Turen går igen, igen til: Abu Dhabi, Abu Dhabi

Dejlige dage i Dubai, Dubai Marina

Af Marina Aagaard, MFT

Dubai Marina. Et sted, der virker dragende.
Hvis man er til vand, både, biler og skyskrabere.

Januar-februar måned. I Danmark er temperaturen -5 – 5 grader Celsius, der er gråt og det regner. Selvom jeg kan lide kulde, sne og is, kan mørke og kulde blive træls i længden.
Sikkert er det, at det kvikker op med en tur under varmere himmelstrøg. I Dubai er der tørt og varmt; temperaturen i januar er 23-28 grader Celsius: Det luner og afslapper.

Dubai Marina

I dag er det onsdag. For tredje gang er vi, Henrik og jeg, tilbage for at besøge en ven i byen. Vi kom for tre dage siden og efter en dagstur til Abu Dhabi er vi retur. Nul sightseeing i dag. Kun arbejde ved pc (til at holde ud i solskinnet) og efter ‘fyraften’ træning og en gåtur. Der bygges løbende nyt, så efter nogle år er der nye ting at se.

Dubai Marina View Marina Aagaard blog_travelDer er adskillige hoteller i området og med værelser i flere prisklasser. Denne gang bor vi nu hos vores ven i JBR, Jumeirah Beach Residence, en stribe af højhuse, bygget omkring 2007. Jumeirah Beach Residence: 184 meter (604 ft) højt, 46 etager.

dubai_jbr_img_2873På den ene side af JBR ligger stranden; nær de kunstige halvøer Palmerne.
På den anden side af JBR ligger Dubai Marina området.

Neden under ligger garagerne, hvor der ud over enkelte almindelige biler holder Bentleyer, Maseratier, Ferrarier, Lamborghinier, Aston Martin’er og andre superbiler.
Bilerne kører rundt på gaderne foran JBR; man kan se dem det meste af døgnet.

dubai_ma_img_2878dubai_ma_img_2879Diskret kig, nej, man glor: Ultra-luksusbiler som Maybach og Rolls-Royce er sjældne.

dubai_jbr_img_4655dubai_am_img_3089Over gadeniveau er udsigten også fin. I det fjerne ser man The Palm og Atlantis.

dubai_jbr_img_3070 dubai_jbr_img_2871dubai_jbr_img_3080dubai_jbr_img_4575

The Walk og The Beach

Området omfatter den populære shopping- og cafégade The Walk. I de senere år er der dog blevet bygget kraftigt ud: Nu er der endnu tættere ved vandet en rigtig, men kort, strandpromenade, med restauranter lige ud til vandet, så mange holder til der i stedet.

dubai_jbr_img_3073dubai_jbr_img_3075dubai_jbr_img_3076Ud over en dejlig promenade med kunststof, et lille udendørs amfiteater med græsplæne og stranden er der et CrossFit-agtigt udendørs træningsområde (adgang mod betaling) – med udsigt til Dubai Eye, Dubai-I, senest navngivet Ain Dubai (Ayn er det 16. bogstav i det arabiske alfabet og kan oversættes til øje); verdens største pariserhjul.
210 meter i højden og med 48 luksuskabiner, der kan rumme 1.400 gæster samtidigt.

dubai_jbr_img_2869Er en hval strandet (som min ledsagende ægtefælle siger)? Nej, det er mig, der kravler på stranden for at afprøve øvelser, her den sjove Dan John øvelse getbackup, mens lokale og turister omkring mig leger i sandet og svømmer i vandet.

dj1_img_6612   dubai_ma_img_6647

Vertical running

I dag og i forgårs fik jeg lejlighed til lidt JBR ‘trappeløb’, såkaldt vertical running, eller rettere vertical struggling. 46 etager, 824 trin, tror jeg. Mit normale postulat – i Danmark – er, at det er hurtigere at tage trapperne end at stå vente på elevatoren og så tage den.
Aktuelt trækker jeg de ord i mig igen, selvom det er sundest at tage trappen.

Elevatorerne i JBR kommer hurtigt og tager kun 40-45 sekunder op til de øverste etager. Måske et minut. Fra bunden og op til toppen tog trapperne mig 8 minutter! Cirka 100 trin i minuttet, en rigtig dårlig tid i øjeblikket. Ned tog det 5 minutter. 13 minutter op og ned.
Efter tre ture var jeg helt færdig efter en anstrengende 40 minutters workout!

dubai_jbr_img_2872Efter at have siddet på en cafe i eftermiddagssolen og arbejdet faldt mørket hurtigt på. Tid til en gåtur på promenaden rundt om Marina’en. Det bliver til mange, mange fotos. Ikke kun med mobil og lille-Canon (disse), men også med store-Canon og stativ.

dubai_ma_img_4594Ja, ud fra et økologisk og energisparemæssigt synspunkt, er lyshavet sub-optimalt, men det er altså et spektakulært skue og neonlysenes refleksioner i vandet virker nærmest hypnotisk.img_2882

Palmer indpakket i lyskæder. Set ikke kun i Dubai Marina, men også i Downtown Dubai.

dubai_ma_img_2890 dubai_ma_img_2891Der er restauranter i alle prisklasser i Dubai og med alle former for menuer. Pølser har jeg nu ikke spist længe, men bliver charmeret af denne kære, kitschede pølsebod.

img_2881

Seven Sands

I stedet for hot dogs går vi tilbage til stranden og spiser på den lokale JBR strand restaurant Seven Sands. En restaurant med lokale delikatesser. Virkelig specielt og lækkert med flere slags kød og haj. Desværre kommer jeg igen, igen til at spise maden, før jeg får den foreviget – der er noget at arbejde på …

Efter maden dessert.
Jeg er egentlig stopmæt, og kan sige nej, hvis det skal være, men lader mig alligevel overtale til at sample delikatesserne, da de nu er lokale og lyder interessante.

dubai_ma_ss_img_4672

Heldigt valg: Desserten, en pana cotta-lignende lækker masse med nødde-crumble-crunch og en meget speciel rimeligt parfumeret rosen-is, er virkelig en oplevelse for smagsløgene. Den medfølgende bisquit bliver dog efterladt.

Efter maden lækker grøn te og endda med te-timer. En detalje, der gør forskel.

dubai_ma_ss_img_4671

En dag og god aften.

Vi sover godt.

dubai_marina_aften_img_2885

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Turen går igen, igen til: Abu Dhabi, Abu Dhabi