Skip to content

Af Marina Aagaard, MFT

Wearables, kropsbåren teknologi er fitnesstrend nummer 1. En trend, der ikke kun er for nørder, men for alle trænende, der er interesserede i resultatmåling.

I går blev jeg interviewet om wearables af Jyllands-Posten. Jeg henviste videre til en gadget ekspert, men blev alligevel bedt om egne erfaringer.
Generel erfaring? Aktivitetstrackere eller fitnesstrackere virker faktisk motiverende og forskning har vist, at selv simple skridttællere kan øge aktivitetsniveau og energiforbrug.

Specifikke erfaringer? Jeg har med gode resultater testet Polar, TomTomRunner og SHFT, der dog er mere avancerede end basis fitness trackere, der til gengæld er mere avancerede end almindelige skridttællere. Eller er de nu også det?

Størrelsessammenligning. Foto: Reviews.com.

Fitness trackere måler alle dagens bevægelser og for at de måler reel forflytning, kroppen bevæger sig, skal de kunne frasortere de bevægelser, der ikke er reelle skridt, der øger energiforbruget. En informativ test fra Reviews.com The Best Fitness Tracker afslører, at:

Ingen af de testede fitness trackere klarede sig særlig godt
i forhold til at undgå falske positiver

[Falske positiver og falske negativer er fejl, fx når program viser tilstedeværelse af ​​noget, der ikke eksisterer eller undlader at påvise noget, der eksisterer].

Med få undtagelser talte trackerne skridt, når de ikke skulle: Ved (100) kraftige armsving uden benbevægelse burde trackerne tælle 0 skridt: Alle trackere talte over 100 skridt!
Omvendt blev 100 skridt uden armbevægelse talt, men forkert med mindst 20-30 trins fejl.

Er det så spildt at købe en fitness tracker? Nej, ikke nødvendigvis. Lærer man sin tracker at kende og tager man højde for fejlen, kan den være en udmærket motivationsfaktor, der kan være med til at forbedre sundhed og fysisk form.

Udviklingen indenfor fittrackere handler både om form og funktion. Foto: Reviews.com.

Reviews.com testede hele 87 fit trackere (dedikerede trackere, ikke pulsmålere).
Deres Top 3 er som følger:

De Bedste Fitness Trackere

Fitness Trackers Best For…
Garmin Vivofit 3 Under USD 100 [669 DKK]
Fitbit Charge 2 Heart Rate Monitoring
Garmin Vivosmart HR+ Heart Rate Monitoring and GPS Tracker

Se hele den omfattende test, der har illustrative fotos og grafer med resultater og angivelser af usikkerheder.

Reviews.com/fitness-tracker/

Læs mere om wearables:

2 Comments »

 1. Det siger sig selv at intet elektronik som du har på hånden kan skelne mellem et skridt og andre kropsbevægelser, som giver ligende gyrometrisk impuls i kroppen. Det eneste som jeg har oplevet der kan måle antal skridt helt præcist, er Nike+ sensor, som lægges ind i skosålen, og tilkobles trådløst til en ipod, hvorpå skridtantal og kalorie-forbrænding så kan aflæses.

  Like

  • Hej Søren,
   Mange tak for din kommentar – mange ting, der burde være indlysende, er ikke altid helt indlysende 😉 – og mange tak for dit tip, som hermed gives videre.
   Mange hilsner
   Marina

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: