Sundhedsmagasinet: Værste ski skader og skitræning

Skiferie med masser af skiløb: Canazei, Italien, Dolomiti Super Ski

Af Marina Aagaard, MFT

Super Ski, som der står på pistekortet købt i Canazei, er ingen overdrivelse. Man kan løbe på ski hele dagen, hele ugen uden at komme på de samme pister og nyde alle tiders halv- eller heldagsture i det enorme og bjergtagende skiområde.

Canazei Italien ski Marina Aagaard blog travel rejse

Canazei

En relativt lille by, byområde, i den øverste del af Val di Fassa i det nordlige Italien i regionen Trentino-Alto Adige-Syd-Tyrol. Byen har ca. 1829 indbyggere (2007).

 

Byen ligger i Dolomitterne og er base for mange ekskursioner til Sella, Marmolada og Sassolungo Grupperne. Om vinteren er Canazei et meget populært skisportssted, beliggende i forbindelse med Sella Ronda circuit (en rundstrækning).
Byen ligger i 1842 m (6043 ft) over havets overflade.

Canazei har en lillebitte bykerne med lidt ældre huse og en kirke i centrum (1592). Så er der noget nyere byggeri, en lidt kedelig, lang lige hovedgade, et lille torv og mange hoteller i typisk sydtysk og norditaliensk stil.

Det er en livlig by med flere barer og vinbarer og nogle få mindre restauranter; det er åbenbart mest på hotellerne, at man spiser? Det er nu også rimelig godt, skal jeg hilse og sige.

Fra Danmark kan man køre i bil dertil, via Tyskland og Frankrig. Det er dog en lang tur, jeg har kørt direkte nogle gange, men det er bedst at have en overnatning undervejs. Eller flyve til en af to lufthavne i nærheden og dernæst to timers kørsel i bil eller bus.

Der er både lejligheder og små og større hoteller (ingen kæmpestore), så der er mulighed for skiferie i flere prislejer.

Der er en gratis skibus, som alle, ikke kun skiløbere, kan benytte sig af.

canazei_ice_img_1878

Fitness og wellness

Ud over alpint skiløb og langrend, er der også en indendørs skøjtebane. Og området er oplagt til vandreture – også om vinteren.

Flere af de fire-stjernede hoteller har egne wellnessafdelinger. Canazei har dog også et svømmebad med tyrkiske bade. I nabobyen Alba, hvor der også er en stor liftstation, er der et rimeligt fitness center.

Canazei skiområde

På grund af højden, og mange snemaskiner, er man garanteret skiløb hele sæsonen.

Canazei ligger i forbindelse med Sella Ronda skiruten, hvor man kan løbe ud på heldagsture i hele Dolomiti Super Ski området. Det er smukke og varierede ture, især for middeløvede skiløbere, selvom eksperter også kan finde flere udfordrende pister.

I mange år har der været skønt vejr i Italien i januar-februar-marts, super sne og høj sol og næsten ingen vind. De senere år har der dog været nogle dage med gråvejr, snevejr og stærk kulde i højden samt lukkede pister og lifter.

På grund af klimaforandringerne må man tage forholdsregler, så man har en alternativ plan (ved dårligt vejr) fx gåture i området eller indendørs aktiviteter som lege, spil, fitness eller wellness – så man ikke bliver alt for ærgerlig over manglende skiløb.

canazei_img_1865

Canazei skifakta

Direkte adgang til:

10 Rød 
4 Blå Pister 

20 km langrendsløjper
13 skilifter

Det ser ikke ud af meget, men pisterne er lange, og fra Canazei er der forbindelse til hele Sella Ronda området, som er i topklasse for middeløvede og tæt på toppen for både ekspert skiløbere og begyndere. Der er også mange muligheder for snowboardere.

canazei_pistemap_full

Hele Dolomiti Superski Ski Arena er verdens største område – 17 ski resorter – med samme skipas: Alpe di Siusi/Seiser Alm, Alta Badia, Alta Pusteria, Arabba, Bruneck-Kronplatz, Civetta, Cortina d`Ampezzo, Corvara, Marmolada, Obereggen, Predazzo, San Martino di Castrozza, San Vito di Cadore, Val Gardena, Val di Fassa, Val di Fiemme og Valle Isarco.

Masser af muligheder for daglange ture med gode restauranter i området.

1200 km pister
500 lifter
50 byer

72 Sorte
274 Røde
306 Blå
16 Grønne

668 Pister
978 km Alpine Pister
573 skilifter

1190 m Stigning
3270 m Højeste lift
860 m Laveste piste

Rating

♥ ♥ ♥ ♥ Ekspert [hører jeg …]
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Middelniveau
♥ ♥ ♥ ♥ Begyndere
♥ ♥ ♥ ♥ Sne
♥ ♥ ♥ ♥ After-Ski

Rigtig god skiferie (jeg har været i Canazei 9 gange og kan varmt anbefale området).

Følg min Blog HER og Instagram HER

2 kommentarer

 • Dejligt indlæg.

  Hvor er det bedste sted du har boet i Canazei? Vi har to børn med så det skal være tæt på lifterne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marina

   Kære Anne,
   Tusind tak for din søde hilsen. Undskyld sent svar.
   Jeg har boet flere steder i Canazei, men lidt uden for bymidten.
   I Canazei bor man langt fra selve bjerglifterne – der er ingen ski out. Der er en stor liftstation, hvor man kører op.
   Men det kan være at der er mulighed lidt uden for byen eller i nabobyerne. Prøv at tjekke via google maps, først kort og evt. satellit, og se om du finder noget.
   Jeg ønsker jer rigtig god tur, når det bliver muligt igen.
   DBH
   Marina

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundhedsmagasinet: Værste ski skader og skitræning