Djursland svampe: Efterår i Bale Skov

Solnedgang Mols: Vrinners og Kalø Vig

Af Marina Aagaard, MFT

Himmel og hav! Skyer og solnedgang. 
Farverne er fænomenale og vandet vidunderligt.

Solnedgang Mols Djursland Jutland Denmark Marina Aagaard blog travel

Solnedgang Mols

Lige nu (fotos er nu fra oktober) er vejret suverænt godt.
Henrik, Rex og jeg kører til en strand ved Vrinners for at gå aftentur.
Med stop på halvejen for at tage et par fotos af Kalø Slotsruin.

Solnedgangen og stemningen og lyset lige før og lige efter er magisk. Et favorit tidspunkt.
Til gengæld synes jeg at solnedgangsfotos er “lidt for let” og “mere af det samme”.
Normalt ikke mit drømmemotiv, alligevel kunne jeg ikke lade være i går, da skyerne var i top.

Solnedgang_Mols_Djursland_Jutland_Denmark_Marina_Aagaard_blog_travelKalø Slotsruin i det fjerne. Man skulle tro jeg havde nok fotos med det motiv …

Solnedgang_Mols_Djursland_Jutland_Denmark_Marina_Aagaard_blog_travelSolnedgang_Mols_Djursland_Jutland_Denmark_Marina_Aagaard_blog_travelSolnedgang_Mols_Djursland_Jutland_Denmark_Marina_Aagaard_blog_travelSolnedgang_Mols_Djursland_Jutland_Denmark_Marina_Aagaard_blog_travelSolnedgang_Kaloe_Slotsruin_Mols_Djursland_Jutland_Denmark_Marina_Aagaard_blog_travelSolnedgang_Sunset_Mols_Djursland_Jutland_Denmark_Marina_Aagaard_blog_travel Solnedgang_Mols_Djursland_Jutland_Denmark_Marina_Aagaard_blog_travelSolnedgang_Mols_Djursland_Jutland_Denmark_Marina_Aagaard_blog_travelSolnedgang_Mols_Djursland_Jutland_Denmark_Marina_Aagaard_blog_travelSolnedgang_Mols_Djursland_Jutland_Denmark_Marina_Aagaard_blog_travel Solnedgang_Mols_Djursland_Jutland_Denmark_Marina_Aagaard_blog_travelSolnedgang_Mols_Djursland_Jutland_Denmark_Marina_Aagaard_blog_travelHvor mange fotos kan man tage af det samme motiv? Mange!
På turen tilbage. Endnu et par fantastiske motiver. Nu med både.

Solnedgang_Mols_Djursland_Jutland_Denmark_Marina_Aagaard_blog_travelSolnedgang_Mols_Djursland_Jutland_Denmark_Marina_Aagaard_blog_travelSolnedgang_Mols_Djursland_Jutland_Denmark_Marina_Aagaard_blog_travelSolnedgang_Mols_Djursland_Jutland_Denmark_Marina_Aagaard_blog_travel

Rigtig god weekend.

Wikipedia: Mols:

Mols er et landskab i den sydlige del af Djursland på Jyllands østkyst. Mols har givet navn til Mols Herred (se kortet) med hovedbyen Ebeltoft. Der er ikke helt enighed om, hvor stort et område Mols dækker, men almindeligvis bruges navnet om halvøen vest for Ebeltoft Vig, hvor Mols Bjerge ligger, men fraregnet den sydligste halvø Helgenæs. En indbygger på Mols kaldes en molbo. Mols Bjerge er præget af en stor kystlinje, her ved Begtrup Vig.

Landskabet blev dannet ved afslutningen af den seneste istid ved et isfremstød sydfra med tre gletsjertunger, der udgravede henholdsvis Kalø Vig, Begtrup Vig og Ebeltoft Vig. Efter fremstødet efterlod isen et meget kuperet morænelandskab med Mols Bjerge som det højeste (op til 137 meter). Nord for isranden, der nogenlunde følger Mols Herred’s nordgrænse, opstod den meget flade Tirstrup Hedeslette.

Det kuperede terræn kaldes Mols Bjerge, hvor de mest kendte højdepunkter er Agri Bavnehøj (137m), Trehøje (127 m) og Stabelhøjene (135 m og 133 m). De naturmæssige og landskabelige værdier i Mols Bjerge har medført, at der i 1984 blev gennemført en fredning af Mols Bjerge Nord, og i 1994 af Mols Bjerge Syd. Fredningen af Mols Bjerge udgør ca 2500 ha.

Mols Bjerge blev i januar 2008 udpeget som nationalpark af miljøminister Troels Lund Poulsen, og oprettelsen blev igangsat i foråret 2008. Mols Bjerge udgør kun en lille del af Nationalpark Mols Bjerge, som dækker et område på ca. 180 kvadratkilometer. Nationalparken omfatter udover den fredede natur også konventionelt drevet landbrug og skovbrug.

Molbo
Befolkningen på Mols hedder molboer. Der findes en række fiktive historier om disse molboers dumheder, som kaldes molbohistorier. Tidligere var historier om molboers dumheder meget udbredte under betegnelsen molbohistorier. Det siges, at mange af historierne er opfundet af århusianere.

Iflg. gammel tradition skal ens slægt have boet på Mols gennem mindst 7 generationer, for at man kan kalde sig en ægte molbo. Derfor er der kun ganske få mennesker, der kan anses for “ægte” molboer.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Djursland svampe: Efterår i Bale Skov