Af Marina Aagard, MFT

Slimede, særartede, smukke syn! En weekend gåtur med T-Rex Aagaard i en lokal skov, startede som en grå, diset og mudret efterårstur og blev til en næsten eksotisk og usædvanlig varieret svampe(foto)jagt.

Rosenholm_Skov_efteraar_Marina_Aagaard_blog

Efterår kan virke lidt trist, men en regnvåd skov, hvor der er næsten stille, hvor vanddråberne hænger i bladene og hvor duften af skovbund og gran er tydelig, er eventyrlig. Vi var alene i skoven det meste af tiden, bortset fra en enkelt løber, en vandrer og en mor med barnevogn.

Rosenholm_Skov_gran_efteraar_Marina_Aagaard_blog

Jeg har aldrig før set så mange svampe. De var overalt i skovbunden, på træstubbe og på træer. Et usædvanligt og unikt syn.

Svampe er fantastiske strukturer (og så smager de eminent i mad). Jeg skal dog ikke nyde noget af at plukke dem selv … kender ikke nok til svampe til at kunde skelne de sunde fra de farlige, undtagen rød fluesvamp, som jeg har forstået at man ikke skal spise …

Til sidst på gåturen så jeg for første gang en rød fluesvamp i naturen. Det var ikke et af de største og flotteste eksemplarer, men ikke desto mindre en rigtig en af slagsen, amanita muscaria.

Amanita_muscaria_fungus_svampe_Marina_Aagaard_blog

En go’ gåtur. Løb er sundt og dejligt, men man når at se mere, når farten er lav …

Rigtig god weekend.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s