Af Marina Aagaard, MFT

Det er Be Active Week 2017 i denne uge. Brancheforeningen EuropeActive koordinerer de nationale fitnessdage (NFD), den årlige fejring af fitness og fysisk aktivitet i hele Europa.
I 2017 afholdes de nationale Fitness Dage i 36 lande i Europa fra 23.-30. september.

10 millioner europæere var aktive ved over 15.000 events under sidste års European Week of Sport – en uge, der skal inspirere Europa til at dyrke mere sport og være mere fysisk aktive #BEACTIVE og regelmæssigt i hverdagen uanset alder, baggrund og fysisk form.

De nationale fitnessdage repræsenterer fitnesssektorens bidrag til den europæiske sportsuge: en mulighed for at præsentere beslutningstagere og almindelige bruger for det økonomiske og sociale potentiale i fitness.
Lande og (fitness) klubber er blevet opfordret til at organisere en-dags arrangementer i løbet af den europæiske sportsuge, lige fra åben dør-aktiviteter til festivaler.

Også i Danmark er der enkeltstående arrangementer. Der er endnu ikke så stort fokus på ugen, men man kan jo lave sine egne aktiviteter!

Danmarks Firmaidrætsforbund har følgende aktiviteter i løbet af Be Active ugen for flere tusind deltagere i følgende events: Ladies Mud Race i Odense og Hillerød, Xtreme Mandehørm i Hillerød og Odense samt Bike & Run Stafetten i Roskilde.

Det er Europa Kommissionen, der står bag initiativet med hashtagget #beactive, der internationalt begynder med åbningsceremoni, flere events og konferencer den 23. september i Tartu i Estland.

Læs mere:

Europeactive

Den europæiske sundhed- og fitness-sektor servicerer over 56,4 millioner forbrugere, genererer 26,3 milliarder Euro i omsætning, beskæftiger 650.000 mennesker og består af 54.710 faciliteter.

EuropeActive, tidligere kendt som European Health & Fitness Association (EHFA), er den førende non-profit organisation og den unikke stemme, der repræsenterer hele den europæiske sundheds- og fitness-sektor. Dens mission er ikke blot at vende udviklingen [med inaktivitet og overvægt], men at sikre, at flere og flere bliver mere aktive som følge af en synergi-effekt mellem alle sektors aktører.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s