Dubai JBR, The Walk og The Beach

Dubai The Fountain: 3 Tips til Tårnhøjt Show

Af Marina Aagaard, MFT. Fotos: Henrik Elstrup og Marina Aagaard

Et springvand? Det lyder ikke af noget særligt?
Jo, hvis det ligger i rekordernes by, Dubai.

Bydelen Downtown Dubai er nem at få øje på. Fra miles omkreds kan man se Burj Khalifa, verdens højeste tårn.
For foden af tårnet er der en 30 hektar stor kunstig sø belagt med mosaik. Søen hedder Burj Khalifa Lake og den ligger lige udenfor The Dubai Mall på Lower Ground Waterfront.

Er man ikke 100 % til springvand sightseeing, kan man i stedet planlægge at gå på shopping i Downtown Dubai i Dubai Mall, verdens største mall og så gå lige uden for døren, så løber man (måske) tilfældigt og heldigt ind i springvandet …

Dubai The Fountain

Springvands-elsker eller ej: Planlæg at se det (tjek tider). Det er en imponerende og endda helt gratis attraktion.

Dubai The Fountain Marina Aagaard blog travel rejse

# Tip 1: Se springvand sent

I Burj Khalifa søen ligger et 275 meter langt (900 ft) springvand – verdens største springvand – udformet som to centrale buer og fem cirkler af forskellig størrelse (man kan se formen oppe fra 125 etage i tårnet). Springvandet er designet af firmaet WET, fra Californien, der også har skabt springvandene foran luksushotellet Bellagio i Las Vegas.

Hver dag – fra klokken 18:00 (6 pm) eller 19:30 (7:30 pm) afhængigt af tidspunkt på år og helligdage – springer springvandet i 4-5 minutter ad gangen hver halve time: Vandstrålerne bevæges, så de nærmest danser til musikken, og periodisk skydes lodrette vandstråler op i 150 meters højde (500 ft) svarende til en 50-etagers bygning.

Over 6.600 WET Superlights, de mest avancerede glødelamper på markedet, oplyser sammen med 25 farveprojektører vandstrålerne: Lyskeglerne kan ses fra over 30 km væk (20 miles) og lyset er synlige fra rummet!

Der er tre “springserier”. Den første til et eksotisk nummer Sama Dubai: Baba Yetu, nummer to til den arabiske verdens bedst sælgende dansenummer Shik Shak Shok og nummer tre til et signaturnummer af den italienske tenor Andrea Bocelli, Con te partiro.

Der er to eftermiddagsshows:

13:00 Første eftermiddagshow
13:30 Andet eftermiddagshow

Om aften er der shows hver halve time:

18:00 til 23:00   Søndag-onsdag
18:00 til 23:30   Torsdag-lørdag

Under Ramadanen (15.5.-14.6.2018) (tiderne kan variere nogle minutter afhængigt af bønnens varighed)
19:30 til 23:00   Søndag-onsdag,
19:30 til 23:30   Torsdag-lørdag

Tip: Se springvand om aftenen, fx 19:30-20:00-20:30 eller senere, fordi:

  1. Efter mørkets frembrud ved 19-tiden er der lys på vandet og det øger effekten markant
  2. Efter mørkets frembrud er der lysshow på tårnet fra kl. 19:45 og 20:15 og hver halve time til 23-tiden.
    Det varer ikke mange minutter, men det er enormt; “kun” skiftende lys på tårnet, men det skal ses.

dubai_d40r1380

# Tip 2 Se springvand tæt på

Gratis ståplads eller betalt bådtur? Kom i god tid og stil dig helt tæt op ad gitteret: Rundt om søen er der et gitter, hvor man kan stå og følge med. Ved at stå helt nede ved vandet ved gitteret ser man allermest – også ‘bunden’ af springvandet som man ikke ser på afstand eller siddende.

I højsæsonen november til februar er der stopfyldt med mennesker og er man ikke hurtig eller høj, kommer man ikke til at se så meget. Stå helt fremme ved gitteret, så ser man mest – nede ved sø eller oppe på den lille bro, som fører over til restaurantøen.

Man kan også komme helt tæt på springvandet ved at sejle rundt på Burj Khalifa Lake: Dubai Fountain Lake Rides. Man sejler i en åben, langsomt sejlende motorbåd, så man er på forreste parket under springvandets optræden. Dagligt fra 17:45 (5:45 pm) til 23:30 (11:30 pm). Prisen er 65 AED per person.

dubai_d40r1448

# Tip 3 Se springvand og spis

Det er vanskeligt (umuligt) at reservere bord på forhånd ved restauranter ud til søen. Det har de muligvis dårlige erfaringer med. Selvom tjenerne siger, at de vil forsøge at holde et første-parket-bord frit, giver de det væk til de første, der kommer og bestiller.

Selvom man bare lige ‘kommer forbi’, kan man være heldig at få bord på første parket lidt uden for sæsonen. I sæsonen bør man komme i god tid – før klokken 18:00 og sætte sig til bords og nyde et længere et tre retters måltid med en drink før og efter maden, så man kan få set flere shows undervejs …
Men tjek anmeldelserne af restauranterne (ikke alle er lige gode service- og menumæssigt).

Der er udendørs borde på terrasserne lige ud til promenaden lige foran søen. Der har man en rigtig god udsigt.
Man ser dog ikke selve søen og den nederste del af de forreste vandstråler, fordi tilskuere står tæt omkring søen.

Man kan eventuelt vælge at spise og se et par af showene fra bordet og senere se mere stående.
Er man i god tid imellem to shows, kan man få en plads ved rækværket.

dubai_d40r1449

Vi kom i maj i år klokken 18:00 til søen, mens det var lyst. Vi kunne ikke reservere på forhånd; det er “first come, first served”, men var heldige at få et bord på første parket i Carlucci restauranten, italiensk til rimelig pris – og blev lidt over to timer til cirka 20:15, så vi nåede at se alle tre springvandsshows og to lysshows. En af os rejste os af og til og to billeder andre steder fra.

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dubai JBR, The Walk og The Beach