Skiløb i den syvende himmel: Whistler Blackcomb, Canada

Skiløb, skiløb peak to peak: Whistler, Canada

Af Marina Aagaard, MFT. Fotos: Henrik Elstrup og Marina Aagaard

Lang, længere, længst. Pister på Whistler Mountain, Canada. Efter sigende et af de bedste steder til skiløb. Det virker rimeligt. Der er nedfarter for enhver smag i skøn natur med masser af ny sne. 

Whistler

En lille, men “rigtig” by 670 meter over havets overflade – med cirka 11.854 indbyggere og omkring 2 millioner (ski) turister hvert år.

Byen var del af de Vinter Olympiske Lege i 2010 i Vancover, hvilket ikke alene ses af olympiske ringe ved Whistler Olympic Plaza i byens centrum … når man tager Whistler Village Gondola op, er det første man ser, når man kommer ud fra gondolen en stor figur med de Olympiske ringe.

Whistler Canada ski sne Marina Aagaard blog travel rejse

Efter at have taget et par obligatoriske turistbilleder kører vi over til Peak Express. Jeg peger op mod fire-stole-liften til højre. Og så kører vi derover.

Det er både koldt og tåget på toppen, det er svært at se og en smule iset, så dagens første tur er ikke en ren fornøjelsestur. Bortset fra udsigten til suveræne snelandskaber: En stor fordel ved at tage på skiferie.

Målet med turen til toppen er egentlig at køre Peak to Creek, helt fra toppen og helt ned i bunden, en 11 km køretur til Creekside lidt syd for Whistler.

Men da vi står på kanten ved en skillevej og kigger ned over en puklet nedfart, kommer en snow guide kørende og advarer:

Det meste af vejen er meget opkørt og iset, så jeg fraråder at I tager den i dag.
Ærgerligt, jeg var på vej ud over kanten, men det er nok bedst at lytte til guidens råd … især da en gruppe netop kører forbi og én siger, at “den tur er rigtig træls”.

Vi kører i stedet af Route 86 nedad. Stadigvæk en god tur, men altså ikke helt til bunden. Det må blive en anden gang.

I stedet kører vi flere gange op med lifterne og nedad forskellige nedfarter. Der er en del at vælge imellem og mange af dem er næsten mennesketomme, selvom vi er der på et af de bedste tidspunkter snemæssigt; perioden fra midt januar til midt februar.

Mellem granerne

Ud over pisterne er det populært at køre mellem grantræerne; der er helt ekstremt mange træer og store dyner af sne, så det er meget fristende. Ikke helt ufarligt, men hvis tempoet er moderat, går det vel?

For ekspert skiløbere er der masser af muligheder for at kaste sig ud over klippekanter eller zigzagge på stejle træbeklædte skråninger. Her viser jeg en familie-version, hvor man bare tager nogle korte afstikkere ind mellem træerne.

Efter at have tilbragt tid på Whistler Mountain, ser vi pludselig, at en af top T-lifterne på Blackcomb Mountain er åbne, så vi hopper ombord i Peak2Peak gondolen. Ret smart at man kan komme fra den ene bjergtop til den anden uden at skulle køre hele vejen ned og tage liften op igen.

Ifølge teksten i gondolen er det den højeste lift af den art i verden. 436 meter over dalen.

Efter at have kørt over på den anden side bruger vi dagen der.
Klokken 3:30 lukker de sidste lifter, vi når lige en sidste tur op, og derefter nedad.

Ski området

Whistler (og Blackcomb) er det største ski resort i Canada og Nord-Amerika. Man køber et dagskort eller kort til to eller tre dage, hvor der er adgang til både Whistler og Blackcomb bjerget.

Liftkortet er et kreditkortstort plastkort, som aflæses elektronisk ved gondoler og stolelifte. Foto viser en smart detalje: På mange lifte er der et kort i sikkerhedsbarren; man kan orientere sig uden at skulle hale sit eget kort frem fra lommen.

20 Ekspert pister (dobbelt sort diamant)
35 Svære (sværeste) pister (sort diamant)
110 Middelsvære pister (blå/rød)
35 Begynder/let øvet pister (grøn/blå)

Længste piste:

Peak To Creek (Whistler) 11 km (6,8 mil)
Green Road (Blackcomb) 11 km (6,8 mil)

4 gondoler
1 høj-hastigheds-stolelift (6 passagerer)
8 stolelifter (4 passagerer); quads
13 høj-hastigheds-quad
4 stolelifter
15 slæbe/overfladelifter

200 pister

Whistler: 1925 hektar (4757 acres)
Blackcomb: 1382 hektar (3414 acres)

Base: 653 m (2140 ft) (Creekside). 675 m (2214 ft)
Top: 2182 m (5020 ft) (Village)

Lodret stigning Whistler: 1.530 m (5020 ft) vertical
Lodret stigning Blackcomb: 1.565 m (5133 ft) vertical

En meget stor fordel er, at gondolerne er i byens centrum og de fleste af hotellerne er inden for gå-afstand herfra. Man undgår at bruge tid på skibus-transport.

Læs mere:

Whistler Blackcomb

Whistler Blackcomb

Tourism Whistler

Whistler Resort

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skiløb i den syvende himmel: Whistler Blackcomb, Canada