Jumping jack touch down: Fitness HIIT variation

Kristi Himmelfartsdag: Glædelig Optur

Af Marina Aagaard, MFT

Du ønskes god Kristi Himmelfartsdag (Ascencio Domini eller Ascension Day; opstigning). Med optur, mange positive oplevelser i løbet af dagen og den (for nogen) lange weekend.

Nu til morgen er jeg personlig træner. Optur. Så træner jeg selv. Optur. Så spiser jeg brunch (derhjemme). Optur. Så kører jeg i A8 (igen) til en ven. Optur. Så kører vi i 911. Optur. Til Fængslet i Horsens. Optur. Til koncert med Rammstein. Optur. Optur. Optur.

Ærgerligt nok er ikke alle dage optur. Men efter en lang periode med tab og sorg tegner Kristi Himmelfartsdag lys.

Dagens billede på min pc handler også om opstigning (der (?) ville jeg gerne op):

God Kristi himmelfartsdag.


Kristi himmelfart har været fejret siden kristendommens tidligste historie til minde om, at Jesus 40 dage efter sin opstandelse tog sine disciple med ud af Jerusalem og tog afsked med dem, før han ifølge Bibelen forsvandt i skyerne
Kristi himmelfart falder altid på torsdagen 40 dage efter påskedag. I vor tid er Kristi himmelfart en af årets store dage for konfirmationer (Kristendom.dk).

Kristi himmelfartsdag er altid den 6. torsdag efter Skærtorsdag, og falder derfor på forskellige datoer fra år til år.

Denne dag steg Jesus til himmels og blev ophøjet til Guds højre hånd. I Danmark og de fleste andre vestlige lande er den national helligdag.
Mange arbejdspladser kalder fredagen efter Kristi himmelfartsdag for “en indeklemt dag” og gør den til lukkedag, hvilket betyder at de ansatte skal tage fri den dag, enten som feriedag eller afspadsering (wikipedia).

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jumping jack touch down: Fitness HIIT variation