Kend din træningsform: El-cykling - til sund transport og effektiv motion

København byoase Postgrunden: Postbox Streetart

Af Marina Aagaard, MFT. Fotos: Marina Aagaard og Designerspace (nederst)

Designerspace stod i 2017 for et stort udendørs kulturprojekt, PostBox på Postgrunden,
København, en hengemt byoase, som man var lige ved at gå forbi, men også kun næsten.
Stedet er nu blevet til et nyt kvarter.

Postbox streetart Postgrunden Marina Aagaard blog travel rejse

Postgrunden – på hjørnet af Tietgensgade og Bernstorffsgade – ved baneterrænet ved Københavns Hovedbanegård – var længe lukket for offentligheden og stod tomt. Området er nu omdannes fra industriområde til et nyt bykvarter.

I mellemtiden blev den store parkeringsplads på Postgrunden forvandlet til en midlertidig kreativ oase midt i byen. Her inviterede Designerspace Københavnere, turister og øvrige interesserede til PostBox på Postgrunden – et midlertidigt byrum i København.

Designerspace, der før har skabt pop-up designmarkeder for talentfulde kunstnere og designere, stod for at forvandle den store parkeringsplads på Postgrunden til en midlertidig kreativ kulturoase midt i København. Visionen var at skabe et byrum med vægt på fællesskab igennem aktiviteter, design og kultur.

Projektet PostBox på Postgrunden bestod af en masse containere med kreative værksteder, butikker og showrooms. Derudover spise- og drikkesteder samt kulturarrangementer som f.eks. DovneSøndage med brunch og børneworkshops, TorsdagChill og Rita Blå’s loppemarked.

Postgrunden_IMG_1966

Projektet kører fra 6. maj til d. 22 oktober. Hver anden torsdag i måneden afholdes der TorsdagsChill: Det københavnske musik selskab Back To Future Sounds sørger for musik, mens kunstnere og designere, som f.eks. Petris – Møbler & Drinks, KUNSTiHÆNDER – kunst og workshops, KANT by RAHBEK ? smykkedesign, Mai Fashion Design – mode og accessories, har værksteder og butikker på pladsen. ByHumle passer og plejer deres urbane humlefarm.

Postgrunden_IMG_1967

Besøgende kunne – inden området blev lukket ned som byggeplads 2018 – gå tur på det kæmpemæssige hidtil gemte og glemte areal midt i København, hvor togene triller forbi på baneterrænet langs området.

Indtil d. 22. oktober 2017: Åbent torsdag-fredag 14-22 og lørdag-søndag 11-22.

Læs og se mere:

Video over pladsen
Facebook event
ByHumle / Studio Debris
Back To Future Sounds

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kend din træningsform: El-cykling - til sund transport og effektiv motion