Vild øjenåbner: Dollar Street "rejse"

Les Mills: Kult koncept og historie

Af Marina Aagaard, MFT

Verdens største holdtræning virksomhed og verdens første
konceptprogram: Les Mills Body Training Systems – 50 år i 2018.

I 1997 sad jeg i Perth, Australien, på forreste række i kongressalen – som dommer ved VM i Sports Aerobic – og i pausen så jeg et show med en gruppe meget entusiastiske og højtråbende new zealændere, der lavede styrketræning til musik endda koreograferet, så det passede perfekt til musik. Dengang en nyhed. Nu mange år efter en fitness institution.

When my dad, Les Mills, opened our first gym in New Zealand 50 years ago,
he said the job of the fitness industry is to help people fall in love with fitness.
That’s a mission we’re still driven by today.

Phillip Mills, Les Mills International (Health Club Management, 2018, issue 6)

At hjælpe mennesker til at blive forelskede i fitness (øget sundhed og velvære).

Konceptet er genialt. Selvom: Det er ikke altid at koncept programmer og afvikling i praksis – i styrkeeksperters øjne – er optimalt. Men centerledere, instruktører og deltagere verden over er vilde med det: Les Mills har skabt en fitness succes og en tribe, en stamme eller kult,

Les Mills Bodypump

Les Mills Historie

Les Mills Senior, 4-gange olympisk deltager i diskoskast, startede sit første træningscenter i Auckland, New Zealand i 1968. Hans søn Phillip og hustruen Jackie havde prøvet aerobic i USA og begyndte at udvikle hi-energy aerobic og styrke klasser.

Phillip sluttede sig til virksomheden på fuld tid i 1980 og begyndte straks at skabe innovative måder at motivere folk på i forbindelse med holdtræning. I 1990 ændrede Les Mills den gældende standard ved at anvende vægtstænger i holdsalen; de originale PUMP klasser. De vandt massiv popularitet i Australien og New Zealand. I 1997 blev konceptet omdøbt til BODYPUMP ™ og en hær af specialuddannede instruktører førte det ud i verden: Les Mills International, LMI, blev født.

Efter BodyPump fulgte en række andre træningskoncepter: Fitness yoga-baseret BODYBALANCE ™ og RPM ™ indendørs holdcykling. Det næste blev BODYCOMBAT ™ , pulstræning med spark og slag. Musik og programmer opdateres hver tredje til fjerne måned – new releases – for at opretholde deltagernes motivation.

Træningsprogram licenser til 20.000 partnere,
fitnesscentre i 100 lande verden over.
En stamme med 140.000 certificerede instruktører.

I dag har Les Mills tilføjet en On Demand online abonnementstjeneste, som giver deres fans ubegrænset adgang til deres yndlings Les Mills program fra et hvilken som helst sted i verden, 24 timer i døgnet. Et andet nyt tiltag er Les Mills BORN TO MOVE ™ klasser, som er skabt for at give børn og unge varig glæde ved fysisk aktivitet.

50 års jubilæum i 2018

Branchebladet Health Club Magazine peger på, at et 50 års jubilæum er et sjælden fænomen i, hvad der stadig er en ung industri: Det ene lille træningscenter i New Zealand har udviklet sig til en global fitnessbevægelse med en kæde af fitnesscentre i New Zealand, en global licensvirksomhed med fitness-træningsprogrammer og nu også en forskningsdivision.

Der findes i dag 21 forskellige Les Mills programmer, de oprindelige og en række nye.

BODYATTACK
BODYBALANCE
BODYCOMBAT
BODYJAM
BODYPUMP
BODYSTEP
SH’BAM
LES MILLS BARRE

LES MILLS TONE
CXWORX

RPM
THE TRIP

LES MILLS GRIT PLYO
LES MILLS GRIT STRENGTH
LES MILLS GRIT CARDIO
LES MILLS SPRINT

BORN TO MOVE 2-3
BORN TO MOVE 4-5
BORN TO MOVE 6-7
BORN TO MOVE 8-12
BORN TO MOVE 13-16

Successen har dog krævet hårdt arbejde: Les Mills har kæmpet mod egne fejlsatsninger, banker, svindlere, fjendtlige konkurrenter, naturkatastrofer og personlige problemer, der alle har formet det familieejede og familiedrevne selskab til det, det er i dag.

Baggrund for succesen

Oprindeligt blev firmaet baseret på aerobic-bølgen og at kvinder fandt en ny, dynamisk aktivitet. Men den helt store succes og udbredelse var styrke(udholdenheds)konceptet som tiltaler begge køn – et vigtigt gennembrud.
Ifølge Jackie Mills er den hemmelige ingrediens bag kæmpesuccessen og den brede appel, at: “Deltagerne oplever, at programmerne giver gode resultater, skaber en utrolig energi, og holder dem ajour med de nyeste bevægelser og musik.”

De programansvarlige holder øje med de aktuelle tendenser for nye ideer og lytter til hundredvis af timers musik for at finde de bedste numre. Efterfølgende handler det om at få tilladelser fra pladeselskaberne til brug eller arrangementer, så Les Mills Music, i dag den største arbejdsgiver for New Zealand-musikere (!), kan skabe cover-versioner eller originale kompositioner.

En medvirkende årsag til den meget store succes er sandsynligvis, at der ligger så meget arbejde bagved udformningen af programmerne. Der vælges ikke bare øvelser og musik, men øvelserne tilpasses til musikken – ud fra vers-refræn koreografi – hvilket betyder, at musik og bevægelse går op i en højere enhed. Det løfter motivation og træning.

Videnskab er hjørnestenen

I de senere år, er der også blevet lavet forsøg med programmerne:
“Videnskaben er den virkelige hjørnesten i resultaterne”.

Les Mills’ forskningschef Bryce Hastings, arbejder sammen med blandt andre Penn State University for at sikre, at alle klasser bliver testet af uvildige kilder. Forskningsresultaterne bringes som peer-reviewed (læst, vurderet og kommenteret af eksperter) artikler i akademiske tidsskrifter.

“Forskningsindsigterne anvendes af et team af eksperter til at udforme sikker og effektiv koreografi til Les Mills-programmer, som derefter screenes gennem tusinde timers forsøg i træningscentre, inden de frigives til et større publikum.”

Et af de vigtigste ingredienser i Les Mills-formlen er instruktørerne. Der er en hel hær af instruktører over hele verden, der deltager i træning og videotræning for at sikre en ensartet standard fra Auckland til studierne rundt om i verden.
Over tid har der været en øget dialog med instruktørerne, Les Mills lytter for at kunne tilpasse konceptet, så instruktørerne forbliver engagerede og tilfredse.

Ifølge Phillip Mills er instruktør-delen af ​​Les Mills reelt tabsgivende, men der er en forpligtelse til at opretholde høje standarder for instruktørpræstationerne og at levere rimelige træningsmuligheder. Derfor kræver det, at licensgebyrklubberne betaler.

Udfordringen nu er at alle virksomheder bliver mere digitale og mindre menneskelige. Det kræver fokus på at bevare menneskelige relationer.

Fitness for nye generationer

Selv for et førende firma som Les Mills har det været en udfordring at holde sig på forkant med de seneste øvelser og trends. På et tidspunkt sagde Les Junior: “Hey, nogle af dine ting er kedelige og fungerer ikke for vores generation. Det må ændres.”

Det betød nye tiltag for at appellere til målgruppen og Millennials og Gen Z, som fitnessbranchen som helhed har kæmpet med hidtil.

Les Junior fik opgaven som LMI kreativ direktør for millenial programmer og opdatering af Les Mills med henblik på at appellere til yngre mennesker og samtidig skabe stærkere bånd til de allerede aktive. Det omfattede indsats på områderne musik, stil, intensitet og træningsvarighed og resulterede i nye, anderledes programmer som Grit og The Trip.

I 2012 lancerede Les Mills Grit serien i kølvandet på HIIT interval boomet: Grit Strength, Grit Cardio og Grit Plyo. En succes. Men internationalt var det The Trip, som var ukendt og nyskabende. Les Junior var sammen med sin ven Adam Lazarus fascineret af den digitale underholdningsverden og lys og projektioner ved musikevents. Efter flere års udvikling lancerede de The Trip, en komplet indoor cycling cykeloplevelse med projektion af virtuelle verdener på studiets vægge (fotos: Les Mills).

Fremtiden nu

The Trip formatet skaber en utrolig sanseoplevelse, musik, billeder, landskaber, og ifølge Les Junior en meget effektiv træning. Men konceptet tog ikke fart: Mange fitnesscentre blev afskrækket af omkostningerne.

“Vi lod perfekt komme i vejen for godt ved at insistere på at centrene skulle have dyre AV løsninger med storskærme … og USD 100.000 i installationsomkostninger var ude af rækkevidde for mange centre”. Men der er kommet nye, billigere løsninger, så konceptet nu er til at komme i nærheden af.

Det sidste nye er Les Mills On Demand (LMOD), hjemmetræningsløsninger. En Fitness-Netflix-platform som et middel til fitnesscentre til at nå ud over centerets fire vægge og engagere medlemmerne, selv når de ikke kan komme til centerets holdtræning. Fortjenesten på LMOD abonnementer, der betales af medlemmer (USD 12,99/måned) deles med klubben.

Les Mills mener ikke at on-demand hjemmetræning signalerer et skift væk fra rigtige hold, tværtimod kan fitnesscentre hjælpe deres kunder med at opretholde træningsvanen, muligheden for at træne regelmæssigt – også når der ikke er tid til at tage i centeret – uden at det går ud over fitnesscenteret:

Live træning vil altid være toppen og intet kan erstatte det,
men om det er en Body Coach-video på Youtube eller gamle Jane Fonda-bånd,
har folk altid trænet derhjemme såvel som i deres fitnesscenter.

Les Mills og miljøet

Social ansvarlighed, corporate social responsibility, og aktivisme har altid været en stærk del af Les Mills’ identitet. Virksomheden har doneret millioner til grønne velgørenhedsorganisationer og miljømæssige og politiske mærkesager. Senest samarbejde med Unicef ​​om forbedring af vand, sanitet og grundlæggende hygiejne i Østafrika gennem kampagnen ‘Workout For Water’. Virksomheden ser en stærk sammenhæng mellem planetens fysiske og miljømæssige sundhed: “En sundere planet handler ikke kun menneskers fitness og sundhed, men også selve planetens”.

Som firma er vi sande grønne og tror, ​​at hver enkelt, der bliver sundere,
kan skabe en [positiv] påvirkning af deres samfund. 
Vores industri har en vigtig rolle at spille i den sag. 

Phillip og Jackie har ingen planer om at gå på pension foreløb og Diana og Les Jnr trives i deres lederroller. Derudover er Les Mills mere end blot et selskab, der forvaltes af et par individer: “Der er et globalt ledelsesteam på 2.000 mennesker, deriblandt mange talentfulde efterfølgere”.

Selv siger Philip Mills i Health Club Manament interviewet , at:

Les Mills er blevet en bevægelse, der er større end os alle sammen.
Vi er stolte af at have støttet millioner af sunde liv gennem vores fitnessbranche rejse.

Det er ikke tomme ord eller skamløs selvpromovering. Det er fakta. Uanset om man er tilhænger af deres programmer og koncepter eller ej, så har Les Mills konceptholdtræning fået tusindvis af instruktører i gang som fuldtidsansatte i fitnessindustrien og fået millioner af mennesker i gang med at svede og bruge deres kroppe.

Reference:

Health Club Management: Interview: Fifty years of Les Mills

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vild øjenåbner: Dollar Street "rejse"