Magisk morgenmotion: Løb på Albufeira Strand

Seven Hanging Valleys Walk, Algarve, Portugal: Wetlook vandretur

Af Marina Aagaard, MFT

Seven Hanging Valleys Walk, Algarve, Portugal.
En vandresti og promenade ved det frådende hav.

Seven Hanging Valleys Walk Algarve Portugal Marina Aagaard blog travel photo rejse foto

Feriemotion er næsten lig med korte eller lange vandreture i naturskønne områder.
Eksempelvis i Algarve, Portugals sydspids, er der fantastisk natur langs hele kysten.

Algarve_Wave_IMG_3204 Algarve_w_IMG_9467-1

I Lagoa området er der en 5,7 km natursti, The Seven Hanging Valleys Walk, fra Vale Centianes til Marinha Beach. Ruten går langs kysten oppe på klipperne kun afbrudt af små kløfter, skåret ind i klipperne, “hængende dale”, flodmundinger i en fjern fortid.

Klippelandskabet er uregelmæssigt med fremspring og huller, formet af vandet igennem millioner af år, så man bevæger sig i et zig-zag mønster. Omkring klipperne er der en vild og skøn flora og fauna med havfugle – og flagermus, som holder til i de mange huler.

Algarve_Wave_IMG_3207Algarve_w_IMG_9474-1

Lige øst for Carvoeiro fandt jeg sammen med Henrik stien eller rettere en gangbro i træ. Vi gik et stykke hen ad broen og fandt en trappe ned i en af ‘klippeudskæringerne’.
Her holdt vi pause og fotograferede masser af klipper og endnu flere bølger.

Bølgerne slår op imod klipperne og danner fantastiske, flotte kaskader af vand. Vi fandt et godt sted på en klippeafsats, nærmest som en gryde, lukket af bagtil, lidt på afstand af kanten, men med god udsigt til bølgerne. Vi fotograferede længe og det gik fint …

Algarve_Wave_20160716-414X9229

Pludselig – vi så det ikke komme – blev vi ramt af en mange meter høj mur af vand, der med voldsom kraft trykkede os begge bagud ind i klippemuren og millisekunder efter trak i os som for at suge os med ud i havet. Per instinkt greb fingrene vildt i klippen og alle muskler arbejdede for at holde kroppen stående. Da bølgen rullede tilbage ud, spænede vi tilbage op ad klipperne og i sikkerhed.

Vi og vores rygsække var fuldstændigt gennemblødte og vandet drev af os, men skidt med det; vi kiggede straks på kameraerne, Canon og Canon, som havde været på deres livs første svømmetur. Vi testede dem. De fungerede ikke … Vi smed det meste af det våde tøj og pustede og pudsede på kameraerne og satte dem til tørre i den bagende sol.

Heldigvis kom der liv i kameraerne igen, men først senere, så desværre fik vi ingen billeder lige efter bølgen som dokumentation. Det var ret rystende at opleve havets kræfter i close-up. Faktisk lidt for tæt på til at det var sjovt. Vi afbrød midlertidigt gåturen og fandt i stedet for et sted, hvor vi kunne spise. Turen fortsatte næste dag!

På nærmest mirakuløs vis trykkede jeg på aftrækkeren lige inden muren af vand ramte os. Jeg nåede som nævnt ikke at se den, før jeg blev ramt og det blev sort, og på billedet her lige inden impact er den ikke nået fuld højde og ser vel egentlig ret uskadelig ud …

Algarve_Wave_Big_IMG_9527Seven Hanging Valleys Walk
Sted: Lagoa området | Marinha Beach ? Vale Centeanes Beach
Rutetype: Lille lineær rute
Distance: 11,4 km tur-retur
Medium varighed: 6 timer tur-retur
Sværhedsgrad: Medium
Max. højde: 45,5 m (Vale de Centeanes Beach)
Min. højde: 7.5 m (Benagil Beach)
Bedste sæson: Forår og efterår [sommer er også flot]
Hovedadgang til ruten: Vale de Centeanes Beach ? Vejen fra  Carvoeiro (Lagoa) og 2 km østpå. Marinha Beach ? Vejen fra EN125, drej sydpå ved the International School of Algarve og følg skiltene til stranden.


Som svar på spørgsmål: Hvordan finder jeg/vi billige rejser?

Ved generel og bred søgning på søgemaskiner især Momondo.
Ved at søge i god tid, mindst 53 dage før afrejsedatoen.
Ved at være fleksible i forhold til afrejsetidspunktet.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Magisk morgenmotion: Løb på Albufeira Strand