Minus 29 grader Celsius indendørs: Ketel One Ice Room

Skiløb i den syvende himmel: Whistler Blackcomb, Canada

Af Marina Aagaard, MFT

Skiløb i Canada. Det forbinder man med power sne, den letteste, luftigste skønne nye sne og nedfarter ad kilometerlange pister. På Whistler bjerget 11 kilometer peak to creek.

Whistler

Selve byen, der er en rigtig lille by med rigtige butikker, ligger 670 m over havets overflade. Den har 11.854 indbyggere (2016) og cirka 2 millioner gæster årligt, de fleste skiturister.

Byen var del af de Vinter Olympiske Lege i 2010 i Vancover, hvilket de olympiske ringe ved byens Whistler Olympic Plaza tydeligt viser.

Whistler Blackcomb Canada ski sne Marina Aagaard blog travel rejseWhistler omtales som oftest som et paradis af sne og ny sne, med flere meters snefald i løbet af sæsonen fra november til marts.

Desværre kan der som andre skisportssteder også være dårligt vejr, rigtigt dårligt vejr … hvilket jeg oplever på min allerførste forventede skidag i Whistler.

Regnvejr? Elendigt for ikke at sige umuligt skivejr. Det kan ske. Ærgerligt.
Denne morgen i Whistler: Jeg siger ja, gondolen siger ja, men vejret siger nej: Ikke alene øser det ned, der er en tæt dis, så man næsten ikke kan se bjerget, og så er der storm på toppen, så de øverste lifter er lukkede. Manana …

Om natten begynder det heldigvis at sne igen og det fortsætter hele næste dag. Det er godt, men også dårligt, fordi på toppen er sigtbarheden meget dårlig og det vil sige at de alpine slæbelifter, T-lifterne, som kan få en helt op på toppen, er lukkede. Nedslående, men der er jo heldigvis cirka 200 kilometer andre pister, hvor man kan løbe.

Whistler Blackcomb

Næsten på toppen af Blackcomb, men ikke helt. Op med Excalibur gondolen, videre med Excelerator og så Glacier Express. Så er man ikke helt på toppen, men et godt stykke oppe, i 2 km højde, med udsigt til sorte tinder og mørke skyer længere nede.

En udsigt, man ikke kan få nok af, skydække eller ej. Slanke kæmpegraner beklædt med sne og kæmpe driver med sne og ny sne.
Skiltet advarer om et uvejsomt klippeterræn, så det er ikke her, man skal hoppe ud over kanten.

Undersøgende journalistik: De fleste skirejse-reklamer viser høj sol og blå himmel. Er det altid sådan? Nej, det er det langt fra. Her står jeg ved bunden af 7th Heaven Expressen, hvor der advares om, at det kun er for eksperter og øvede på grund af meget dårlige forhold på toppen. Nu er jeg langt fra ekspert, men jeg vover pelsen og undersøger sagen.

På toppen: Det er gråt, det er meget koldt, det sner og det blæser. Det er ikke et godt begyndervejr. Men det er et realistisk billede på vejret i bjergene på skitur: Jeg synes, at det er dejligt! Det er udfordrende og tilfredsstillende afveksling til solskin og hygge-skiløb. Det her er (også) rigtig skiferie.

Midt på dagen er det tåget, så det er svært at se ordentligt på de nederste pister. Senere på dagen klarer det op og så kan man løbe til på de fleste pister.

Det bliver en dejlig lang ski-dag med meget varierede forhold.

Ski området

Whistler Blackcomb er det største ski resort i Nord-Amerika, 50 % større end de nærmeste konkurrenter (Wikipedia). Man køber et dagskort eller kort til to eller tre dage, hvor der er adgang til både Whistler og Blackcomb bjerget.

Liftkortet er et kreditkortstort plastkort, som aflæses elektronisk ved gondoler og stolelifte.

20 Ekspert pister (dobbelt sort diamant)
35 Svære (sværeste) pister (sort diamant)
110 Middelsvære pister (blå/rød)
35 Begynder/let øvet pister (grøn/blå)

Længste piste:

Peak To Creek (Whistler) 11 km (6,8 mil)
Green Road (Blackcomb) 11 km (6,8 mil)

4 gondoler
1 høj-hastigheds-stolelift (6 passagerer)
8 stolelifter (4 passagerer); quads
13 høj-hastigheds-quad
4 stolelifter
15 slæbe/overfladelifter

200 pister

Whistler: 1925 hektar (4757 acres)
Blackcomb: 1382 hektar (3414 acres)

Base: 653 m (2140 ft) (Creekside). 675 m (2214 ft)
Top: 2182 m (5020 ft) (Village)

Lodret stigning Whistler: 1.530 m (5020 ft) vertical
Lodret stigning Blackcomb: 1.565 m (5133 ft) vertical

En meget stor fordel er, at gondolen er næsten lige midt i byens centrum og de fleste af hotellerne er inden for gå-afstand herfra.
Man undgår på den måde bruge dyrebar tid på skibus-transport.

Læs mere:

Blackcomb

Tourism Whistler

Whistler Resort

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Minus 29 grader Celsius indendørs: Ketel One Ice Room