Af Marina Aagaard, MFT
Urbanista? Du er velkommen.
Omtrent sådan stod der i JP Aarhus for nylig.
… 
Ifølge avisen inviterer det relativt nye hotel Comwell Aarhus urbanistaer indenfor.
Hotellet tilbyder gratis kaffe, te, vand, tv og aviser samt bordplads og endda mødelokale, hvis det ikke er optaget.
Tilbuddet gælder alle hverdage. I weekenden er man også velkommen, men der er alene bordplads, da kaffe- og mødelokalet er aflukket.
Det er dog muligt at købe kaffe, te og diverse drikke samt udvalgte retter i cafeen.
Urbanista? Af urban fashionista, moderigtigt bymenneske, som arbejder på laptop, mobilt.
… 
Urbanista, af engelsk urban fashionista, et moderigtigt bymenneske. En person, som lever i eller kender og trives i byen. En urbanista anvender en laptop som primært arbejdsredskab og kan derfor arbejde alle steder fra. Både i egen by og andre byer. På biblioteker, hoteller, restauranter og cafeer.
Interessant. Er ikke selv rigtig moderigtig, men lever op til den anden halvdel af af urbanista beskrivelsen. Jeg arbejder især på min laptop, som jeg slæber med mig rundt (Slæber? Min laptop er unormalt, uhandy stor!). Og jeg har boet i city, 8000 C, i mange år. Selvom jeg nu har adresse 30 km fra city, kan jeg lide at holde til i byen, både min egen og andre endnu større byer.
Derfor afprøvede jeg konceptet for nyligt. Kiggede ind hos Comwell Aarhus og spurgte receptionisten om fænomenet. Hun fortalte, at det har været en succes siden introduktionen. Urbanistaer (ud over hotelgæster) kigger løbende ind med deres mac’er eller pc’er, arbejder og mødes med andre.
… 
Jeg fik også en varm velkomst og blev vist til rette. De dage, hvor der er travlt i receptionen, kan man selv gå ind og finde en plads.
… 
Det er ingen hemmelighed. Jeg kan lide at rejse. Jeg kan lide hoteller. Atmosfæren er enten afslappet eller dynamisk og i alle tilfælde forventningsfuld hos både feriegæster og forretningsrejsende.
… 
En hotellobby er et inspirerende sted at nyde en kop kaffe.
Så det gør jeg gerne. I denne uge endda to gange i min egen by.
Comwell Aarhus er et moderne, minimalistisk, men alligevel hyggeligt hotel med hjemligt reolsystem, sofaer, stole, borde og arbejdsborde samt grønne planter og store vinduespartier med dagslysindfald.

Og efter arbejdstid: Der er en unik gin bar med især danske gin … også en med myrer.
Den vender jeg tilbage og smager!

Bliver man træt, kan man tjekke ind (vejl. DKK: 1098/enkeltværelse, 1298/dobbeltværelse).
… 
Eneste ulempe er, at bil parkeringsafgiften i kælderen under hotellet er ret dyr: Man betaler 100,00 for en dagsbillet også selvom man kun er på kort besøg.
På den anden side af gaden (Spanien) er der kun 15 minutters parkering, så det duer ikke. En anden mulighed er Bruuns Galleri p-hus 150 meter væk og det er noget billigere.
… 
Men smarte byboere cykler jo også …

Urbanista

Urbanista definition (ud fra JP Aarhus artikel):

Urbanista, af engelsk urban fashionista, et moderigtigt bymenneske. En person, som lever i eller kender og trives i byen. En urbanista anvender en laptop som primært arbejdsredskab og kan derfor arbejde alle steder fra. Både i egen by og andre byer. På biblioteker, hoteller, restauranter og cafeer.

På sitet Sissel og Lasse finder du rigtig urbanista stil og insider tips til fx Aarhus besøg.

Urban dictionary 
An urbanista is an urban fashionista. An urbanista is (typically) a woman who is interested in fashion, especially high end and non-mainstream fashion and who also has an in-depth knowledge of the best people, places, and things her city has to offer. She knows where to find those stylish Italian boots noone else wears yet, who to call to get the best table at the trendiest restaurant in town and what gallery to contact if your are an up-and-coming artist. An urbanista is selective, but never snobbish, intellectual, but also street smart. She is a living “insider’s guide” to the city.
Wiktionary
Urbanista af spansk eller italiensk: Byplanlægger.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s