Sjipning for let øvede: 55 sjippe trin som motion

Ebeltoft By – del af Mols Bjerge Nationalpark

Af Marina Aagaard, MFT

Ebeltoft er en lille gammel havneby i Syddjurs kommune på Djursland. Byen er del af Mols Bjerge Nationalpark. Der er kun cirka 7400 indbyggere, men byen er omgivet af sommerhusområder, så for det meste bor der en del flere.

Ebeltoft

Ebeltoft er en meget populær sommerferie destination for blandt andre danskere, tyskere, nordmænd og hollændere. Byen er fuld af besøgende om sommeren. I går to ekstra:

I denne weekend skulle vi til rund fødselsdag og fødselsdag i familien og til venners sølvbryllup, så forinden kørte vi (mand, kone og hund) på en lille udflugt for at se på gaver i Ebeltoft, som er et besøg værd – og heldigvis kun 20 km væk.

Ebeltoft Rådhus Henrik Elstrup Mols Bjerge NationalparkEbeltoft Rådhus. Et populært turistmål. Foto: Henrik Elstrup.

Ebeltoft_Mine_Marina_Aagaard_blogUd over den gamle bydel, rådhuset, kroer, restauranter og butikker, fik Ebeltoft i 1985 et internationalt glasmuseum, som tiltrækker gæster fra nær og fjern.

Glasmusset er et mindre, men spændende museum med en museumshave med et glasværksted, hvor man kan se glaskunstnere arbejde og en museumsshop. Er man vild med glas, er Ebeltoft og Glasmuseet et slaraffenland.

Ebeltoft_Glasmuseet_Marina_Aagaard_blogEbeltoft_IMG_3024Ebeltoft_IMG_3013 Ebeltoft_IMG_3011Ebeltoft_Glas_IMG_3017Ebeltoft_IMG_3009   Ebeltoft_IMG_3010Jeg er fascineret af glas, både glasmosaikker, drikkeglas og andre brugsgenstande i glas og naturligvis glaskunst. Det er fantastisk at se lyset spille i glasset, især i klart glas, og det er utroligt at glas, der er hårdt, kan formes, så det virker blødt.

Ebeltoft_Glas_IMG_3022Har man penge kan man få, har man ingen må man gå. Seriøs glaskunst er langt fra billig. Heldigvis kan man altid gå på vinduesshopping og eventuelt tage et snapshot, så man kan få kunsten med sig i en eller anden form.

Ebeltoft_IMG_3019    Ebeltoft_IMG_3015Ud over glaskunst er der også megen anden kunst i Ebeltoft; lertøj, smykker og billedkunst i butikker og på udstillinger.

Ebeltoft_Streetart_Marina_Aagaard_blogFoto: Livagtig og måske en anelse uhyggelig?  En dukke på gågaden anbefaler, at man stikker hovedet ind på en udstilling længere nede ad gaden.

Ebeltoft_IMG_3041Ebeltoft_Ur_Henrik_ElstrupDer er kun en enkelt og endda ikke særligt lang gågade – meget overskueligt – til gengæld er der et fornuftigt udvalg af butikker, hvis man skal have tiden til at gå eller mangler et eller andet for eksempel en gave. Fotos viser mindre nødvendige, men dekorative kitch objekter.

Ebeltoft_IMG_3043         Ebeltoft_Bric-a-brac-IMG_3049wEbeltoft_IMG_3044

Verdensklasse glaskunst

I kunstnerkvarteret. Småbitte søde huse og charmerende charmerende glaskunst. Butikken havde lukket, så jeg trykkede næsen flad mod GLAS ruden. “Farvel målerlarve og mariehøne. I må desværre blive i udstillingen. Denne gang.”

Ebeltoft_IMG_3026     Ebeltoft_IMG_3030Ebeltoft_IMG_3027 Ebeltoft_IMG_3028    Ebeltoft_IMG_3029

God mad i flere prisklasser

Restauranterne, cafeerne og iskioskerne findes i flere kategorier og prisklasser.
Vi har ved tidligere lejligheder nydt gode måltider til rimelige priser, også på Glascafeen, hvor man får en solid, velsmagende og mættende brunch.

Ebeltoft_IMG_3046       Ebeltoft_IMG_3048wFoto: Restaurant Nils lokker gæster til med vittigheder på menuskiltene.

This is how to enjoy a good wine:
1. Open the bottle to aerate the wine.
2. If it looks like the wine is not breathing use mouth to mouth resuscitation.

A man should not complain about his wife.
If she was perfect, she would have chosen another man.

Et par kilometer uden for Ebeltoft ligger Molskroen (hvor den danske stjernekok Wassam Hallal tidligere huserede); her er der altid fantastisk mad, vin og betjening, hvis man vil spendere. På den anden side af gaden, skråt overfor ligger Molskroens Brasserie og Hereford Beefstouw.

God tur. God fornøjelse. God appetit.

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sjipning for let øvede: 55 sjippe trin som motion