Af Marina Aagaard, MFT

Kære blogfølger og bloglæser og internationale blog ven,

En kæmpestor tak for din interesse for bloggen og besøg. Det sætter jeg pris på.
Jeg håber, at du finder informationer du kan bruge og læsestof, der gør en forskel.
Dine input, kommentarer, historier og spørgsmål er som altid velkomne i kommentarfeltet.

Og nu til en stor nyhed om denne blog om sundhed, træning, fitness, fritid og rejser …

Blog før og nu

Bloggen startede medio 2011 og har stille og roligt vokset sig større: Fra under 50-100 læsere er det seneste tal fra januar-februar-marts 2018 på 30.-40.000 views om måneden og mange deler eller linker til de forskellige artikler, hvilket jeg er rigtig glad for, da nogle indlæg samt fotos og grafik har taget timer, endda dage at udforme.

I starten lagde jeg sjældent indlæg op og bloggen havde kun få læsere. Det var mest et artikelarkiv og enkelte nye artikler. Efterhånden har skrivningen taget til i omfang og har det seneste års tid resulteret i daglige artikler.

Ugedagene har forskellige temaer:
Mandag: Motivation. Tirsdag-Torsdag: Træning, kost, sundhed. Fredag-Søndag: Fritid, rejse, livsstil (blandet).
Undtagelse: Dage, hvor der er kommentarer til særlige temaer i medierne, og i uger med specielle rejser.

Rejser? Whistler, Canada, Thule, Grønland, Bogota, Colombia, Kilimanjaro, Tanzania, Valtellina Vertical Tube Race, Italien … og Danmark rundt.

Men. Fra at være en gratis blog de første år er omkostninger taget til på grund af køb af billeder og tegninger (ud over egne) og desuden er der øgede udgifter til WordPress, fordi arkiv nu rummer mere end 1 GB billedmateriale!

Og. Trods udgifter har bloggen til dato ikke haft indtægter. Henvisninger og links (bortset fra et par relevante på opfordring) har jeg bragt af egen drift og frit og kvit for at informere om relevante sider, emner eller redskaber.

Bloggen har længe modtaget henvendelser om samarbejder både relevante og irrelevante. Jeg har af flere årsager takket nej. Nogle produkter og tests er dog relevante, så der var behov know-how om tilgang til det …

Blog i den nærmeste fremtid

Heldigvis mente Danmarks største blogportal Bloggers Delight, at marinaaagaardblog er aktuel som Premium Blog. Det er jeg glad for. Premium blogger hos Bloggers Delight betyder større synlighed for bloggen ligesom portalen er eksperter inden for blogging, så det bliver spændende.

Tekniske udfordringer (måske på grund af mange, lange, billedtunge blogindlæg) har forhalet processen. Nu ser det dog ud til at lykkes, så bloggen inden længe er at finde på Bloggers Delight?

Det betyder, at bloggen ligger på portalen, hvor der bl.a. er bannerreklamer … for mange forskellige produkter. Langt fra bloggens aktuelle minimalistiske (reklamefri) stil. Derfor har jeg overvejet længe. Men da selv aviser har bannerreklamer og diverse annoncer, har jeg erkendt, at sådan foregår det i dag.

Jeg håber, at bloggens læsere vil modtage det nye look positivt. I løbet af de første ugers tid vil der nok foregå finjustering af layout og faktabokse, så bloggen optimeres. Og: Trods diverse reklamer rundt om på siden:

Type af indhold og ‘redaktionel linje’ er samme som tidligere.

Desværre forsvinder ‘like’ funktionen. Jeg kan selv lide at bruge den, når jeg læser indlæg.
Alligevel er der i Danmark færre blogs, der bruger ‘like’ knappen end i udlandet, så den forsvinder aktuelt.
Der er dog delings-ikoner til facebook, twitter og pinterest. Og kommentarboksen.

Det var lidt om det nye. Spørgsmål og kommentarer er velkomne.

Fortsat god læselyst,
Marina

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s