Autentisk bustur: Til Canadian Rockies med Greyhound Bus

Vinterferie i berømt bjergby: Banff, Alberta, Canada

Af Marina Aagaard, MFT

Banff i Banff National Park i den canadiske del af Rocky Mountains, the Canadian Rockies. Efter sigende en af verdens mest imponerende bjergdestinationer. Men man opdager det næsten ikke, altså at man er kommet til en bjergby … bortset fra kulden.

Det er ikke som i Alperne, at man kommer kørende op ad en smal, snørklet vej for til sidst at finde sit hotel næsten mellem klipperne og sneen.

Banff Canada ski resort Marina Aagaard blog travel rejse

Banff

I går kom vi kørende af en næsten snorlige tre- og tosporet motorvej fra Calgary. Først da vi kommer ind i selve byen er der kun to spor, men stadigvæk en lang næsten lige hovedgade, som om vi er midt på prærien. Vi er dog i 1383 meter over havet og det kan man mærke på temperaturen som er – 4 grader Celcius, hvilket føles lidt køligere, fordi vinden er på 12-13 km/t (luftfugtigheden er omkring 82 %).

I dag står vi op og ser nærmere på byen. Vi går en tur fra udkanten af Banff, vores lodge, og ind mod centrum. En kort 10-15 minutters gåtur. Husene og hotellerne – lodges – i Banff er næste som i en western med mange bastante, brune bjælkehytter.

Det er jo vinterferietid, så det ville have klædt byen at være indhyllet i sne, selvom man som bilist er glad, når vejen er farbar. Vi får dog at vide, at mens der var massivt snefald i december, så har der ikke rigtigt været noget af betydning i den seneste måned, så vi må nøjes med lidt gammel sne på plæner og træer … og så nogle ret imponerende sneskulpturer.

Personer med hang til shopping vil have rigelige muligheder for at holde det vedlige i Banff. Der er mange butikker. Naturligvis en del souvenir- og skiudstyrsbutikker, men også forretninger med tøj, kunst, fotokunst, kunst og kitsch.

Her er jeg foran en skibutik med en cool snowboard bænk. Jeg kunne bare ikke lade være med at hoppe op på den og som man ser ret tydeligt, så er jeg ikke snowboarder, har aldrig været det og bliver det nok heller aldrig.

Til gengæld er jeg vil med sten af alle slags; fra sten på stranden, over klipper og halvædelsten til ædelsten. Tidligere samlede jeg, men opgav det, men har stadig et par krystaller og en ametystblok. Dog meget langt fra af samme størrelse som disse kæmpevinger, Ametyst Angel Wings, til små 75.000 Can $, spottet i butikken Rocks Gems Canada (på min Instagram profil har jeg taget vingerne på).

Vind og vejr og vandring

Efter et længere besøg i denne og en anden stenbutik, går vi videre i byen. I løbet af ½ time kan man gå fra den ene ende til den anden, men skal man have det hele med, kan man bruge noget længere tid. Vi besøgte et par fotoudstillinger og sluttede med at gå tur ved vandet.
I løbet af dagen skiftede vejret fra gråt og råkoldt til høj sol og halvkoldt. Varm påklædning er varmt anbefalet.

Mere end steaks og Starbucks

Der er en del steakhouses og fonduesteder og desuden sandwichbutikker, Starbucks og lignende. I en sidegade til hovedgaden fandt vi en lille deli med velsmagende suppe, salat og sandwiches, så det er ikke sidste gang at vi spiser der.

Så skyndte vi os tilbage på hotellet, fordi eftermiddagen var afsat til en fire timers vandretur i en isgrotte. Men øv. Turen er aflyst, fordi der ikke er nok deltagere (sådan kan det også være at rejse lidt uden for højsæsonen). I stedet for at få beløbet refunderet vælger vi en kortere vandretur i morgen aften (i Johnston Canyon), så må vi se, hvad det bliver til.

Eftermiddagen går med lidt billedbehandling og blogskrivning.

Aftenen går med spisning (igen, igen) – og en gåtur igennem byen (igen, igen).

Og tidligt i seng (igen, igen).

Læs mere:

BanffogLake Louise


Lake Louise ligger 50 km væk fra Banff og det er værd at besøge også denne by. Her ligger luksushotellet Fairmont Lake Louise med skøjtebanen som mange har set afbildet, fordi den er blandt verdens 10 smukkeste skøjtebaner. I januar måned er der isfestival med store isfigurer på skøjtebanen.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Autentisk bustur: Til Canadian Rockies med Greyhound Bus