Seven Hanging Valleys Walk, Algarve, Portugal: Wetlook vandretur

Havsvømning eller ej? Kun en tåbe frygter ikke Algarve havet

Havsvømning eller ej? Det er noget for sig. Det hører under svømning, der er på Top 10 over danskernes foretrukne motionsformer. I kølige Danmark frister havet nu mest om sommeren. Eller året rundt for de hårdhudede til triatlon, Ironman og XTERRA. 

Havsvømning eller ej?

Havsvømning er svømning i det åbne hav med en ekstra dimension; frisk luft og bølgegang med modstand, der kræver masser af muskelarbejde, hvis man vil fremad. Desuden er der varieret underholdning: Udsigt til sten, tang, fisk, skaldyr og skaller.

I havet omkring Danmark er der masser af muligheder for havsvømning, hvilket varmt kan anbefales. Kun få steder fx ved Vesterhavet viser vandet for alvor tænder med meget farlige bølger og strømme; men vand kræver altid opmærksomhed og 0 solosvømning.

Havet og kysten ved Algarve, Portugal, er imponerende og indbydende, men mere lumsk.

Algarve_Albufeira_Beach_at_Sunrise_Marina_Aagaard_blogStrandene, der er bittesmå, middelstore eller kæmpestore, med silkeblødt sand og stort set ingen sten i sandet, er formidable og et sandt paradis for soldyrkere. Surfere har også gode betingelser på udvalgte steder, mens havsvømning har mere vanskelige vilkår.

Nogle dage er havet rimelig roligt og så kan det lade sig gøre at svømme tæt ved kysten. Andre (mange) dage blæser det og der skal ikke ret megen vind til, før Atlanterhavet slår hårdt og havsvømning frarådes med advarselsskilte. Kun en tåbe frygter ikke havet.

Algarve_Albufeira_Aveiros_Beach_at_Sunrise_Marina_Aagaard_blogAlgarve_Albufeira_Aveiros_Beach_at_Sunrise_Marina_Aagaard_blogDen lokale Aveiros Beach, Praia dos Aveiros, om morgenen og om formiddagen.

Havsvømning i Portugal?

På familieferie i Portugal i denne uge så jeg de første to dage, mens vi kørte rundt og undersøgte området, at der var mange muligheder for svømning; jeg glædede mig til en dukkert i havet. Desværre bød de næste fem dage på vind og store bølger, så det blev ikke muligt. Det blev ved håbet om havsvømning – og en pool er ikke helt det samme …

Så ingen svømmetur. Kun vandretur og fototur, der blev til hundredevis af billeder af de formidable bølger, der tordnede mod strandene og klipperne hele vejen langs kysten.

Algarve_Sagres_Beach_Surfers_Marina_Aagaard_blogSurfer’s Paradise ved Sagres Portugals sydligste punkt.

Algarve_Carvoeiro_Cliffs_Marina_Aagaard_blogKlippelandskab nær Carvoeiro.

Algarve_Perigo_Sign_Marina_Aagaard_blogMange steder ses Perigo (fare) skilte; ikke kun havet, men også klippeskred truer.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Seven Hanging Valleys Walk, Algarve, Portugal: Wetlook vandretur