Top 10 Fitness tendenser 2007-2018: International Fitness Trends

Træningsmusik: Cafe Del Mar: Bar og bedste club musik

Af Marina Aagaard, MFT

Inciterende verdensklasse lounge, club musik: Ikke kun til dans i baren og på stranden, men også til træning, løb, cykling, holdstyrketræning med mere. En favorit.

I forgårs blev jeg interviewet omkring musik og motivation til et magasin og i går redigerede jeg billeder fra min KLM tur til Colombia og fandt fotos fra Cafe Del Mar (ikke den oprindelige, men ret fantastisk alligevel). Og blev mindet om nummeret, jeg stadig tit bruger til workout masterclasses og kurser. Og ultimativ weekendmusik.

Nummeret Café del Mar

Energy 52: Cafe del Mar | 3:51 (Extended 8:43) | 133 BPM | Trance / instrumental | Label: KNM

Spotify: Café  del Mar – Three ‘N One Remix. Spotify link.

I 2001 stemt ind som nummer ét i Mixmag’s ‘100 Best Tunes nogensinde’ liste. I 2011 blev det nummer 1 ud af halvtreds nominerede track til ‘Top 20 Dance Tracks of Last 20 Years’ (BBC Radio 1).

Nummeret blev lavet af trance- projektet Energy 52 og udgivet i 1993. Cafe del Mar er opkaldt efter den berømte bar på Ibiza, Islas Baleares, Spanien (se under video).

Et inciterende, energisk, dynamisk og melodisk nummer, der har opnået kult-status og findes i utallige remixes og på hundredvis af cd-kompileringer.

Hovedmelodien i ??’Café del Mar’ er baseret på “Struggle for Pleasure” af den belgiske komponist Wim Mertens.

Baren Café del Mar 

Verdens måske mest berømte beach bar og club, blev skabt i Ibiza, i en bar ved ??stranden i Sant Antoni de Portmany (San Antonio). Her blev den hurtigt kendt for særlig club musik spillet i skumringen.

Baren blev bygget efter idé af Ramón Guiral Broto, Carlos Andrea og Jose Les og tegnet af arkitekten Lluis Güell, og indviet den 20. juni 1980 (foto: Cafe del Mar). Her kan man stadigvæk nyde solnedgangen over bugten Calo des Moro, mens man lytter til fantastisk musik og måske indtager en kølig drink.

I dag er Café del Mar blevet til en franchise virksomhed, som findes 12 steder rundt om i verden, ud over Ibiza, også Barcelona, Phuket, Malta og Cartagena med flere.

Siden 1994 har Café del Mar hvert år udgivet chill out albums med lounge, ambient, chill house og balearic beats (fra de Baleariske Øer); musik som afspejler Ibiza atmosfæren. I 1999 startede barens grundlægger produktionsselskabet Café del Mar Music, som nu udgiver kompileringerne.

Jeg så den originale bar for et par år siden, men desværre kun tidligt om morgenen på en dagstur til den vestlige del af øen. Til gengæld besøgte jeg for nogle måneder siden flere gange en af de andre, Cafe del Mar, i Cartagena, Colombia. Super stemning, lækre mojitos og ultimativ lounge (mit snapshot her under og top). 

 God weekend og god træning.

Følg min Blog HER og Instagram HER

1 kommentar

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Top 10 Fitness tendenser 2007-2018: International Fitness Trends