Varme, vand, vild natur: Albufeira, Algarve, Portugal

Fantastisk fisk: Restaurant O Litoral, Benagil, Portugal

Af Marina Aagaard, MFT

På sidste uges ferie i Algarve, Portugal, kom min mand og jeg på en køretur i nærheden af kysten forbi en restaurant, der så indbydende ud. Et par dage senere kørte vi målrettet dertil for at spise frokost før en gåtur.

Restaurant O Litoral Algarve Portugal Marina Aagaard blog

Restaurant O Litoral

En lille restaurant i Benagil. Med portugisiske (og spanske) specialiteter til rimelige priser. Interiøret omfatter ‘alt godt fra havet’ og store billeder af områdets verdensberømte seværdigheder. Eksteriøret omfatter himmel-og-hav-udsigt.

Algarve_OLitoral_Marina_Aagaard_blog Algarve_OLitoral_Marina_Aagaard_blog

Er det et steak house? Er det et pizzaria? Neeeeeeeej, det er en Super-fiskerestaurant!

Algarve_OLitoral_Marina_Aagaard_blog   Algarve_OLitoral_Marina_Aagaard_blogTypisk tegn på en god restaurant. En lille lækker overraskelse, en appetitvækker (ikke at den er nødvendig …). I dag i O Litoral tre typer brød med olie, smørkugler og rødbedepaté.

Algarve_OLitoral_Marina_Aagaard_blogStedets chef startede med at præsentere dagens fisk på et fad. Fornemt, autentisk og så alligevel: Selvom det indikerer frisk fisk på menuen, så er jeg ikke helt vildt begejstret for at se min mad i øjnene, og valgte hurtigt et stykke hvid havaborre.

Til maden en kølig, frisk portugisisk hvidvin og kildevand.

Algarve_OLitoral_Marina_Aagaard_blog

Forret

På skiltet anbefalede kokken i dag gazpacho, en af mine favoritter, som min træner-akademi kollega Dag, tidligere svømmelandstræner, introducerede mig for:

En suppe lavet af rå grøntsager, typisk med tomat som hovedingrediens, og dertil fint hakket tomat, pepper og agurk (og eventuelt andet). Suppen serveres kold og er suverænt forfriskende en varm sommerdag. Det blev dagens frokost forret.

Algarve_OLitoral_Marina_Aagaard_blog

Hovedret

Som valgt, hvid havaborre, helt enkelt; grillet og med tre kogte og smørstegte kartofler og en enkelt skive citron. Dertil en frisk blanding af snittede grøntsager (gazpacho tilbehør?). En veltilberedt frisk fisk smager utroligt lækkert og fint.

Algarve_OLitoral_Marina_Aagaard_blog

Dessert

Uhørt usundt, men det var jo ferie og ret varmt, så jeg bestilte dessert: Bananasplit med regnbueis, jordbær, vanille og chokolade, flødeskum, jordbærsovs, nødder og chokolade.
Selv med ret traditionel smag og udseende er bananasplit efter min mening altid godt.

Algarve_OLitoral_Marina_Aagaard_blog

Det var et velsmagende måltid i en hyggelig restaurant – og vejrforholdene sikrede, at man kunne nyde maden på terrassen. Og det var ikke det eneste:

Betjeningen var i topklasse med to meget opmærksomme, smilende, venlige tjenere, der servicerede ikke alene gæster, men også kameraer, “would you like a chair for your camera, madam?”

En restaurant, der varmt kan anbefales.

Læs mere:

carvoeiro-holidays.com

Tip: På parkeringspladsen overfor er der i et hjørne en lille umærket sti. Herfra kan man gå til stien Seven Hanging Valleys Walk, hvorfra der er flot udsigt ned over Benagil stranden.

Algarve_OLitoral_IMG_1876-1

 

Følg min Blog HER og Instagram HER

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Varme, vand, vild natur: Albufeira, Algarve, Portugal