Sund og slank: Sundt måltid versus snydemåltid?

Skiferie, skønt skiløb, smuk natur: Sauze d’Oulx, Italien

Af Marina Aagaard, MFT

Italien er et skønt og anbefalet sted til skiløb. Efter flere rejser til mere kendte steder faldt valget på Sauze d’Oulx. En lille by med et middelstort skiområde med direkte tilslutning til kæmpeområdet Via Lattea, The Milky Way, eller Mælkevejen.

Sauze d'Oulx Via Lattea Marina Aagaard blog

Sauze d’Oulx

En lille by og kommune i Torino provinsen, i Piedmont regionen, cirka 80 kilometer fra Val di Susa ved foden af bjerget Monte Genevris (2.536 m). Selve byen ligger i nordvestlige del af Italien tæt ved den franske grænse. Sauze d’Oulx ligger i 1510 meters højde, dækker et område på 17,10 kvm og har cirka 1157 indbyggere.

Sauze d’Oulx er en meget lille by, men en rigtig by, Ud over skiforretninger er der også enkelte butikker samt 4-5 gode restauranter. Der er mulighed for skiferie i flere prislejer. Der er både lejligheder og mindre og større hoteller, nogle med mulighed for ski-in-ski-out (pister ved døren).

Via_Lattea_Skiferie_Marina_Aagaard_blogMan kan køre i bil dertil, via Tyskland og Frankrig. Man kommer til Sauze d’Oulx gennem en tunnel, som dog på tider er lukket, så man bør orientere sig på forhånd.
Man kan også flyve til Torino og derfra tage til Sauze d’Oulx med (shuttle) busser.

Via_Lattea_Skimap_Skiferie_Marina_Aagaard_blog

Skihotel

Det valgte mellemklasse hotel, fire-stjernede Hotel La Torre, er spændende designet, rundt og helt uden trapper til værelserne, som er o.k., men med begrænset plads.
Hotellets farver og interiør er let lurvet og mærket af tidens tand (bygget lige efter 1900). Samlingsstedet er en stor halv-kølig stue med bar, der ligger ved receptionen og indgangsdøren.
Hotellet ligger centralt i byen med o.k. parkeringsmuligheder. Til gengæld skal man med hotellets bus, dog kun 2-3 minutters kørsel, for at komme til skiliften.

SauzedOulxLaTorre_w   SauzedOulzLaTorreInsidewSauzedOulxLaTorreRoom_wSauzedOulxrestaurantwHotellets restaurant er ligeledes stor og delvist cafeteriaagtig med en omfattende, men traditionel morgen- og aftenbuffet; maden og vinen er jævn. Byens restauranter bød til gengæld på spændende og velsmagende mad.

SauxdOulxApfelstrudelw

Fitness og wellness

Hotellet blev valgt, fordi der er wellness og fitness faciliteter. Det viser sig dog, at det foregår i en bygning overfor hotellet, så man eventuelt skal krydse parkeringspladsen i morgenkåbe i bidende kulde. Alternativt kan man klæde om i wellnesscenteret …
Vel inde i varmen er der fint: Wellness afdelingen rummer en o.k. sauna og et helt isrum (!) samt en middelstor pool. Som i andre i spacentre kan man tilkøbe en lang række behandlinger.

SauzedOulxFitnessPoolInde i midten af det lille wellnesscenter er der et fitnessområde: Ud over typisk hotelfitness, de sædvanlige 3-5 cardiomaskiner og middelanvendelige multimaskiner, var der en speciel ski fitness maskine (dårlig kvalitet) og desuden er enkelte bænke, vægte og stænger samt elastikker og et relativt stort område med måtter, så der er plads til kropsvægttræning. Det kan gå til et par dages almen fitness træning.

SauzedOulxFitnessRoom  SauzedOulxFitnessBall  SauzedOulxLaTorreFitness

Sauze d’Oulx skiområde

Området var værter for Freestyle Skiing disciplinerne i de Olympiske Vinterlege, 2006.
Det er et populært skisportssted for italienere, især fra Torino, samt englændere, hvilket betyder at der tales udmærket engelsk på skiskolerne.
Hele området byder på velpræparerede, overskuelige pister og mulighed for off-piste.

Via_Lattea_View_Skiferie_Marina_Aagaard_blogDet er del af Via Lattea (Mælkevejen) skiområdet, der består af: Sauze d’Oulx, Pragelato, Sestriere, Claviere, Cesana Torinese, San Sicario og Montgenèvre (F).

Det betyder, at man enten kan stå på ski lige omkring Sauze d’Oulx, et hyggeligt og middelstort skiområde med flotte skovområder;oplagt hvis man vil køre hver for sig uden at komme for langt fra hinanden. Skovområderne betyder, at der er en vis læ.
Man kan også løbe ud på heldagsture rundt i hele Mælkevejs-området. Det er helt fantastisk smukke og varierede ture, noget af det absolut bedste skiløb overhovedet.

Via_Lattea_People_Mover_Skiferie_Marina_Aagaard_blog ViaLatteawI mange år har der været vidunderligt vejr i Italien i januar-februar-marts, super sne og høj sol og næsten ingen vind. Men de sidste tre år, har der en eller flere dage været gråvejr, snestorm med ekstrem kulde på toppen og lukkede pister og lifter.
På grund af disse klimaforandringer bør man tage sine forholdsregler, så man har en plan B – for eksempel gåture i området eller indendørs aktiviteter som lege, spil, fitness eller wellness – så man undgår at blive ærgerlig over manglende skiløb.

SauzedOulzClosedLiftw

Sauze d’Oulx skifakta

5 Sort (20 km)
34 Rød (60 km)
10 Blå Pister (30 km)

140 Pister
400 km Alpine pister
22 skilifter

1450 m Stigning
2800 m Højeste lift
1510 m Sauze d’Oulx by
1350 m Laveste piste

Sauze d’Oulx rating ifølge engelske J2SKI:

♥ ♥ ♥ Ekspert
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Middelniveau
♥ ♥ ♥ ♥ Begyndere
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Sne [jeg vurderer 5-stjernet i Via Lattea]
♥ ♥ ♥ ♥ After-Ski [det er sikkert rigtig nok, på hotel vurderer jeg ~ 3-stjernet]

SauzedOulx_ViaLattea

Hele Milky Way, Via Lattea, området:

114 Sorte
309 Røde
142 Blå
33 Grønne

598 Pister
933 km Alpine Pister
175 skilifter

Rigtig god skiferie.

Læs mere:

Sauzeonline.com

Grandhotellatorre

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund og slank: Sundt måltid versus snydemåltid?