Skiløb på superlange pister: Lake Louise, Canada

På farten igen: Fra YYC til YVR og så videre

Af Marina Aagaard, MFT. Fotos: Henrik Elstrup og Marina Aagaard

Det er dejligt at rejse. At se nye steder og nye mennesker.

Det er mindre dejligt at pakke og pakke ud. Slæbe kufferter fra A til B til C.
Bruge tid på at tjekke og booke og tjekke og tjekke ud og tjekke ind.
Og blive tjekket i security her og der og alle vegne. Men det hører jo med.

Fra YYC til YVR

I dag er en af de dage, hvor det meste af dagen går med ovennævnte rejseaktiviteter. Og endda kun for et par køreture og en lille flyvetur.

5:00 Op; pakke kufferter og gøre klar. Helst ville jeg travel light uden indtjekket baggage, men det kan ikke lade sig gøre, når der er skitøj og hjelme med hjemmefra.

Fra YYC til YVR Marina Aagaard blog travel rejse

7:00 Morgenmad på hotellet og udtjekning. Farvel til lodgen.

En del af fornøjelsen ved en bustur er, at den fungerer som en sightseeing tur. Man får set rigtig meget af landet, landskab og byer, når man kører forbi i et adstadigt tempo. Her de sidste glimt af The Canadian Rockies i solopgangen.

8:00 Banff Airporter til Calgary lufthavn, YYC. Cirka 2 timers kørsel. Hellere ankomme i god tid, så der kan tjekkes ind i ro og mag. Jeg har ofte prøvet det modsatte, hvilket er mindre optimalt.

YYC er en kæmpestor lufthavn; så stor at der er busbaner med små shuttlebusser, der kører passagerne ud til de fjerne gates. Vi vælger at gå. Vi sidder allerede alt for meget ned i dag på grund af flere busture og flyveturen.

12:30 Forventet afgang Calgary med Westjet, et lokalt flyselskab. Men vi er over ½ time forsinkede, selvom der stod “On time” …

Undervejs

En af fornøjelserne ved at flyve er at se det hele lidt fra oven. Her Calgary i et vinterhvidt landskab med en frossen flod.

13:45 Ankomst Vancouver lufthavn, YVC. Ja, klokken er egentlig 14:45, men vi er fløjet igennem en tidszone, så vi har “vundet” 1 time. Vente lidt i lufthavnen, fordi shuttlebussen først kommer senere.

15:00 Afgang fra lufthavn. En stor turistbus, Pacific Coach, med skiturister til Whistler. Først skal vi ind til Vancouver downtown for at hente flere passagerer. Vi kører det meste af turen i regnvejr op langs en ekstraordinært spændende kystlinje med store, lyse, skyer af havgus.

Da vi kommer tættere på Whistler begynder det at sne tæt og der varsles forsigtig kørsel. Landskabet ligner et eventyrlandskab med tykke dyner af sne overalt. Selv el-ledningerne er beklædt med et tykt snelag.

I Whistler køres der først til et par større hoteller. Dernæst kører bussen til centrum, hvor de fleste andre passagerer bliver fordelt i mindre shuttle-busser til andre hoteller (her i blandt os). En lille gruppe kører videre med bussen til de sidste hoteller.
Vores tur ender et par minutter senere ved The Listel Hotel Whistler, Village Green.

18:45 En tur, der burde kunne gøres på 1½ time har taget næsten 4 timer. Nyt hotel, ny destination. Tjekke ind, pakke ud. Ud og orientere sig i byen. Hen i en skibutik og leje ski og støvler. Dernæst sen spisning,

22:00  I seng.

Endnu en dag er gået.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skiløb på superlange pister: Lake Louise, Canada