Af Marina Aagaard, MFT

Valentinsdag? Chokoladefirmaers fede fidus? Eller alle tiders chance for flere knus?
Vær sund og kærlig. Tro og sats mest på det sidste.

hjertegiphy

Romantik i luften eller ej, så er det sundhedsfremmende, sygdomsforebyggende og dejligt at forkæle sig selv og andre med berøring, kram og kærtegn. Det resulterer i fysisk, mentalt, emotionelt og socialt velvære. 

Ved inderlige kram og berøring udskiller hjernen hormonet oxytocin, krammehormonet, hvilket giver velbehag og afslapning i løbet af bare 10 sekunder. Efter længere tids kramning øges effekten. Man kan dæmpe stress, angst, uro og inflammation.

Rigtig god Valentinsdag

Læs mere i:

Krammehormonet oxytocin

Føl, Føl! Forkæl din Følesans.


I dag er det Valentines Day, “de elskendes helligdag”, en helligdag indført omkring år 495; en dag opkaldt efter den romerske præst Valentin. Valentin, senere Sankt Valentin, fortsatte med at vie soldater – trods Kejser Claudius II’s dekret imod giftemål blandt kristne – hvilket desværre resulterede i hans endeligt omkring år 269.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s