Af Marina Aagaard, MFT

Naturen er perfekt til motion og lige så perfekt til aktivitet med lav intensitet.
I takt med at flere og flere lider af stress er der behov for afstressning. Flere forsøg har vist, at grønne omgivelser gavner, så ophold i naturen, Natur på recept, anbefales i stigende grad.

Senest har Peter Qvortrup Geisling – også kendt som tv-lægen – skrevet en ny bog “Naturen på recept”, hvori han fortæller om baggrund og fordele. Budskabet er, at “vi i langt højere grad skal bruge naturens helende kraft.”
Jeg har endnu ikke læst bogen, men glæder mig til at læse den.

I DR Lev Nu artiklen, TV-lægen: Naturen bringer mig i balance, fortæller Peter, som jeg har mødt et par gange, at han er fan af lystfiskeri og skovture med sin datter. Selv har jeg aldrig prøvet lystfiskeri. Til gengæld er jeg stor fan af skovture og går eller løber hver eneste uge i skovene i omkring Rønde, Ugelbølle, hvor jeg bor.

I en hverdag, hvor der er rigelig tryk på, kan jeg bekræfte, at en tur ud i det grønne virker både mentalt afslappende og fysisk opkvikkende på samme tid; det er varmt anbefalet. Hvis man synes, at det er der ikke tid til i en travl hverdag, kan man sætte et par timer af i weekenden: Man overraskes hver gang over hvor dejlig en skovtur er.

Natur mindsker risikoen for demens, depression, hjertekarsygdom, stress og angst.
Peter Qvortrup Geisling, læge, tv-vært og forfatter

Her er et beroligende snapshot fra en lokal skov – mellem regnbyger.

Snup en natursnack. Gå en tur i skoven.

Rigtig god fornøjelse.

Læs mere:

Sydsvenskan: Natur på recept har gett snabba resultat och investeringarna är försumbara.

Kristeligt Dagblad: Natur på recept i helende have

Berlingske: Arkitektur der helbreder

Politiken: Eksperter enige: Drop løbebåndet: Naturen kalder

Business: Grønt er godt for øjnene og velvære

Motion på recept: Motion som medicin

4 Comments »

  1. Enig, Marina, naturen er bare skøn. Som balletdanser er man desværre langt fra naturen, fordi det kræver et godt underlag (trægulv eller dansevinyl) og en barre – men i Sorø, hvor jeg bor, har Parnas Natur og Aktivitetscenter sat en ny badebro op – og her kunne vi i sommer (når det ikke regnede) træne BalletFitness. Det var en stor oplevelse at stå midt i den dejlige natur med udsigt over søen og skoven i baggrunden og træne ballet, mens Søren Bebes helt fantastiske musik flød ud over søen … Der var også nogle roere og kajakfolk, som kiggede en ekstra gang, når de sejlede forbi 🙂 (Billeder kan ses her: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10214308441850795&set=a.1832746064270.109660.1408968335&type=3&theater)

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s