Europæisk Sport - og Fitness - Uge: Be Active Week 2017

Konditaget Lüders, København: Motion på P-huset

Af Marina Aagaard, MFT. Fotos: Henrik Elstrup og Marina Aagaard

Leg, motion og træning i det fri. På toppen af parkeringshus på de nye havnearealer i København.
Alle tiders motiverende område med masser af motionsmuligheder for børn, unge og voksne.

Konditaget Lüders Marina Aagaard blog fitness

Konditaget Lüders

Stedet er Konditaget på Lüders P-Huset, Helsinkigade 30, 2150 Nordhavn.
Fantastiske redskaber (et par bænke har dog behov for reparation) og en suveræn udsigt over vandet og spændende arkitektur, nær og fjern. Er du i København, så benyt endelig chancen til en tur.

Nedefra gaden eller i P-huset kan man ikke se, hvad der gemmer sig på toppen, så man skal vide, at Konditaget er der, og så skal man tage trappen op ad bygningens facade, 135 trin helt præcist.

Super udsigt

Udsigten er fænomenal, hvis man kan lide himmel, havn, havn og arkitektur. I baggrunden eksempelvis Aalborg Portlands gamle silobygninger med nyt look: Portland Building. Udstyret kan bruges til mange slags øvelser; man bestemmer selv hvad: Der er ikke noget, der er forkert (tror/håber jeg …). Freestyle!

Til den anden side: Endnu en silo med en speciel, ny, karakteristisk face: The Silo beboelsesejendom.

Hæng i armene, det er smart motion, der strækker godt. Rørene kunne nu godt have været en anelse mindre i diameter, så de var lettere at holde fat om for personer med små hænder … selvom det lige gik.

Husk træningstøj eller fritidsditto

OOTD, outfit of the day (Nationalmuseet anbefaler detaljer jf. Del din Dag 6.9.17.): Afslappet hverdags- og fritidstøj: Sort i sort: Italienske Dondup stretch jeans, dansk Purelime undertøj, t-shirt og jakke. Dagens farve: Orange. Specielle KLM kampagne sneakers fra forårets Amsterdam gåture.

Trampoliner! Ikke til at stå for, hop er sundt og man svæver højt, når man får hjælp på vejen. Prøv det.

Gynger? Ja, tak; det er sundt at rokke kroppen og røre rumsansen. Det bliver man ikke for gammel til.

En løbe-, hinke-, stige-bane er der også. Til mange former for hastigheds- og fodarbejde … eller leg.

Hov! I det andet (første?) hjørne af konditaget er der endnu en trappe. Den må man ikke gå glip af: En særlig én, nemlig Lüder’s Løbetrappe – jeg vil kalde den en konditrappe – til al mulig trappetræning; den kan bruges til gang eller løb (eller hop). En genial ide. I modsætning til trappen på modsatte side, der snor sig, går denne lige op. 135 trin kun afbrudt 7 små plateauer. Og en fantastisk facilitet …

Trappe med timer

En timer, som man starter ved foden af trappen. Tryk på den store sorte knap spurt til toppen, hvor du trykker på stopknappen; så din tid vises på et display; som ved en international konkurrence.

Supermotiverende. En chance som jeg – trods hverdagstøj og sko – ikke lod gå fra mig (40,86 sek.; jeg startede for langsomt) og som flere andre også benyttede sig af, den dag hvor jeg besøgte stedet.

Bemærk, at displayet automatisk slukker efter et antal minutter, så hvis du skal forevige din trappetid, skal du fotografere displayet lige efter, at du har nået toppen …


En bonus for arkitektur og design interesserede. I gadeplan i parkeringshuset er der en genbrugsstation med en både kreativ og flot rumløsning: Høje, klare glas (eller plast) rør fyldt med genbrugsmaterialer.


Et spændende sted.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Europæisk Sport - og Fitness - Uge: Be Active Week 2017