Havneby visit: Bremerhaven, Tyskland

Bremerhaven Havenwelten: Havneby med stort H

Af Marina Aagaard, MFT

Bremerhaven er en nordtysk kystby. Selve byen er ikke så gammel og har et traditionelt “mellemstor tysk by udseende”. Altså bortset fra havneområdet.

Bremerhaven Havenwelten

I midtbyen omkring haven, ved diget, Weserdeich, er der i de senere år vokset et maritimt turistcentrum frem, Havenwelten Bremerhavenmed interessante og anderledes attraktioner: Klimahaus® Bremerhaven 8 ° Øst og SAIL City Udsigtsplatform (på Atlantic Hotel) – og indkøbscenteret Mediterraneo.

Bremerhaven Hafenwelten Marina Aagaard blog Germany travel rejse

Desuden er der museerne: Auswanderer Museum, Zoo am See, Deutsches Schiffarts Museum, U-boot “Wilhelm Bauer” og et historisk museum.

Gåture i havneområdet og på digerne er nu en oplevelse i sig selv.

Mediterraneo (her under) har fundet inspiration i “Venedig” hotellet i Las Vegas, USA.

Det skæve tårn i Bremerhaven

Flot fyrtårn, men dårlig fundering. Tårnet hælder (dog ikke helt som det i Pisa); der er en smule kamera-linse forvrængning, men hældningen er markant.

Har man cykel eller bil, kan man køre en tur på havneområdet. Ikke bare den indre havn med museer, moderne bygninger og sejlskibe og motorbåde. Men også de ydre havneområder ved containerhavnen er interessante.

Havneområder er farlige og man skal vige for tung trafik og tog med utallige togvogne. Det meste af området er forståeligt nok spærret af med hegn, pigtråd og portvagter. Alligevel får man glimt af, hvad det drejer sig om:

Biler, biler, biler

Aldrig – ikke engang ved Disney World, Florida – har jeg set så mange biler. Biler på enorme parkeringsråder. Biler i parkeringshuse. Biler på togvogne. Biler på lastvogne.
Bremerhaven er Europas største import og eksport havn for biler.

Det meste af dagen går med at se på havn, havn, havn og biler, biler og biler. Blandt andet et næsten kilometerlangt vogntog tæt pakket med biler.

Heldigvis når vi også lige at spise frokost på Strandhallen Restaurant, der reklamerer med de bedste fisk. Jeg får en kæmpe portion lakse tartar … med rösti til? Lækkert.
Min bedre halvdel får rødspætte filet. Lidt fersk.

Mens vi spiser, kan vi følge med i trafikken på vandet. Adskillige skibe sejler forbi.
Senere ser vi et af de store krydstogtskibe sejle ud fra cruise terminalen.

Efter spisning tager vi en tur op på udsigtsplatformen SAIL City. Det koster 3 EUR for voksne og de er godt givet ud. Der er en fantastisk udsigt ud over by, land og vand.

Her kan man godt bruge mindst en lang weekend eller en uge.
(Men vi skal videre denne gang).


Bremen Tourism: Bremerhaven

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Havneby visit: Bremerhaven, Tyskland