Ekspert i varigt vægttab: Sådan taber man sig bedst

Festlig fredag på Folkeuniversitetet og Navitas Aarhus

Af Marina Aagaard, MFT. Fotos: Henrik Elstrup og Marina Aagaard

Fredag 5.5.2017 fejrede Folkeuniversitetet fødselsdag i deres nye domicil Navitas på Aarhus Havn. Dagen bød på rundvisning og reception, der var lige ved at drukne i succesen: Over 300 mødte op og ikke alle var tilmeldt …

Fest på Folkeuniversitetet

Som foredragsholder for, flittig bruger af og diverse-blogger om Folkeuniversitetet var jeg naturligvis på pletten fra start armeret med ekstra fotograf og arkitektur-specialist.

Navitas Incuba Aarhus Marina Aagaard blog

En festlig dag med taler, musik og historie, lysbilledshow og fin forplejning … og gaver i form af kataloger og de geniale små Tænkepauser fra Universitetsforlaget.
Inden da havde FU medarbejdere i rutefart lavet rundvisning i Navitas.

    

Navitas – en stjerne

Navitas. En spændende stjerneformet bygning på 38.000 kvm., tegnet af Kjær & Richter sammen med Christensen og Co. En markant arkitektoniske fremtoning og ifølge Visit Aarhus “et internationalt fyrtårn for energibesparelse”.
Navitas lever op til energistandarderne fra 2015 og som et yderligere bidrag til energitilførsel og reduktion af CO2-udslip er der ca. 1.500 kvm. solceller på tagene.

Facader og interiør domineres af hvidt og gråt, beton og glas. Udenfor (foto: Visit Aarhus) er der et glimt af organisk materiale: Store trappesatser, som man kan hvile sig på.

Under jorden er der gode nyheder for bilister. En flot, lys og rummelig p-kælder med plads til 450 biler (men husk nummerpladens bogstaver og tal og kreditkortet).

Incuba Science Park

Navitas betyder ‘energi, iver’: Bag Navitas står Incuba Science Park og Aarhus Kommune sammen med Aarhus Maskinmesterskole og Aarhus Universitet.

Navitas oversigtsplan. Inde i bygningen ser man at der er en stor gårdhave. Solen når dog ikke derned og den bruges derfor ifølge rundviseren endnu ikke i særlig grad.

Bygningen rummer ud over kontorer, undervisningslokaler, værksteder, et enkelt auditorium, et AU bibliotek også en kantine, et fitnesscenter og en café med byens bedste beliggenhed (den er åben for kunder udefra) og desuden demonstrationer og udstillinger, der vedrører produktion, anvendelse og måling af energi.

Smalle flyvende trapper i den store atriumhal. De må dog ikke bruges i tilfælde af brand. Der henvises til bagtrapperne; ret traditionelle modeller med 144 trin fra kælder til tag.

Bygning with a view

Vue fra tagterrassen på femte sal. Et populært opholdssted for lokale og gæster: Ind mod Aarhus, der i perioder roder meget, og ud mod det nye havnebad, Aarhus bugt og Djursland i det fjerne.

FU fakta

På 5. etage holder Folkeuniversitetet til og de inviterer gerne indenfor, hvis man har spørgsmål eller vil bestille billetter.

Postere og publikationer på tryk og net fortæller om FU; her citat-referat-kommentar:

Folkeuniversitetet serverer den nyeste viden fra forskningens verden. Og gør det sjovt at blive klogere. (…) Forskere og faglige eksperter stiller skarpt på den nyeste udvikling inden for deres forskningsområde og fortæller engageret om det, de er opslugt af lige nu.

Alle kan gå på Folkeuniversitetet. Der er undervisning på Aarhus Universitet i Aarhus, Emdrup (Kbh. NV) og Herning. Hvert år er der mere end 1.000 forelæsningsrækker og arrangementer om samfund, historie, sundhed, psykologi, teknologi, naturvidenskab, filosofi, kunst og kultur, organisation og ledelse – omkring 4.500 enkeltarrangementer:
En enkelt aften eller en hel forelæsningsrække.

Folkeuniversitetet i Danmark blev oprettet i 1898 med inspiration fra sommerkurser på Oxford og Cambridge Universities for at give adgang til den viden, der er på universiteterne, og i dag er det fortsat Folkeuniversitetets formål at formidle forskningens resultater og metode. Alle har adgang til at møde aktive forskere hele året til et relativt lavt gebyr: Et fantastisk tilbud, en billig fornøjelse af højeste kvalitet.

Folkeuniversitetet er en del af folkeoplysningsloven og har et tæt samarbejde med universiteterne og landets forskere om at gøre forskning tilgængeligt for et bredt publikum.

I starten deltog 6000 danskere – i dag deltager 70.000 danskere i forelæsningerne og vidensarrangementerne. I en stor undersøgelse svarede 98,8 procent af deltagerne, at FU forløb har levet “særdeles godt” eller “godt” op til forventningerne og 99 % vil komme igen.

Jeg tilslutter mig de 99 %.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ekspert i varigt vægttab: Sådan taber man sig bedst