker jeg, at det må være hensigtsmæssigt af være stærk, udholdende og bevægelig og …

At kunne:

  • Løbe (og gå) hurtigt (og langt)
  • Cykle hurtigt (og langt)
  • Svømme
  • Hoppe/springe/lande (højt, langt, op-hop og ned-hop)
  • Dykke (svømme under overfladen, holde vejret)
  • Ro (eller padle)
  • Balancere (diverse forhindringer, på fødder og/eller hænder)
  • Klatre (opad i uvejsomt terræn eller op i træer)
  • Hænge i armene/fingrene (!) (i længere tid)
  • Løfte/skubbe mindst egen krop (kropshævninger, armstrækninger)

Jeg er ikke specielt dygtig til det nævnte, men jeg træner på det.

De fleste uger træner jeg de samme sædvanlige styrkeøvelser med frie vægte og kettlebells og en lille håndfuld konditionstræningsformer – dog med enkelte nye variationer eller øvelser undervejs. Og for at gøre kroppen all-round klar: Så tit som det kan lade sig gøre, prøver jeg andre ting, der ikke er del af hverdagens program, fx svømning, balancering i det fri, klatring eller vandring.

O.k. det her er ikke den sværeste balanceøvelse i verden,
men lidt har også ret og alsidige bevægelser træner nervesystemet.

Disaster movie workout … Er det for langt ude? Jeg ved det ikke. Træning og motion bliver i alle tilfælde sjovere og kroppen mere robust og ‘fit for survival’.

For at den samlede træning/motion ikke skal tage ekstremt lang tid, udfører jeg nogen af aktiviteterne som ‘mikrotræning’ i hverdagen, iført hverdagstøj, når jeg lige falder over en udfordring eller en mulighed.

Hvad siger du?

Hvad er din inspiration?

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Top 10 Cuba rejse oplevelser