Af Marina Aagaard, MFT. Fotos: Henrik Elstrup og Marina Aagaard.

Op til jul tager mange danskere på egen hånd eller med et rejsebureau til Hamburg, Hamborg, Tyskland, for at opleve julemarkederne. Er man julefan kan det varmt anbefales. Der er jul for alle pengene.

Hamburg_Julelys_Marina_Aagaard_blogFor de der er mere moderat juledyrkende, er der året rundt masser at se i Hamburg også ved juletid. Selv for middel julende (undertegnede), som er mindre vilde med alt for megen “trængsel og alarm”, d.v.s. masser af juleturister og juleri, er det en oplevelse at være til julemarked med rødt, hvidt og grønt, live julemusik og duft af gløgg / glühwein.

Hamburg_414X0338w

For de der er vilde med shopping generelt, må Hamburg være et paradis. For de med en mere end almindeligt solid økonomi er alle eksklusive internationale mærker repræsenteret (med vilde varer i vinduesudstillingerne, som er værd at se).

20151218-IMG_1382

For de med en mere gennemsnitlig konto er der mindst lige så mange muligheder i spændende specialforretninger, bugnende butikker og velassorterede varehuse.

Hamburg_kanaler_foto_Henrik_Elstrup

Jeg var selv på en julegave mission; men det blev ved transportmotion, sightseeing og fotografering og indkøb for 0 kroner/Euro på turen! For en ikke shopping-rutineret kan super-udbud blive en tand for overvældende. Til gengæld kan jeg næsten ikke se mig mæt i Hamburgs vand, Hafenstadt og de mange kanaler (og broer). Altid fantastisk.

Juleshopping? Det endte med lokale Djursland juleindkøb.
Men måske prøver jeg et tysk julemarked igen næste år.

Rigtig glædelig jul.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s