Fitness inspiration: Interval workout no filter!

YouTuber chok: Blocked worldwide

YouTuber? O.k. måske ikke, men jeg har da en YouTube kanal
og i denne uge med ‘blocked worldwide’ content?!

Har du (besøgt) en YouTube kanal, er min oplevelse måske relevant for dig.

Hold øje med kanalen

Som underviser har jeg en del træningsvideoer (stumfilm), blandt andre flere relativt populære sjippevideoer.

Men. I går da jeg skulle tjekke noget indhold på kanalen, opdagede jeg tilfældigt, at der var en anmærkning ved en video. Blocked worldwide!

Blocked worldwide betyder naturligvis, at videoen ikke vises overhovedet – og får derfor ingen views. At der er alligevel på den aktuelle video var enkelte views betyder, at den nåede at ligge nogle timer, før den blev blokeret (og det har den været i 3 år …).

Problemet er, at man får ikke at vide, hvis ens videoer bliver blokeret. Det sker bare. Man skal selv løbende gå ind i sit ‘Creator studio’ og tjekke listen over videoer for at se status. Det har jeg haft for travlt til; dumt, hvis videoer skal vises!

Begrænsning eller blokering

Blocked worldwide lyder grimt, lurvet og ulovligt. Det er ubehageligt at se det på ens kanal.
Og hvad skyldes det?

Der er flere ting, der kan udløse det (er du youtuber, gå ind og tjek): I mit tilfælde:

Musikbrug. Nogle af mine små videoklip – især om sjipning – er lavet til holdtræning og er derfor koreograferet til musikken, d.v.s. at øvelserne i de fleste tilfælde passer til sangenes struktur, måske endda vers og refræn. I baggrunden er der derfor originalmusikken, så jeg kan følge rytmen.

Al musik tilhører kunstneren. Derfor kan man ikke bare frit bruge andres musik offentligt. Det er dog sådan, at kunstnerne får en fordel af at youtubere bruger musikken. Hvis man som youtuber vælger at bruge originalmusik med copyright – også brudstykker af numre – betyder det for det meste blot, at 1) videoen markeres med including copyrighted content (i ens eget arkiv), 2) youtuberen kan ikke selv tjene penge på videoen, men derimod kan kunstneren tjene penge på den; og 3) musikken bliver til gavn for kunstneren promoveret ved hver visning.

Men. Der er en del musik med restriktioner på. Blandt andet betyder brugen af visse numre, at videoen ikke kan spilles i en række lande, hvilket selvfølgelig er ærgerligt. Særligt når man som jeg laver træningsvideoer, der trods moderat udbredelse, ses over det meste af verden.

Sjip_rope_jumping_photo_Henrik_Elstrup_Marina_Aagaard_blog

Problemløsning

Problemer er til for at løses: Da jeg fandt ud af ovenstående, gjorde jeg, som jeg efterhånden nødtvunget har gjort ved de fleste af mine koreograferede videoer: Jeg gik ind i redigerings-programmet og lagde et stykke YouTube electronica musik, The Dope Steppa by MK2, over videoen, der som originalmusik havde en af mine Top 100 favoritter: Tainted Love af Soft Cell.

Det blev ikke supergodt, for der var ingen musik, der passede helt i tempo, længde og stil. Og det selvom YouTube har et kæmpe musikbibliotek med musik som man frit kan bruge til ens videoer. Musikken er i mange forskellige genrer og af forskellige kunstnere. De fleste numre er af god kvalitet, men de passer sjældent til ens koreograferede træning.

Her er den omtalte video – nu med anden musik (øv, at det ikke er in sync, men fed musik). Og blokering blev fjernet med det samme. Så lige nu er videoen blevet set af 86 og har 6 likes (ja, jeg ved godt at det er i miniput-ligaen, men det er bedre end 0).

Kommentarer og spørgsmål er altid velkomne.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fitness inspiration: Interval workout no filter!