Knætræning 3: Styrketræning, balancer og udholdenhed for hofter og knæ

Arbejdsglæde og arbejdspladsmotion: All work, all play?

Af Marina Aagaard, MFT

Arbejd. Arbejd? For nylig blev jeg af et magasin bedt om at komme med temaer til en artikel og jeg kom til at tænke på arbejdspladsmotion, fordi det lige for nylig var Arbejdspladsernes Motionsdag.

Mange mennesker er heldigvis glade for at gå på arbejde, så egentlig bør udtrykket
“all work, no play” måske ændres til “all work, all play”.

Arbejdspladsmotion – all work, all play?

Ja og faktisk kan man øge arbejdsglæden endnu mere ved at bevæge sig mere i løbet af arbejdsdagen. Lidt eller meget efter behov. På fremsynede arbejdspladser dyrkes der i tiltagende grad fælles aktiviteter som kontormotion med kontormøbler og udstyr eller idræt, både i løbet af og efter arbejdsdagen. Forhåbentlig breder det sig.

Så kom jeg dog til at tænke på, at jeg stort set altid selv er i træningstøj, for det er jo dejligt let og behageligt at bevæge sig i og jeg kan lynhurtigt lave lidt fysisk aktivitet i løbet af dagen, hvis jeg får lyst til det – og det gør jeg ofte.

Men det kan jo være, at ikke alle har samme lyst til at bære campinghabit eller lycra på arbejde (!), og alligevel gerne vil bevæge sig mere og friere?
Så må man tænke kreativt og vælge tøj, der giver mulighed for at røre sig … heldigvis findes der desuden i dag elastisk, bevægelsesfremmende fritidstøj og arbejdstøj, der gør det lettere at komme omkring (og motionere eller danse) under arbejdet.

Da jeg søgte på emnet, fandt jeg en reklamevideo (for Engelbert Strauss), hvor akrobater viser arbejdstøj / arbejdsglæde. Smart fundet på. Videoen (som ikke længere kan tilgås) kan inspirere til, at man under arbejds- og fritidsaktiviteter indlægger flere bevægelser, så man får rørt sig mere alsidigt. På den måde bliver opgaver – der kunne virke som hårdt arbejde – sjovere og sundhedsfremmende kontra belastende.

Speciel arbejdspladsmotion

Gør det rigtigt: Undgå skader. Start med lette aktiviteter. Du kan indledningsvis erstatte akrobatiske øvelser (som i videoen) med andre:

Parkourhop op på kasser? Alternativ: Hop op og hop frem og tilbage (eksplosivitet)

Akrobatik på stige? Alternativ: Kravl under og over stole/borde (mobilitet / agility)

Vandret hæng? Alternativ: Hold fat om solid kant/stativ og hæng frit (lodret) (styrke)

God træningslyst – på job og i fritid!

Find flere ideer til jobmotion:

Arbejdspladsernes Motionsdag: Vær med skab motionstradition


Sponsoreret indlæg. Denne uafhængige blog har dog ingen indlæg med reklame som formål og omtaler ingen firmaer eller produkter uden relation til sundhed og livsstil/bloggens temaer. Links bringes kun i begrænset omfang og som en læserservice; den type sponsorering omfatter firmaer, der alligevel ville være blevet nævnt, og dækker blog-drift udgifter.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Knætræning 3: Styrketræning, balancer og udholdenhed for hofter og knæ