Downtown Dubai: På toppen At The Top

Al Qasr, Dubai: Dronning for en dag?

Af Marina Aagaard, MFT

At være dronning? Nej. At føle sig som en? Ja. Jeg vurderer, at dagens sanseoplevelser er i den royale liga.
Betræde spejlblanke marmorgulve og tykke persiske tæpper badet i prismelysekroners skær.

Det er ikke et fatamorgana eller en drøm. Her er i byen kappes hotellerne om at tilbyde de mest overdådige rammer og lækreste måltider. Og det er langt fra en umulighed at få del i udvalgte oplevelser eller på “et slot”, Al Qasr.

Al Qasr Dubai Marina Aagaard blog travel rejseI Dubai kan menigmand – som har sparet lidt op – komme på hoteller, der er konger og dronninger værdige. Har man ikke nænnet eller midler til betale værelser og suiter til over 10.000 kroner per nat, er der i stedet chancer for spisning – eller eventuelt spa-besøg – i disse superhoteller.

Bare man er klar over, at der er en minimumspris; vil man fx ‘nøjes’ med at drikke cocktails på “Sejlet”, det syvstjernede hotel Burj Al Arab (som ligger skråt ud for Al Qasr), er minimumskøb per person 663 DKK. Vil man nyde et gourmetmåltid samme sted, starter kuvertpriserne ved 1500-2000 DKK.
Anmeldelse: Smukt akvarium, venlig service, god mad.

Dubai Marina Aagaard blog travel rejseAlternativt, måske endda mere interessant og eksotisk, har mange hoteller weekendbrunch, afternoon tea eller buffetmiddag i absolut særklasse, med alt hvad øjnene og maven kan begære. Priserne er fra 400-1000 kroner per person, så man skal være sulten … Er man det, er det alle pengene værd.

Al Qasr

Et af byens unikke hoteller, del af hotelkæden Jumeirah, der også står bag Burj Al Arab, er det femstjernede Al Qasr (Jumeirah Madinat), hvilket betyder palads eller slot.

Hotellet er udformet som et sheiks ørkenslot, sandfarvet og kantet med flere tårne, beliggende i en stor park fuld af palmer og blomster. Der er flere smukke swimmingpools og et kanalsystem, hvor man kan sejle rundt med små både. Desuden 2 km privat strand med det fineste sand og den flotteste udsigt til solnedgangen.

dubai_img_3078dubai_img_3079 dubai_img_3080Al Qasr består af flere fløje og overdådigt udsmykkede sale med gigantiske lysekroner over glinsende, blankpolerede gulve med de fineste marmorsorter.

dubai_img_3160 dubai_img_3157

On the beach

Fra hotellets strand har man udsigt ud over havet, Dubai Marina Skyline (og Dubai Ain, verdens største pariserhjul) og i det fjerne Atlantis hotellet. For enden at træmolen ligger Pierchik, en varmt anbefalet superromantisk restaurant, hvor man kan nyde en tre-retters menu, mens solen går ned. Prisen er rimelig for maden omkring 370 dirham. Dertil kommer drikkevarer. Og drikkepenge.

Selvom alkohol ikke er tilladt i Dubai, er der et kolossalt udvalg på hotellerne. Priserne er dog flere steder meget høje i forhold til danske priser. Vand  passer heldigvis fint til den krydrede mad og de lokale mocktails uden alkohol smager ligesom eller bedre end drinks med alkohol. 

dubai_img_3128Plastik strandstole? Nej. Her er behagelige møbler i naturmaterialer i elegante hvileområder med mulighed for afskærmning for solen efter behov.

dubai_img_3145

Fine dining eller pool bar

Al Qasr restauranterne er i mange stilarter, nationaliteter, og prisklasser. Fra fine dining til poolbar. Uanset prisklasse er det lækkert. Man kan orientere sig på nettet og bestille bord på forhånd.
Når man ankommer i bil eller taxi, passerer man en portner, som lader en passere, når man har oplyst sin reservation.

En anden mulighed er at besøge Souk Madinat, Al Qasrs souk, der ligger i den ene ende af luksushotellet.

img_3012dubai_img_3016Denne souk står ikke tilbage for byens traditionelle souk. Snarere tværtimod. Her er godt nok kitsch og kræmmervarer, men også fine antikviteter og moderne kunst, modetøj og sko samt dyre smykker … og mulighed for leje af luksusbiler eller hvad med en trio, bil-yacht-helikopter for kun 4999 dirham? Fristende!

dubai_img_3061 dubai_img_3059 dubai_img_3074 dubai_img_3067 dubai_img_3064dubai_img_3056Før eller efter eventuel shopping er der også mulighed for at spise i små restauranter i og omkring souk’en.
Det gjorde vi, mine forældre, Henik og jeg, i dag og fik et glimt af naboen.

dubai_img_3146

Simple living er sundt, men lejlighedsvis luksus er heller ikke af vejen.

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Downtown Dubai: På toppen At The Top