Vinterferie i berømt bjergby: Banff, Alberta, Canada

Vinter – og all-year – træning: Gliding, sliding, slide boarding

Af Marina Aagaard, MFT

Glidetræning, slide training, sliding eller gliding, på slidere, glideskiver, eller glidebræt er specialtræning. Den form for aktivitet har været benyttet til især genoptræning efter skader, til skiforberedende motion og skadeforebyggende fysisk træning i idræt. 

Træningen kaldes slide training, slide board training eller slide boarding (ikke at forveksle med slideboarding; vandrutschebaneture), når den foregår på glidebræt, et 1½-2½ meter langt plastikunderlag, hvorpå man glider med specialsokker.

Træningen kaldes gliding eller sliding (i Danmark), når den foregår med slidere, skiver af plast, kunststof eller stof (foto: sliding med 6D sliders).

6-Directions Image_sliding_traening_med_slidere

Sliding på glidebræt, lateral movement training, eller med glideskiver har trods mange fordele indtil dato overvejende været anvendt i fysioterapi eller idrætstræning, for selvom der i årevis (I USA) har eksisteret glideskiver, har der været begrænset kendskab til og viden omkring sliding som træningsform.

Gliding eller sliding

Glidetræning med skiver, slidere, eller lignende på et gulv eller mod en væg. Man har den ene eller begge fødder på sliderne, den ene hånd eller begge hænder på sliderne eller begge hænder og fødder på sliderne i en alle fire stilling.

Sliding, glidetræning, træner styrke, udholdenhed og stabilitet i underkrop, overkrop og kropsstamme. Foregår det kontinuerligt, træner man også konditionen. Glidebrættet er særligt velegnet til dette.

Træningen kan gøres meget alsidig og give all-round motion for underkrop og overkrop samt effektiv opstramning og toning af kropsmidten; core training.

Selvom træningsmetoden ofte er ski-specifik, kan man med fordel bruge sliding, gliding eller slide training som træning året rundt.

Læs mere:

6-Directions PERFORM 

Træningsredskab: 6-Directions PERFORM slider

6-Directions PERFORM slidetræning videoeksempel

Kend din træningsform: Slide træning og lateral movement training

Fotos venligst udlånt af 6-Directions

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinterferie i berømt bjergby: Banff, Alberta, Canada