Danskernes Sundhed: Mellem broccoli og bajere eller gulerødder og gin?

Det populære? Ord til særlinge og de med sære interesser

Af Marina Aagaard, MFT

Gode nyheder for nørder, særlinge og andre: Måske er det o.k. at være lidt for sig selv, være en stille eksistens, og have interesse for smalle hits – hvad enten det gælder træning, fritidsinteresser, kulturoplevelser eller job?

Den internationale marketingguru, bestsellerforfatter og super-blogger Seth Godin sender dagligt små tekster ud om lidt af hvert indenfor markedsføring og livskundskab.

Dagens overskrift:

Greatest hits er udmattende.

Lige mine ord. Han taler til mit musikhjerte. Men her handler det om mere end musik, han taler til alle nysgerrige og outliers
[observationer, som ligger i en unormal distance fra andre værdier i en tilfældig prøve].

Teksten lyder (oversat): 


Hvis alt hvad du konsumerer er fra ‘mest-læst’ listen, hvis alt hvad du lytter til er hitsene, hvis alt hvad du spiser er den mest populære ret på menuen – så går du glip af noget.

Internettet har fået os til at læse, hvad alle andre læser, dagens hit. Men populær er ikke det samme som vigtigt. Populær er ikke det samme som dybt. Populær er ikke engang det samme som nyttigt.

For at gøre noget populært, udelader ophavsmanden de vanskelige dele og forstærker de masse-pleasende riff. For at kunne gøre noget populært ved ophavsmanden [-kvinden], at hun må fordumme ting i bytte for opmærksomhed.

Sangene du elsker, dit livs soundtrack – næsten ingen af dem var #1 på Billboard hitlisten. Og det samme gælder for bøgerne der ændrede måden, hvorpå du ser verden eller erfaringerne som har ændret dit liv.

Popularitet betyder ikke ‘bedst’. Det betyder bare populær.


Det populære?

Kommentar: Noget behøver ikke at være dårligt fordi det er populært – og alting er relativt – men det er også min erfaring, at der er utallige fantastiske, øjeåbnende oplevelser, når man bevæger sig lidt væk fra mainstream området, det “kendte” eller “populære”.

Har man ikke noget imod daglige mails i indbakken, er følge af Seth’s blog anbefalet.
Link til ovennævnte indlæg og hans side her: Seth Godin.: Greatest hits are exhausting.

Foto: dalioPhoto DATA IS A LIAR [1] via photopin (license)

Følg min Blog HER og Instagram HER

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danskernes Sundhed: Mellem broccoli og bajere eller gulerødder og gin?