Fitness og styrketræning tip: Tæl ned 8-7-6-5-4-3-2-1

Motivation og resultater: 9 smartere veje til fitness

Af Marina Aagaard, MFT

Kæmper du med tre skridt frem og 2,9 eller 3,1 skridt tilbage måned efter måned, år efter år? Gør det – sundhed og motion – på en nemmere måde. Undgå før og efter tanker; tænk og træn i nuet.

j0432552

I en artikel af Steve Kamb, grundlægger af Nerd Fitness [fitness for nørder, altså ikke træningsnørder, men Star Wars-, film- og spil-nørder], fortæller han om, at han først fik fantastiske og blivende resultater, da han stoppede med at fokusere på “slut [resultat]” og “før og efter”. I stedet begyndte han at finde målsætninger og udfordringer, som motiverer ham hver dag.

Det er jeg helt enig i; det er en motiverende strategi:

Drop tanker om et “slutresultat” og “før og efter”. Fokuser på “undervejs”.
Find og skab udfordringer og oplevelser for dig selv hver dag.
Så følger resultaterne næsten automatisk.

Der er jo ingen “efter”. Det er hele tiden “nu”; en proces, man er undervejs.
Det giver mening: Lev i nuet; et klassisk, relevant og aktuelt mindfulness råd.

Steve siger:

“Som en mager, svag person i det meste af mit liv, ønskede jeg at føle mig godt tilpas og selvsikker i egen krop. P.g.a. BS [bullshit; nonsens] i magasiner og markedsføring, troede jeg tidligt i mine træningsår, at jeg kun var 30-60 dage væk fra forandring.

Jeg troede, at jeg kunne “sprinte” fra hvor jeg var til hvor jeg gerne ville være og derefter falde tilbage i en mindre vanvittig rutine. Fordi jeg havde så travlt med at ændre mig fra “før” til “efter”, gik jeg all-in i træning og spisning i en kort periode. Ikke overraskende resulterede det i, at jeg blev udbrændt eller skadet.

Hvis forandringerne kom, blev de ikke længe på grund af at livet kom i vejen.
Det var først da jeg tænkte på fremgang i løbet af “år efter år” i stedet for “uger og måneder”, at min mentalitet ændrede sig.

Det var en hård pille at sluge. Jeg skulle sætte min “efter” mål på hold og i stedet bare gøre, hvad der skulle gøres hver dag. Jeg skulle ændre tankemåde, der er ingen efter, kun under(vejs). (…)”.

9 smartere vejre til fitness

Ni Nerd Fips Tips:

1. Udseende er konsekvens af fitness; bedre form giver ‘af sig selv’ bedre figur.

2. Lad være med at fokusere så meget på forandring; bare gør det.

3. Gå frem med små faste skridt, øg fx med kun 1 rep eller ½ kg ekstra pr. uge.

4. Prioriter dit helbred; ansvarlighed, prioritering, rutine [regelmæssighed].

5. Prioriter din træning; sæt det i kalenderen og overhold hver aftale.

6. Prioriter din kost; spis sundt [Steve selv er på Palæo og intermittent fasting].

7. Prioriter din søvn. Ingen tv i soveværelset; sov så godt og meget som muligt.

8. Fjern distraktioner fra dit liv, fx facebook, surfing, gaming, online non-stop osv.

9. Prøv ikke at gøre det hele selv; få hjælp, vær med i en gruppe eller på hold.

Bliv sundere, slankere og gladere lettere.

Læs mere:

How Tiny Changes Transformed Me from Steve Rogers to Captain America

Følg min Blog HER og Instagram HER

4 kommentarer

 • Hej Marina

  Det minder mig om et blogindlæg jeg læste for nyligt: Man skal ikke tænke i mål, men derimod i nye, sunde vaner.. Og når man stopper med at fokusere på sit mål, ja, så opdager man lige pludselig en dag, at man har nået det alligevel, fordi man netop fokuserede på de små skridt i vaneændringen i stedet for på målet selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Pia,
   Tusind tak for din kommentar. Interessant og ja, små skridt kan føre en hurtigere/nemmere til målet.
   Mange hilsner
   Marina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thank you Marina for this inspiring series of posts.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fitness og styrketræning tip: Tæl ned 8-7-6-5-4-3-2-1