Af Marina Aagaard, MFT

Six-pack, baller af stål, flad mave for evigt? Ikke alene det fysiske, men også det kropsæstetiske står højt på listen, når trænende tager i fitnesscenteret.

Hovedmotiver for træning:

  • Flot krop
  • Bedre præstationsevne (især i hverdag og job og desuden idræt)
  • Sundhed og velvære

Vejen til bedre form og figur, lækker krop (!), handler heldigvis ikke om at træne mere og mere. Livsstilen har stor betydning, at man spiser og sover sundt og bevæger sig rigtigt.

Den rigtige måde? Effektiv sund træning med kvalitet. Og:

Træning med fornøjelse

Hvorfor nævne det? Jo, efter min mening er det utroligt ærgerligt, at meget i medierne, de fysiske og sociale, drejer sig om at træne med det ene formål at øge fedtforbrændingen. Især mange kvinder er overdrevent fikserede på kalorieforbrug.

Så går det sjove af fysisk aktivitet. Og det er meget, meget sjovere at træne, fordi man vil gøre sin krop til en ‘supermaskine’, der kan præstere under alle – også vanskelige – forhold i stedet for at plage sin krop og psyke med kedelig motion og kalorietælling.

Alt for mange slider sig op med udmattende cardiotræning på kredsløbsmaskiner. Langvarig konditionstræning – på kredsløbsmaskiner eller i det fri – kan sagtens være godt, men det er ikke sundt eller virksomt, når man dyrker det for længe og for ensidigt og med stress og manglende lyst.

Varieret, motiverende træning vil ofte give positive resultater figurmæssigt og uden at det føles træls, meningsløst, og hårdt. Top tip:

Bevægelse for fornøjelsens skyld frem for aktivitet med fedtforbrænding som ene formål.

En mere velformet krop opstår ofte automatisk som følge af motiverende fysisk aktivitet uden stress.

form_og_fitness

Automatisk i bedre form? Det lyder godt! Virker det altid? Nej, ikke altid, men ofte. Der er personer, der reagerer hurtigt på træning, mens andre reagerer langsommere på træning.
De fleste vil dog opleve positive effekter, når man bevæger sig med glæde.

Rigtig god træningslyst.

2 Comments »

  1. Spot on. Når man fokuserer på vundet terræn, større ydeevne og sætter det indre konkurrencegen på spil, bliver det meget meget sjovere at træne. Det er fuldt ud tilladt at give sig selv skulderklap (high5´s er en anelse besværligt) efter endt træning. At fokusere på hvordan man føler sig fysisk i bedre form m.v.

    For mig er træning lig med velvære, styrke og overskud. Både fysisk og mentalt. Når jeg træner får jeg fysisk velvære og styrke, der gør mig glad. Det giver mig overskud til at klare hverdagens ræs, hvor jeg nu kan klare mere rent fysisk. Det giver automatisk overskud til den mentale konto, hvor glæden ved at kunne mere også følger med. Stress smuldrer, og det samme gør mismod. What´s to loose, and not to like? 🙂

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s