Skiferie med super sne og pister: Banff Sunshine, Canada

Skiløb på superlange pister: Lake Louise, Canada

Af Marina Aagaard, MFT. Fotos: Henrik Elstrup og Marina Aagaard

Lake Louise. En lille by og et stort skiresort ved søen af samme navn.
Området hører under BigSki3, Mount Norquay, Banff Sunshine Village og Lake Louise. Imponerende bjerge og megapister. 

Vil man stå på ski i Lake Louise, selvom man bor i Banff, må man ud på en cirka 1 times bustur i luksus skibussen. Så det gør vi nu til morgen 7:30. Det er mørkt, da vi starter, men undervejs bliver det lysere.

Lake Louise Canada ski Marina Aagaard blog travel rejse

Lake Louise

En lille by i Alberta, Canada – med cirka 1041 beboere – beliggende 1.600 meter over havet. Byen ligger i Banff National Park, Canadas første og verdens tredje nationalpark, etableret i 1885. Nu på UNESCOs verdensarvliste for canadiske Rocky Mountain parker. Banff National National Park blev erklæret UNESCO World Heritage Site i 1984.

Byen er en resortby med flere hoteller, blandt andet det berømte, ikoniske Fairmont Chateau beliggende lige op til søen, lidt uden for byen og 15 minutter fra skiområdet. Dette og de øvrige hoteller huser et meget stort antal skiturister i sæsonen fra november til marts-april-maj.

Fra Danmark kan man tage dertil på egen hånd, flyve til Calgary og så videre i bil, bus eller shuttle i ca. 2 timer. Man skal være tidligt ude, for flere hoteller er udsolgt i højsæsonen (skisæsonen).

Ud over alpint skiløb og langrend, er der også skøjtebane; skøjteområdet foran Fairmont Chateau er blevet nævnt som en af de 10 smukkeste skøjtebaner i verden. Og området, Banff National Park, er oplagt til vandreture – også om vinteren.

I januar måned er der Ice Carving Festival, en udstilling af en række fantastiske isskulpturer – endda en stand med demonstration af processen.
Figurerne er fænomenalt lavet, men det er ikke så spektakulært sat op som ventet.

Udover de 15-20 isskulpturer, er der også en lille isborg (lokale fortalte, at det var en stor isborg …) på isen, samt en meget populær isbar.

Lake Louise skiområde

Lake Louise er koldt, det sner og der er masser af skiløb: Pisterne er virkelig fantastiske. Skønne, lange skovløjper – op til 8 km lange – og mange. Man kan sagtens få en uge til at gå i området.

wBAN_D40R0548 (2)En mangel i forhold til visse områder i Europa er, at man kan ikke køre fra område til område til område: Man bevæger sig op og ned i det samme område via et relativt lille antal lifter.

Liftkortet er et BigSki3 liftkort, der også gælder til Banff Sunshine (efter min mening lidt mere varieret) og Mount Norquay (et mindre område). Pris ca. 700-800 kroner per dag.
Liftkortet er et  ‘gammeldags’ kort, som skal fæstnes lettilgængeligt udenpå tøjet (med en kabelbinder …).

Det virker usmart, når man er vant til europæiske chipkort, som ligger gemt i lommen. Det smarte er dog, at kortene bliver scannet nede ved gondolen (hovedindgangen), så behøver man ikke at tjekke ind ved stolelifterne. Her: Top of the World. I alle tilfælde tæt ved toppen af bjerget …

wBAN_D40R0487 (2)wBAN_D40R0499 (2)

Whitehorn Bistro

Ud over snackbaren, bistroen og baren ved hovedindgangen, er der kun to restauranter på skiområdet. Vi testede den ene, Whitehorn Bistro, og den var indbydende, med lækker mad, og bar på terrassen (det er ikke supersmart med alkohol i forbindelse med skiløb, men der var en del besøgende i baren).

wBAN_D40R0481 (2)Området er forrygende flot, med takkede bjergtinder og tusindvis af grantræer med grenene tynget ned af tykke dyner af sne. Vejret er til gengæld anderledes end på turistbillederne: Åbenbart er vejret ikke altid flot med høj sol. Da vi er på besøg nu i januar, er det overskyet hele dagen og ret koldt … på plussiden:

Det sner ganske let hele dagen, hvilket giver en rigtig vinterstemning og sikrede endnu bedre sne på pisterne (der var masser af sne, men ikke helt så meget som i Banff Sunshine)

Først ved 17-tiden, da ski området lukker, begynder det at klare op. Skyerne forsvinder og man kan se toppen af bjergene og de øverste lifter.

Lake Louise er velegnet for let øvede til de allermest øvede. Der er også øvebane for nybegyndere og lange grønne pister; de grønne pister minder dog om europæiske blå og mange nybegyndere ville nok synes, at de er for meget.

wBAN_D40R0516 (2)For øvede er der masser af muligheder; adskillige sorte pister og et særligt område Black Bowl … hvor man kan springe ud over klippekanten til et “stejlt, stenet, uregelmæssigt” terræn.

Lake Louise Ski Resort skifakta

30% Avancerede (sort og dobbelt sort diamant)
45 % Middelsvære pister (blå/rød)
25 % Begynder pister (grøn/blå)

Længste piste: 8 km (5 mil)

1 høj-hastigheds-gondol (6 passagerer)
1 høj-hastigheds (6 passagerer) stolelift
2 høj-hastigheds-quad stolelift
1 triple solelift
1 T-lift
3 rullende tæpper (øveområde)

145+ pister
4200 hektar

1646 meter (5400 fod) ved foden
2637 meter (8650 fod) ved toppen
991 meter (3.250 fod) vertical (lodret stigning)

Der er snekanoner.

Jeg har selv prøvet fabelagtigt skiløb i Lake Louise.
Rigtig god (ski)ferie til dig også.

Læs mere:

SkiBig3

Discover Banff and LakeLouise

Ski Resort

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skiferie med super sne og pister: Banff Sunshine, Canada