Fra undergrundsblog til Bloggers Delight blog

Forlænget weekend tur: Lang køretur sydpå

Af Marina Aagaard, MFT

Skal? Skal ikke? Efter en rum tids overvejelser:
I går eftermiddags besluttede jeg mig; i dag kører vi på forlænget weekend.

Hvor skal vi hen, du? En tur sydpå til et sted, jeg aldrig har været før …
Det er ikke bare hygge, det handler om en event, jeg er lidt i tvivl om.

Lang køretur sydpå

04:00 Vækkeuret ringer. Vi, Henrik og jeg, står op. Gør klar. Pakker bilen.

Jeg indtaster destinationen i navigationssystemet: Det forudsiger ankomst 19:15, cirka 14 timers kørsel senere, hvis man altså slet ikke holder pauser, men det gør man jo.

Lang køretur sydpå Marina Aagaard blog travel rejse

05:15 Vi kører af sted sydpå. Med vand, kaffe og bananer som startmenu.

Vi starter i tørvejr, men ret hurtigt begynder det at regne periodisk. Desuden er der en del vejarbejde på vej ned gennem Danmark … det tager for lang tid i forhold til plan …

img_87201

Igennem Tyskland

Vi passerer grænsen ved 7-tiden. Trafikken glider rimeligt let. Bortset fra 45 minutters næsten stillestående trafik ved Hamburg.

09:15 Første stop. 15 minutter. Tankstation Hörbranz kort efter Hamburg. Tanken er langt fra tom, men vi skal have tanket kaffe til vores hjemmesmurte morgenmadder 〈der indtages i bilen på farten〉, så bilen får lidt diesel. Et hurtigt toiletbesøg og så er vi på vej videre.

img_87341

14:00 Andet stop. 15 minutter. Tankstation Wörnitz. Der er stadig diesel på, men vi tanker igen, for at kunne køre resten af vejen. Vi snupper en burger med i bilen – ikke særligt sundt, men hurtigt og nemt. Bilen er fyldt med kildevand hjemmefra som vi drikker til.

Det øsregner næsten hele vejen ned gennem Tyskland. Vejret er dårligere end sædvanligt. Ikke optimalt kørevejr. Bilen får dog lov til at “strække ud” et par gange, hvor det er tørt.

16:15 Tredje stop. 15 minutter. Vignette station på grænsen til Østrig. Vi skal bruge en vignette til Østrig 〈10 dage er det mindste man kan købe, 9 EUR〉 og desværre også en til Schweiz: Et år er det mindste man kan købe til 32 EUR – bemærk at man kan kun betale med Mastercard eller kontanter og der er ingen hæveautomat: Moderne landevejsrøveri. Udført af en ualmindeligt ugæstfri skrankeperson.

img_87901Efter at vi er kørt over grænsen skifter vejret. Der er solskin og blå himmel med lammeskyer. Høje bjerge med sne på tinderne og frodigt grønt i dalene. Det er en eventyr tur. Og det bliver bedre. I Schweiz kører vi op i over 2000 meters højde, hvor der er metertyk sne og de mest fantastiske hvide vuer.

Man får en brændende lyst til at stå på ski; der er ski VM her i denne 1. weekend i april.
Men vi har ikke skitøj med …

Køreturen

Jeg kører første stint, starter turen, og efter hvert stop skifter vi plads. Henrik kører den sidste del af turen, som foregår i hårnålesving på smalle veje i bjergene i Schweiz, Tirol og efter at passeret et pas i 2330 m højde:

Italia grænse18:30 Passerer vi grænsen til Italien. Vi kører det sidste stykke.

En lang tur, men som sædvanligt hygger vi os med at køre, og turen føles egentlig ikke så lang. Eneste minus er, at det er så usundt at sidde så længe … og vi har ikke lyst til for mange pauser som tager ekstra tid, hmmmm.

20:00 Fjerde og sidste stop: Vi kører ind i vores destinationsby. Parkerer i hotellets gård. Indlogerer os. Spiser aftensmad på hotellets restaurant. Går en kort tur i byen.

Trods dårligt vejr og kø: Kun tre kvarter efter beregnet ankomst – svarende til tre pauser a ét kvarter. Det er ikke så galt. Det er faktisk o.k.

23:00 Går vi i seng. I morgen er det tid til at se mere af byen (Sondrio, Valtellina).

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fra undergrundsblog til Bloggers Delight blog