Trappetræning med hop: Toptræning for lår, balder og knogler

Rejse fra Aalborg til Amsterdam: Holland sneak peek

Af Marina Aagaard, MFT

Tredje gang er lykkens gang. To gange har jeg i den senere tid mellemlandet i Amsterdam Schiphol lufthavn. Men nu skulle det være: Destination: Amsterdam.

Lejligheden? KLM har i marts en kampagne med Amsterdam sneakers. Hvad er meningen? Jo, luftfartselskabet har base i Amsterdam, Holland, og mener at byen er så kompakt, at den nemt kan opleves til fods.

For at understrege at de mener det alvorligt, har de endda produceret en gå-sko, en sneaker, designet til at bevæge sig rundt i byen …

Aalborg_til_Amsterdam sneaker tour KLM Marina Aagaard blog travelI løbet af marts holder KLM auktioner med sneakers inklusive rejser – og hele beløbet fra salget af Amsterdam Sneakerne doneres til UNICEF.

I den gode sags tjeneste hopper jeg i et par sneakers, tak KLM, og undersøger sagen nærmere!

Amsterdam_Holland_KLM_Sneakers_Marina_Aagaard_blog

Aalborg til Amsterdam

Turen starter onsdag eftermiddag 2017. 

Back in AAL

Tilbage i Nordjylland ved Aalborg lufthavn. Lufthavnen med gratis parkering! Herligt (lufthavnsparkering kan ellers nemt være en stor post på rejsebudgettet).

Venter i cafeen. Er vild med teksten på kaffebægeret: Kom nu bare afsted. Ja tak.

Shopping? Jeg kan næsten ikke stå for familien Champagne. Men beslutter mig for at holde igen. Naturligvis ikke på grund af prisen på DK 17.999 for familieoverhovedet på 15 liter, men på grund af pladsmangel i min carry-on bagage …

Klokken nærmere sig boardingtid og så triller Cityhopperen op foran vinduet. Vi når det.

Mad gør glad

Også flymad gør glad. Når den er god (og det er den jo ikke altid). Denne servering var nu ualmindeligt lækker – og det var ikke kun, fordi jeg var glubende sulten.

Amsterdam_Holland_KLM_dinner_inflight_Marina_Aagaard_blogJeg bliver ikke træt af udsigten lige foreløbig. Det ligner jo dyner. Dejligt. Dejligt.

Holland_KLM_wing_and_clouds_Marina_Aagaard_blog  

Kort flyrejse til AMS

En kort tur på kun 1:05 time. Så lander vi lige til tiden i AMS, Amsterdam Schiphol. En meget stor lufthavn. Så med denne mindre Cityhopper er det ikke lige til døren. Men ud i bussen, der kører os til ankomsthallerne. Men det er o.k.: Bussen er drevet af solceller.

Taxi eller tog? Taxi cirka 30 minutter, 42 EUR. Tog cirka 10 minutter og 5 EUR. Sagen er afgjort. Køber en billet af et menneske, som venligt forklarer hvor jeg skal hen.

Amsterdam_Holland_airport_KLM_shoes_and_suitcase_Marina_Aagaard_blogEfter en hurtig togtur ankommer man i Amsterdam Central Station. Midt i city.

Seriøs cykelby

Straks man kommer ud, opdager man at Amsterdam er en cykelby. Der er cykler alle vegne. Der er ekstremt mange der cykler, også nu om aftenen ved 8-tiden, der holder tusindvis af cykler parkeret omkring banegården OG der er et cykel P-hus. Sådan.

I skæret af det lysende kort på min iPhone begiver jeg mig på vej gennem byen for at finde hotellet. Det ligger rimeligt centralt, så der skal jeg nok nemt finde hen. Måske er jeg alligevel lidt på afveje … lander midt i et ‘red light district’, fuld af bygninger med røde lamper og lige så mange listige cafeer og coffeeshops …

Amsterdam_by_night_Holland_Marina_Aagaard_blog I løbet af kort tid når jeg dog hotellet, Pulitzer, som ligger på en smal gade lige ud til en af de utallige kanaler. Efter en hurtig snack er det bedtime for bonzo.

Godnat.                 

Læs mere:

Amsterdam: Byen rundt på 36.000 skridt

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Trappetræning med hop: Toptræning for lår, balder og knogler