Eventyr ski resort: Whistler by, BC, Canada

Minus 29 grader Celsius indendørs: Ketel One Ice Room

Af Marina Aagaard, MFT

Hvad er det? I et hjørne af hotellobbyen er der en glasdør. Kigger man ind, er der et meget lille rum med isvægge, isborde og farvet lys. Man bliver nysgerrig.

En nærmere undersøgelse i The Listel Hotel Whistler lobbyen viser, at restauranten Bearfoot Bistro inviterer gæster på besøg i et kølerum med minus 29 C (- 20F):

Ketel One Ice Room

Verdens koldeste vodka smagerum, og det eneste permanente sub-zero tasting rum i Canada.

Genialt koncept. Smart tænkt og ‘cool’ design. Nej, jeg er ikke sponseret af Ketel. Jeg er ikke engang vodka drikker, men jeg genkender en god idé, når jeg ser den …

Ketel One Ice Room Vodka Experience Listel Hotel Whistler Marina Aagaard blog travel rejseSelvom det kribler i en, kan man ikke komme lige ind fra gaden. Rummet er aflåst. Gæster i bistroen kan få en personlig invitation og før indgang i kølerummet låner man en Canada Goose, canadisk arktis super-parka. Jeg anbefaler, at man desuden  selv tager handsker på, det gør ondt at tage på de frosne glas med bare fingre.

Inde i rummet er der mere end 50 vodkaer hele verden. Man starter med at smage den hollandske Ketel One, som også står bag rummet. Man får lov til at smage fire vodkaer efter eget valg. Der er overraskende stor variation i smagen.

Ketel (hollandsk for kedel) One er et spiritusmærke fra Nolet Distillery, Schiedam, Holland. Ketel One Vodka bliver destilleret fra 100 % hvede i kobberkedler, filteres over kul og hviler i klinkebelagte tanke indtil aftagpning. Ketel One Vodka har fået sit navn efter den oprindelige kobberkeddel, “Distilleerketel #1.” Alkoholprocenten er 40 % (80 proof (USA), 70 degrees proof (internationalt)). 

 

Vodka smagning

Kulden holdes lige over den temperatur, hvor vodka begynder at fryse – og rummet og kulden er virkelig en perfekt ramme om vodka-smagningen og -smagen.

Man er ikke på egen hånd i isrummet. Der er en vært, som fortæller om vodka-produktion og -smag. Her faktatjekker han rummets aktuelt dyreste flaske:

Royal Dragon Imperial Vodka. Den er produceret i Litauen ud fra en oprindelig russisk formel. Lavet af økologisk dyrket rug, destilleret i en 100 år gammel kobberkedel, i små partier. To specielle detaljer: Indeholder 23 karat guldflager fra Schweiz og flasken har en håndblæst glasdrage i bunden. 

Vodka blev i starten udelukkende produceret af kartofler. Nu produceres det af alle mulige basis-ingredienser, ud over kartofler eksempelvis rug, hvede, soya, hampfrø eller druer. Der findes ren vodka og vodka med tilsat smag.

Det kolde rum – og smagsprøverne – er en original, opkvikkende og oplysende oplevelse, som er interessant også for andre end dedikerede vodka-fans.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Eventyr ski resort: Whistler by, BC, Canada