GO dag i Tivoli: En cykelambassadør om el-cykler

Mig og min cykel – op ad bakke eller medvind på cykelstien?

Af Marina Aagaard, MFT

Her skulle der have været et foto af en flot, sej cykel, men de to gamle jernheste i kælderen – ryttercykel og mountainbike – er ikke særligt fotogene, så det må vente. I stedet er der her et foto af mit Ta’ Cyklen cykelambassadør badge, som jeg fik for en rum tid siden. 

Mig og min cykel Ta cyklen Marina Aagaard blog travel rejse

Da jeg fik det smarte badge tilsendt, blev jeg lidt flov. Cykelhelt? Ikke aktuelt, fordi med 125 km på arbejde har det været så som så med min egen cykling de seneste 15 år … altså udendørs cyklingen.
Til gengæld promoverer jeg gerne cykling i enhver sammenhæng: Ta’ Cyklen – det er både sundt og smart.

Mig og min cykel

I 7-års alderen fik jeg min første cykel; en mini-cykel, hvid, forkromet ‘chopper’ styr og små hjul. Den holdt ret længe, indtil jeg selv (som 13-14-årig?) købte en ryttercykel, en sølvgrå Motobecane ryttercykel, som jeg var meget glad for i de næste næsten 20 år.

Da jeg startede i skolen som cirka 7-årig gik jeg det første stykke tid de 1½-2 km til skolen og retur. Derefter cyklede jeg. Det fortsatte jeg med; at cykle til skolen og til alle andre steder i byen og til og fra diskotek om natten!

Jeg cyklede alle år til skolen, 1.-9. klasse, og derefter til gymnasiet og handelsskolen, 14-15 km hver vej (ikke superlangt, men o.k.).

Det er skønt at cykle.
Gratis motion, masser af frisk luft.
Prisbilligt, miljøvenligt og sundt.
Lutter fordele.

Da jeg gik i skole, cyklede ALLE. I løbet af alle år skete det kun et par gange at min far, på grund af forsinkelse, kørte mig i skole – og det var PINLIGT. Dengang var der INGEN, der blev kørt i skole.

En cykelambassadør inden døre …
Foto burde være udendørs på cykel.

Opfordring til forældre: Lad nu være med at køre børnene i skole. Hvis alle forældre lader være med det, er der knapt så megen farlig trafik på skolevejen, og børnene får en gratis god grundform.

Stationær cykel

Helt frem til jeg flyttede hjemmefra som 25-årig, cyklede jeg alle steder hen. Derefter fik jeg bil og så gik det nedad bakke med udendørs cykleriet. Til gengæld cyklede jeg indendørs på motionscykel i forbindelse med fitness og lidt senere på spinningcykler i forbindelse med opstart af spinning i fitnesscentre, egen spinninginstruktion og spinningkurser rundt om i landet.

Jeg har i øvrigt skrevet en fagbog om den disciplin, indendørs holdcykling, Spinning, Biking & Cycling og som research – ud over spinning i praksis – læste jeg flere bøger om cykling og adskillige cykelartikler.

På det seneste har jeg som personlig træner trænet en supercyklist, der cykler over 200 km om ugen og det har inspireret mig til at trampe i pedalerne igen. Foreløbig kun et par korte ture, men jeg er på vej tilbage på landevejen, håber jeg. I kælderen står jo både en ryttercykel og en mountainbike, som er (næsten) klar til aktion. Og Post Nord Danmark Rundt gik igen i år igennem Rønde; endnu et vink …

El-cykling eller ej

El-cykling? Eftersom jeg indtil videre altid har cyklet på en almindelig cykel og synes at det er fantastisk, har jeg end ikke overvejet en el-cykel. Og troede nærmest heller ikke, at de talte som cykler!
Helt sikkert er det, at med en motor får man medvind på cykelstien og trækker ikke opad bakken!

Efter at have læst de meget positive resultater fra to forsøg iværksat af Supercykelstier – el-cykling kan forbedre sundheden, sænke blodtryk og fedtprocent, og forbedre konditallet – anbefaler jeg gerne el-cykler – og vinder jeg i lotto (hvis jeg spillede), kan det godt være at en el-cykel skal være cykel nummer tre …

Rønde cykelhandel, Bike Fever, som har gjort mine cykler sommerklar adskillige gange, har haft lånt mig to el-cykler, en med forhjuls-motor (moderat god oplevelse) og en med center-motor (utroligt god oplevelse), så jeg kunne teste el-cykling. Meget specielt: Som om jeg havde supergode ben!
Altså faktisk lidt for nemt til at det føltes som sund motion. Men forsøgene taler jo deres klare sprog.

For et par år siden fik jeg som motionspecialist et spørgsmål om el-cykler, som jeg besvarede neutralt efter bedste evne. For nylig fik jeg flere spørgsmål af TV2GO (foto) i forbindelse med de dugfriske forsøgsresultater fra el-cykling forsøget iværksat af Supercykelstier.
De resultater gør, at man / jeg får lyst til at cykle igen / mere på cykel (eller el-cykel).

Mig og min cykel?

Efter lige at have været i en cykelhandel: Jeg ønsker mig en ny cykel!

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GO dag i Tivoli: En cykelambassadør om el-cykler