Falsk faktor tryghed? Undgå solskoldning til sommer

Test: TomTom Runner 2 GPS Løbeur med Musik

Af Marina Aagaard, MFT

TomTom er et hollandsk firma, grundlagt i 1991 og baseret på at gøre teknologi tilgængelig for alle og at komme fra punkt A til punkt B; deres navigationssystemer har gjort TomTom til en multinational virksomhed.  

Første gang jeg så en GPS var en transportabel (Portable Navigation Device, PND) TomTom Navigator i en lejebil på Mallorca. Den fungerede forrygende. Det er der mange, der mener: TomTom har solgt over 75 millioner PND’er i 35 lande.

TomTom GPS løbeur med musik Marina Aagaard blog

I 2013 begav TomTom sig ind på fitnesstracker markedet og introducerede sine GPS Sport Watches, sportsure til løbere, cyklister og svømmere.

For nylig lancerede TomTom et nyt sportsur til især løbere: TomTom Runner 2 GPS Watch. Jeg blev spurgt, om jeg ville teste det. Da uret er baseret på et nyt specielt koncept, sagde jeg ja tak og har nu testet det igennem nogle måneder.

TomTom Runner 2 Music

Pakken dukkede op og indeholdt en elegant lille kasse med ur og headset samt ladestik til begge dele og en lille manual. Der er desuden en overskuelig videoguide på nettet.

TomTom_Watch_IMG_1440-2-2

Step 1 udpakning

Udpakning og kontrol af pakkens indhold især ur og headset. Et flot designet og velsiddende ur, som man næsten ikke bemærker, man har på. Jeg sov endda med det om natten (søvnmåling) og det generede ikke. Uret er utroligt let, 45 g; en klar fordel.

TomTom_Lader_IMG_2715

Step 2 opladning

Opladning af headset og ur. Der er et velfungerende clip system, hvilket gør det nemt at forbinde ur til pc til opladning og overførsel af data. Jeg uploadede resultater til pc via dette kabel, men der findes også en mobil app.

Fra pc’en kan man overføre playlister til uret. Der skulle være et 3GB musiklager, men det virker som om grænsen for overførsel er lavere.

Det tog tid før den første overførsel af playlister lykkedes: Der er åbenbart forskel på hvordan/hvor iTunes programmer er installerede, så jeg skulle finde en særlig guide til det.

TomTom_Ur_Headset_IMG_1441-3

Step 3 parring

Næste skridt var at parre ur og headset ved at tænde for headset og lægge det tæt ved ur. Det er supersimpelt. Det lykkedes ikke de første to gange, men har fungeret perfekt siden.
Uret sender musikken til headsettet, hvorfra man undervejs kan hæve eller dæmpe volumen og endda også skifte nummer hvis man ikke gør det på uret. 

TomTomStartInfo

Det var en ret nem installationsproces (bortset fra playliste-udfordringen) og grafikken på TomTom siden er meget overskuelig og informationerne ret lette at forstå.

Uret indstillede mere eller mindre sig selv, man skal dog være opmærksom på, at man for hvert program skal indtaste, hvad man ønsker at måle, fx skal man selv vælge puls til.

Man kan indtaste sine egne løbeprogrammer, distance, tid og intervaller eller vælge TomTom’s løbs-forslag. På uret kan man se sine seneste ‘løb’, hvilket er motiverende.

TomTomWatchMusic

Step 4 Ibrugtagning

Ibrugtagning af uret. Det var første gang jeg prøvede at løbe med musik uden slaskende ledning (og mobiltelefon). Det er fedt og urets store force: Et virkelig smart koncept, der er oplagt til løbere, som især er interesserede i musik og motionsløb.

TomTom_Runner2_IMG_2943

Step 5 test

Det næste var at teste ur og headset ved adskillige træningspas inde og ude.

Uret kan bruges til: Løb, løb på løbebånd, gym (fitnesstræning), indoor cycling (spinning), freestyle, cykling og svømning, hvoraf jeg testede de første fem.
Desuden er der en aktivitetstracker, en skridttæller, som tæller skridt på dags- og ugebasis, og en søvnmåler, samt et stopur, som er let at gå til og virker fint.
Der er også en alarm, der vibrerer helt vildt, men har en meget lav bip-lyd.

Uret kan indstilles til at holde øje med om man når sin daglige målsætning; skridt, tid, kalorier eller distance.

TomTom Runner 2 Test

Uret er meget enkelt at navigere i, overskueligt og hurtigt. Eneste lille minus er, at man scroller ikke ‘i ring’, men skal scrolle retur af samme vej som man kom. Det er nu uproblematisk, for der er ikke så mange funktioner.

Musikdelen fungerer virkelig godt og de medfølgende TomTom små høretelefoner (propper) har en forbløffende god lyd. Musikken spillede som den skulle.
I starten skete det maksimalt fem gange per 5 km, at der kom en lille trille, et udfald i musikken, et ubetydeligt problem. Ved alle senere ture har der ingen udfald været.

Til gengæld har urets pulsmåling været ustabil på det testede ur. En del gange har pulsmåleren blinket, ventet på at finde pulsen, men det lykkedes ikke inden for 1-2 minutter, så jeg måtte starte træningen uden måling.

På pulskurven herunder ses, at pulsmåler på denne tur har virket, men med små udfald.

TomTomKortLoeb

GPS’en fungerede som forventet godt, nøjagtigt, sammenlignet med anden måler og rute-beregnere. Af og til fangede den i øvrigt startposition med det samme, mens der andre gange kunne gå ½-1 minut, før ur sagde GO og jeg kunne sætte i gang.

TomTom_UB_Loeb    TomTomKaloe

Mens musik og gps fungerede godt under løb, var test-uret ikke specielt velegnet til styrketræning, gym, eller dance, freestyle, måling. Det nåede ikke at fange pulsen de gange, hvor jeg testede uret i disse to aktiviteter, og målingen kunne derfor ikke startes.

TomTomWait_IMG_2624TomTom_Dance_2016

Resultat:

Et flot, funktionelt ur, der kan anbefales til løbere, der prioriterer musik og motionsløb. Ved behov for multi-sports funktioner og avancerede data, er det mindre velegnet.
Nørder kan finde en mere detaljeret gennemgang af funktioner og sammenligning med andre TomTom ure her: DCRainmaker.

Fordele:

+ Smart koncept (TomTom uret fungerer også med andre BlueTooth headset/enheder)
+ Flot designet, velsiddende letvægts-ur og tracker
+ Fin musikoplevelse, o.k. lyd ifm. løb
+ Meget nemt at betjene

Begrænsninger:

÷ Ustabil/manglende pulsmåling på det testede ur
÷ Kan tage ½-1 minut om at finde GPS signal
÷ Virkede mindre godt i Gym og Freestyle mode (svømning og cykling blev ikke testet)

Læs mere:

TomTom.com

TomTom.com/Runner-2

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Falsk faktor tryghed? Undgå solskoldning til sommer